5 עקרונות לבחירת סגנון עיצובי לתמונות הבלוג - פוסט אורחת מיכל נמצוב - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
הקו הנכון לעיצוב תמונות בבלוג

5 עקרונות לבחירת סגנון עיצובי לתמונות הבלוג – פוסט אורחת מיכל נמצוב

נושא עיצוב הבלוג הוא מאוד משמעותי. במיוחד בשנים הקרובות כשהויזואל תופס תאוצה בחשיבות של מיקוד תשומת לב הקורא הדיגיטלי. בעבר כתבתי מספר פוסטים בנושא ואני ממליצה לכם להכנס לעמוד שאלות תשובות אודות עיצוב בשביל לגלות את הפוסטים הללו.

הזמנתי את מיכל נמצוב, שעיצבה את נראות כנס הבלוגים הראשון והשני שיזמתי בעבר לפני שנים (וואו כל כך הרבה זמן עבר), לכתוב לנו פוסט אורחת בנושא בחירת הסגנון העיצובי לתמונות הבלוג.

איך בוחרים סגנון עיצובי לתמונות הבלוג | 5 עקרונות מאת מיכל נמצוב

כל פוסט זה מתחיל מחדש, תכנון שנתי או זרימה מפוסט לפוסט, החיפוש המתמיד אחר הנושא המתאים לכתיבה ואחריו שלב חיפוש התמונות לפעמים מאוד מקשה עלינו.

גם אני כזאת (נו, נו, נו לי), כל שנה מחליטה לתכנן מראש וזה עובר לי די מהר. אבל מה שאני כן מקפידה לגביו זה על אופי אחיד של הנושאים עליהם אני מדברת ושל הנראות של הבלוג.

יצירת מראה אחיד שחוזר על עצמו מצד אחד, אך מחדש בכל פעם מצד שני. נשמע כמו משימה מורכבת? לפעמים זה באמת ככה. אבל, אם נגדיר לעצמינו חוקיות מסוימת מראש זה יהפוך את כל העניין להרבה יותר קל, באחריות.

לצורך משימת האחידות לצד יצירתיות הכנתי 5 נקודות למחשבה. אחרי שתגדירו לכן כל אחת מהקטגוריות אני מאמינה שהפוסטים שלכן יראו אחרת וגם עצם העבודה עליהם תרגיש אחרת.

 

אחידות לצד יצירתיות | 5 עקרונות לבחירת סגנון עיצובי לתמונות הבלוג.

1. הכל בגדול:

תמונה גדולה תמיד משמחת לבב קורא. היא נותנת אוויר לנשימה בין המשפטים, והיא אחלה דרך להמחיש את כל מה שדיברנו עליו עד כה בפוסט. זאת גם דרך מצוינת להראות שאת בעצמך מיישמת את כל מה שהמלצת לקוראים שלך לעשות (אם מדובר בטיפים למשל).
כתבו לכן ליד המחשב גודל אחיד של רוחב התמונות.
שימו לב שגובה של מעל 500 px הופך להיות בעייתי (צריך לפעמים לגלול את המסך כדי לראות את המשך התמונה). אצלי למשל הגודל הוא 750×340 px.

מאגר תמונות
מה עושים כשיש תמונה לאורך שממש אוהבים ומתאימה בול?
או שחורגים ממנהגינו מדי פעם, או שמצמידים אותה לתמונה נוספת/ למקטע מוגדל של התמונה וביחד הם יצרו את הגודל שהגדרנו מראש. אני אוהבת את האופציה הזאת כי היא יוצרת עניין, ממליצה לכן לנסות.

2. מצלמים תמונה אחת, יוצרים בנק שלם:

אחד העקרונות ביצירת סידרתיות הוא חזרתיות על אלמנט אחד לצד חידוש באלמנט אחר. כתבתי על זה פוסט שלם בעבר, אכתוב כאן בקצרה את התכל'ס: אותה תמונה של כוס תה יכולה פעם אחת לקבל מראה חורפי, פעם אחת מראה רומנטי, פעם אחרת טבעי וכן הלאה. בכל פעם להתאים אותה לנושא הרלוונטי.

צילום עדי זלק וינר
צילום עדי זלק וינר

אם ניקח תמונה שמהווה בסיס ובכל פעם נשדרג אותה במראה אחר (צבעוניות שונה, כיתוב אחר…) או לחילופין נצלם את אותה הכוס בהמון זוויות שונות, ניצור לעצמינו בנק של תמונות באותה השפה ונשדרג ונתבל בכל פעם. שימו לב לבחור אלמנט / נוף / אדם שמאוד רלוונטי לנושאי הפוסטים שלכן. בדוגמא תמונה שהיתה בסיס לפוסט עם 4 תמונות "שונות".

3. צבעים זה החיים:

הבלוג שלכן נוצר כדי לתמוך בעסק? נסו לשים לב שהצבעים הדומיננטיים בפוסט שלכן הם צבעי המיתוג. גם הפונט שמלווה את העסק יכול לקבל כאן מקום.

שימו לב, גם לבן (שטח ריק) הוא צבע מקובל ולפעמים תמונה סופר נקייה ומלאה "שטח ריק" היא זאת שעובדת הכי טוב עם הכתיבה שלכן. לא לפחד להישאר נאמנות לאופי הבלוג גם אם התמונה עמוסה או עם מלא לבן.

מאגר תמונות חינמיות
אם הבלוג לא בהכרח תומך עסק, נסו לסגל לכן מספר צבעים בודדים שיהוו את צבעי הבלוג. איך בוחרים צבעוניות אם אין לכן עוד מיתוג או שהבלוג לא תומך עסק אפשר לקרוא כאן  בהרחבה.

4. תבניות:

כמעצבת גרפית ומאיירת, אני רואה בכל פעם מחדש כמה תבניות עוזרות ללקוחות שלי להמשיך וליישם את הקו העיצובי שלהם בעצמם. מה זה אומר בתכל'ס? שגם לתמונה / איור / גרפיקה, יכול להיות מבנה שבכל פעם אנחנו יוצקות אליו את התוכן המתאים.

איפה ישב האימג'? איפה תשב הכותרת? יש משפט נלווה? אולי ה-קטע של התמונות שלכן הוא איך שאתן מניחות את הכותרת על התמונה והשילוב ביניהם?

מאגר תמונות

הכינו תבנית, זה גם יחסוך לכן זמן בהכנת הפוסטים הבאים וגם ייתן מראה אחיד ומקצועי יותר לבלוג שלכן. בדוגמאות המצורפות תוכלו לראות דוגמאות לשני מבנים.

2תמונה לתבניות

5. תמונה לא חייבת להיות תמונה:

בין הטקסטים יכולים להופיע גם איורים, כותרות גדולות ועיצובים.

הרעיון הוא להמחיש את הכתיבה שלכן בצורה שתהיה הכי רלוונטית.

חישבו איזה אלמנט יעשה זאת בצורה הטובה ביותר?

מה תרצו שיעשה האלמנט שתבחרו?

מאגר תמונות

תמונה שלכן מאחורי הקלעים- להראות אותנטיות ותהליכי עבודה, או איור מלא השראה שמעביר מסר או נקודות למחשבה?

או אולי זה בכלל ציטוט מוגדל כי זה הדבר שמבחינתכן הכי חשוב שייקחו מהפוסט.

אפשר גם לשחק ביניהם אם צריך, ואז מומלץ להקפיד ולשמור על שאר הפרמטרים אחידים.

 

לסיכום 5 עקרונות לבחירת סגנון עיצובי לבלוג

אז, יש לנו: גודל, מבנה, צבעוניות וזווית צילום. כותרות שממוקמות בצורה אחידה והחלטה באיזה אופי של דימוי להשתמש כתמונה. ויש עוד דבר אחד הכי הכי חשוב: תעשו שיהיה גם לכן מעניין ותרגישו טוב עם מה שאתן עושות.
חוק שמלווה אותי עוד  מתקופת הלימודים הוא לא לשלוח ללקוח אופציה שלדעתי היא מכוערת- כי זאת תהיה האופציה שהוא יבחר.

בתרגום חופשי לעולם הבלוגים: אל תיצרו משהו שאתן לא שלמות איתו, כי אחר כך זאת תהיה ה-תמונה מהפוסט שלכן שכולם ישתפו 🙂

רוצות עזרה ביישום?
אני מזמינה אתכן לקבוע פגישת יעוץ לבחירת קו עיצובי לתמונות הבלוג בעלות של 300 ₪ ובסופה אשלח לכן תבנית ,תמונה ליישום בבלוג שלכן.
רוצות קצת יותר עזרה? מוזמנות ליהנות מבנק של 6 תמונות מעוצבות לבלוג שלכן + תבנית אחת להמשך הדרך בעלות של 950 ₪.

ההטבות כאן בשבילכן עד 28.2.2019 או לחמש הנרשמות הראשונות, הקרוב מביניהם

מוזמנות ליצור איתי קשר, מיכל.

+++++++++++++++++++++++

תודה למיכל על הפוסט המקצועי והנעים לעין.

אני ממליצה שתקחו עקרון אחד ותעבדו איתו 3 חודשים, לאחר מכן עקרון שני ותעבדו איתו 3 חודשים נוספים, כך תוכלו למצא את השפה העיצובית שמתאימה לכם. בהצלחה.

ושוב תודה על הקריאה שלכם בבלוג שלי. זה לא מובן מאליו.

יונית

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

7 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק