איך בונים אתר בשלוש שעות בלבד? ראיון עם שי זריהן מנכ"ל site123 - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
בניית אתר בשלוש שעות? זה אפשרי
site123 מערכת לבניית אתרי אינטרנט לעסקים

איך בונים אתר בשלוש שעות בלבד? ראיון עם שי זריהן מנכ"ל site123

חיכיתי חודשיים לפרסום הפוסט הזה, ואני מאוד מתרגשת שהוא עוד רגע באוויר.

לפני חודשיים גיליתי מערכת מאוד קלה לבניית אתרי אינטרנט ובלוגים. וכשאני מגלה מערכות קלות, פשוטות וברורות, אני כל כך מתרגשת כי זה בדיוק מה שהחזון של העסק שלי אומר: לפשט את השיווק בדיגיטל לשפה יומיומית, קלה, פשוטה ובלי הרבה בלאגן.

במהלך החודשיים הללו בדקתי את המערכת מכל הכיוונים, בניתי בה בלוג לעצמי ואתר לבנזוגי.ולימדתי לקוחות שונים איך אפשר לבנות לבד כמו פה פה ופה.

האתרים שבחרתי לבנות כוללים פונקציות שונות, כך שיכלתי לבדוק אפשרויות שונות של המערכת, ואני מאוד שמחה שהיא עמדה בצרכים השונים שהיו לי.

אתגרתי את עצמי לזמן בנייה, את הבלוג שלי בניתי בשעה וחצי ואת האתר של בנזוגי בשעתיים, גם תיעדתי את הבנייה בסרטוני וידאו (תיעדתי באינסטגרם). בשביל שתוכלו לראות כמה זה קל.

בין היתר ביקשתי לראיין את מנכ"ל SITE123 בשביל להכיר יותר לעומק את העוסקים בדבר, בשביל להבין מה החזון והערכים של המערכת, מי עומד מאחוריה ומי קהל היעד שלה ועל מנת להבין האם זה רלוונטי לקוראי הבלוג שלי.

בסוף הראיון אני מסכמת את היתרונות והחסרונות של המערכת ומפרטת למי מתאים לבנות אתר בשלוש שעות במערכת SITE123. כל הפוסט הזה נכתב מטעם עצמי ואינו ממומן בשום אופן, כך שהוא אובייקטיבי לחלוטין.

ראיון עם מנכ"ל SITE123 מר שי זריהן

מתי פיתחתם את המערכת לבניית אתרים?

הפלטפורמה קימת 3 שנים בנראות הנוכחית, אבל היא מבוססת על ניסיון של שנים בתחום של בניית אתרי אינטרנט. בעבר, החברה היתה מבין הראשונות בארץ, ב2005, נכנסו לעולם של בניית אתרי אינטרנט, (לחברה קראו לייב סיטי) לאורך יותר מעשור הם שלטו בתחום בשוק הישראלי ולא נכנסו לשוק הבינלאומי.

למה פיתחתם מערכת חדשה ולא המשכתם עם מה שהיה?

ככל שהטכנולוגיה התפתחה, גם אנחנו שינינו את המערכת ופיתחנו אותה. כל הממשקים של דראג אנד דרופ (גרירה והזזה של אלמנטים) הפכו למאוד מורכבים – דווקא מהנקודה הזו שאליה הגענו מבחינת האפשרויות, הבנו לאן הלכנו, מה היה הרעיון המרכזי ומצד שני איפה רצינו להיות. השווינו בין הפתרונות שרצינו לתת ללקוחות והבנו שסטינו בדרך לכיוון אחר לגמרי. ואז החלטנו לבנות מערכת חדשה, שמבוססת על ניסיון של 15 שנים, עם הדבר שהכי חשוב לנו – מערכת ללקוח קצה.

מה זאת אומרת מערכת ללקוח קצה?

המטרה היתה לתת לבעלי עסקים אתר אינטרנט מתו ידיעה שאין להם שום ידע, בעיצוב או בתכנות, שאין להם את היכולות העיצוביות. לא לכל אחד יש את ההבנה העיצובית הנדרשת לבניית אתר, וגילינו שככל שנתנו יותר כלים לאנשים ויותר חופש, כך, בדיעבד, גרמנו להם לפגוע בעצמם. הם פשוט בנו ועיצבו אתרי אינטרנט שאינם מתאימים לחוקי העיצוב והכתיבה הדיגיטלית. מצד אחד הלקוח היה מרוצה כי היו לו המון אפשרויות, אבל מצד השני הלקוח שלו היה מתוסכל, כי האתרים נהיו מסורבלים ולא ברורים. במקום שהאתר ישרת את צרכי העסקים של בעלי העסקים, הוא רק גרם ללקוחות של אותו עסק לבלבול.

אז זה לא טוב שעסק מעצב לעצמו את האתר?

אחת התובנות המרכזיות שהגענו אליה ב15 השנים הללו, היא שאם אתה נותן לבעל עסק לעצב כראות עיניו את דף הבית אז הוא יעצב את זה בצורה הכי טובה בעיניו, אבל ללקוח אין את ההבנה מה זה דף בית ממיר, מה זה UX UI וחוקיות ממשק משתמש, איך עמוד של בלוג אמור להראות. אותו בעל העסק יכניס הרבה רכיבים שלא רלוונטים. בדרך הזאת הם במידה מסוימת פוגעים בלקוחות שלהם, כמו כן, ריבוי הפי'צרים והאפשרויות גרמו לבעלי העסק תסכול ובזבוז זמן,  וכדי לגשר על הפער הזה לאט לאט הם התחילו לפנות למעצבים שיבנו את אתרי האינטרנט על המערכת הישנה.

התחלנו בעבר לפעול בשוק של אתרי אינטרנט "עשה זאת בעצמך" אבל הוא סטה לשוק של אתרי עיצוב הנשלט על ידי אנשי מקצוע בלבד.

איך SITE123 פותר את הבעיה של בלאגן עיצובי באתר?

עם בניית המערכת החדשה SITE123 החלטנו לחזור למקורות – לתת ללקוח לבנות אתר אינטרנט בעצמו. אנחנו לא נותנים את כל הכלים והחופש, אלא מגדירים לו מה נכון עבורו.

יש סט של עמודים מעוצבים, ובעל העסק צריך פשוט לבחור איזה מהעמודים הוא רוצה ואז שיעלה את התוכן הרלוונטי לו. אנחנו נדאג שהתוכן יעמוד באותו עמוד בצורה הנכונה ביותר. אנחנו נגיד לו איפה התמונה אמורה להיות, אלה האפשרויות ומהן לא סוטים על מנת שהמערכת תוכל לממש את הפוטנציאל של העסק מבחינת שיווק דיגיטלי.

האם המערכת עונה על צרכים נוספים של גוגל ורספונסיביות?

מעבר לעיצוב האתר ולתוכן כמובן שיש עוד פרמטרים שצריך להתחשב בהם כמו סריקת התוכן לגוגל, רספונסיביות למסכים שונים ועוד. לכל עמוד יש את העיצוב הייעודי של העמוד, מכיוון ואנחנו שולטים בקוד אנחנו יכולים להבטיח שכל דבר שיעשה יהיה רספונסיבי לחלוטין, מותאם לכל מסך וגם מותאם לסריקה של מנועי חיפוש כמו גוגל ודומיו.

מה זאת אומרת שSITE123 היא מערכת סגורה?

מערכת סגורה משמעותה –  אנחנו מספקים פלטפורמה, היא יודעת לדבר עם המערכות שלנו, אנחנו רוצים להיות מסוגלים להעלות עדכון שיחול על כל הלקוחות, לא נרצה שהלקוח יצטרך מישהו שיתקין לו פלאגאינים או התקנות נוספות שעולות כסף, ולכן המערכת סגורה ובה אנחנו מפתחים את כל הכלים הנדרשים בשביל שהאתר יעלה כמו שצריך וימשיך להיות בתוקף גם אחרי עדכוני מערכת.

לבניית אתרים במערכות סגורות יש מספר יתרונות כמו אבטחה, פיתוחים, גיבויים – הכל מנוהל אצלנו, במערכות פתוחות של קוד פתוח צריך להעסיק מישהו חיצוני בשביל לבצע שינויים באתר, להתקין גרסאות ועדכונים וגם עדכוני אבטחה.

התכנים הם של העסקים, במידה וירצו לעבור פלטפורמה, תמיד יש אפשרות לעסק להעתיק את התכנים שלו ולהעביר למקום אחר, במידה וירצו.

למי מערכת של בניית אתרי אינטרנט בשלוש שעות מתאימה?

אנחנו פונים בעיקר לSMB (עסקים קטנים ובינוניים) שמה שמעניין אותם שיהיה להם אתר שיביא טראפיק והמרות. עסקים שיש להם צורך להציג עבודות, חנות ,פורום, בלוג, מאמרים, כנסים, איקומרס – והכל נבנה בצורה קלה.

אנחנו מחפשים לקוחות שאין להם ידע בבניית אתרי אינטרנט, כי אנחנו מעניקים את הידע הזה בתהליך בניית האתר עצמו.

בוא נדבר על שירות לקוחות

לפני שאני שואלת את שי, אני חייבת לציין שמאוד התרשמתי משירות הלקוחות שיש באתר, זה לא בוט משעמם, אלא בנאדם שעונה על כל השאלות במהירות ובאדיבות, גם אם זאת השאלה הכי מטופשת ושלפעמים לא קשורה לאתר (ביקשתי לדעת מספרי צבעים של תמונה שרציתי לשלב, ושירות הלקוחות בלי בעיה נתנו לי גם את מספרי הצבעים וגם אתר שמודד מספרי צבעים). מכיוון ושירות הלקוחות בעברית מסתיים ב2200, שאלתי שאלות רלוונטיות באנגלית וקיבלתי מענה מצוין בשעות הלילה המאוחרות.
שירות הלקוחות בעברית ניתן בימים ראשון עד חמישי מ-9 בבוקר עד 10 בלילה, בימי שישי מ-9 בבוקר עד 2 בצהריים ובמוצאי שבת מ-9 בערב עד 12 בלילה. התמיכה באנגלית ניתנת 24/7 ללא הפסקה.

איך זה?

בגלל שבחזון שלנו הלקוח הוא במקום הראשון, קודם כל נענה לבעיות שיש ללקוחות שלנו. כל עניין הכי קטן, אנחנו יכולים לענות ללקוח שלנו. לא נשאיר אותו לבד עם האתר, כי אנחנו מכירים את התסכול ואת הקושי הנלווה לבניית אתר.

המטרה שלנו  שבעלי עסקים יצליחו לבנות את האתר שלהם כי זה אוף טופיק לביזנס שלהם. אנחנו רוצים לפרק את כל הבעיות והחששות, ולהגיד שהצוות כאן בשביל כל שאלה שתעלה, גם אם אתם לא יודעים איך לשאול את השאלה, אנחנו נבין וניקח אתכם יד ביד בשביל שתצליחו לבנות את האתר.

המהירות וההבנה שלא צריך לבלות חודשים בבניית אתר היא משמעותית ללקוחות.

כל בקשה שעולה מלקוח מתועדת אצלנו, כולל הפרטים של מי שפנה, והיא מקוטלגת אצלנו, ברגע שעלה כלי שאותו לקוח ביקש, אותו לקוח יקבל פניה ספציפית אליו שהכלי עלה והסבר איך אפשר להשתמש בכלי. חשוב לחזור ללקוחות. הרבה פעמים זה כלים שמקבלים מהשוק, בודקים איך זה משתלב ברעיון שלנו.

רגע, מה עם העברית? הרבה מערכות לא תומכות בעברית, מה עם SITE123?

קודם כל אנחנו חברה ישראלית, וחשוב לנו לתת תמיכה לקהל בבית. המערכת מתאימה ל24 שפות מעבר לזה יש תמיכה ב 19 שפות און ליין, זה תומכים אמיתיים בכל העולם שמספקים תמיכה 5 ימים בשבוע.
החברה עצמה ממוקמת כיום בבאר שבע.

תודה לשי שענה על השאלות שלי עם המון סבלנות, אני באמת חושבת שזאת מערכת טובה והיא צפויה לתת מענה יותר נרחב בעתיד, ככל שיהיו לה יותר משתמשים. הכי אהבתי, שגיליתי שבנזוגי השתלט על האתר שבניתי לו, ולבד, בלי שאני אהיה לידו, מזיז דברים ומשנה עמודי תוכן שרלוונטים לו. מבחינתי זה אומר המון.

לסיכום:

המערכת מצוינת, קלה ונגישה. יש עוד דברים שונים וכמעט זניחים שאני בטוחה שיפתחו בעתיד  שחסרים כמו הטמעה של קודים (לטובת אפיליאייטס ושימוש בקודים של אתרים שונים) מכיוון וזה קודים, לא בטוח שיהיה. כפתורים – אין שליטה במיקרו קופי, אלא זה מיקרו קופי של המערכת עצמה, ניוזלטר – אפשר לשלח לינק אחד בלבד בניוזלטר, איקומרס – רכיבי התוכן מורכבים מתוכן פשוט ולא מורכב ברובו.

בעיני, SITE123 עושים עבודה מצוינת בכל הקשור לבניית אתר בשלוש שעות בלבד. העיצובים יפים, האתר מאוד נגיש לפעולה והתמיכה מצוינת.

הכל במקום אחד – עיצוב, בניה, תוכן, ניוזלטר, סליקה לאיקומרס, חיבורים לסליקה חיצונית אם צריך, קניית שרת ודומיין.  זה מאוד נח לבעלי עסקים ולמי שרוצה לבנות אתר.

האם זה מחליף את וורדפרס או ויקס?

בסופו של דבר, בניית אתר זה גם תלוי תקציב. אני עדיין חושבת שוורדפרס זה הרולסרויס של אתרי האינטרנט, עם זאת, בניית אתר בוורדפרס דורשת תקציב של כמה אלפי שקלים, על זה פירטתי פה.

הכי חשוב לא כתבתי:

כשבונים אתר אינטרנט, העיצוב והבניה חשובים מאוד, אבל חשוב לא פחות זה התוכן. מה אתם הולכים לכתוב באתר? את מי הוא הולך לשמש? מה המטרה שלו? איך תכתבו את האודות? השירותים? המוצרים? הבלוג?

אפשר להתבלבל ימים ארוכים בלי תוכנית של אסטרטגית תוכן מסודרת לאתר שלכם, וחבל. אבל את זה אפשר לפתור בקלות בפגישה איתי או סדנה.

מעוניינים לבנות בעצמכם את האתר? בניתי עבורכם קורס און ליין לבניית אתר / בלוג במערכת SITE123, תוך 3 שעות יהיה לכם אתר באוויר. כל הפרטים והרשמה פה. 

אהבתם? אשמח לשמוע מכם עוד.

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

11 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק