כמה עולה לתחזק עסק דיגיטלי? מאחורי הקלעים של הבלוגריסטית
כמה עולה לתחזק עסק דיגיטלי?
כמה עולה שיווק דיגיטלי לעסקים, קידום בפייסבוק, בניית אתר מאת הבלוגריסטית

איך עובד אתר הבלוגריסטית מבחינה דיגיטלית מאחורי הקלעים? וכמה זה עולה?

סיפרתי לכם שאני לומדת בקורס ראש דיגיטלי של פרופסור ישע סיון והטכניון. הקורס לא כזה פשוט עבורי כי הוא מאוד מכוון לארגונים גדולים, ואני מנסה להביא את הפרשנות לעולם שלי.

באחד המפגשים דיברנו על אינטלגינציה ממוחשבת ועל רחפנים, וזה היה קצת רחוק מהעולם היישומי שלי. זה לא שהמגדלור שלי יתנגד אם אקנה לו איזה רחפן תחביב, אבל מעבר לזה, זה היה מעבר לשיח שרלוונטי לעסק שלי ולעסקים שכמותי.

עם זאת, במפגש לפני כן, שוחחנו על סגירת מעגל בדיגיטל. ופה היה לי יתרון מאוד גדול להציג במפגש הקבוצתי. (כל מפגש כולל תיאוריה שפרופסור ישע סיון מעביר ולאחר מכן שיח עמיתים).

לפני שיצאנו לשיח עמיתים שאלו אותנו "מי סוגר מעגל מלא באמצעות הטכנולוגיה". היה מאוד יפה לראות איך ארגונים נמצאים בשלבים שונים של טכנולוגיה, כמו משרדי ממשלה ומקורות וגם כמה סטאראטפים. וכשהגיע התור שלי אמרתי שאני מתחילה שיח בדיגיטל, אנשים מגיעים אלי באמצעות גוגל או רשתות חברתיות או תיוגים כי מכירים אותי, ואני סוגרת מכירה בדיגיטל באמצעות הקורסים הדיגיטלים שלי. הכל "אוטומטי" מבלי מגע יד.
הכל – שיווק >> מכירה >> הנהלת חשבונות >> שירות לקוחות – נמצאים בתהליך אוטומטי של תוכנות שונות שמחוברות לאתר שלי.

הבנתי במפגש הזה שלעסק קטן יש יותר סיכוי להנהיג דיגיטלית מאשר בארגון גדול ורב תקציבים. זה הדהים אותי!

על התוכנות פירטתי בפוסט מאוד ותיק שפרסמתי באתר.

מה יש לקרא היום בפוסט?

  • מודלים עסקיים של עסקים בדיגיטל
  • איך אני נותנת ביטוי לערך שיש לעסק שלי בדיגיטל?
  • כמה עולה תהליך של דיגיטציה בעסק?
  • על מה שילמתי בתחילת העסק שלי לפני עשור?
  • על מה שילמתי עם הזמן כשהעסק שלי התפתח והיה צורך לפתח גם את הצד הדיגיטלי שלו?
  • על מה אשלם השנה?
  • האם כל עסק צריך לשלם את הסכום הזה בשביל להפוך לדיגיטלי?
  • איך אפשר להתחיל להפוך את העסק שלך לדיגיטלי?

ואם אין לכם סבלנות לקרא ואתם רוצים פשוט להפוך את העסק שלכם לדיגיטלי מבחינת שיווק ונוכחות, אל תפספסו את ההרשמה לקורס B-SCHOOL של מארי פורליו.

מודלים עסקיים של עסקים בדיגיטל

במפגש השבוע למדנו על אסטרטגיות דיגיטליות מבחינת מודלים עסקיים וזה היה מפגש וואו! פה כבר נגענו בדברים שאני מאוד מבינה וגם עוזרת לעסקים אחרים ליישם.

אחד הדברים החשובים שפרופסור ישע לימד שבשביל להרוויח מהדיגיטל, על העסק עצמו להבין שיש לו את היכולת לעשות כן ולהתנהג עם הדיגיטל ככח מניע מכירה. קרי, לעשות שינוי מחשבתי שהדיגיטל זה לא "קישוט יפה" אלא זה כח, זה עוד מחלקה בעסק שמטרתה להגדיל את ההכנסות של העסק עצמו.

איך מרוויחים באמצעות הדיגיטל?

המשפט הזה מאוד מתחבר לעשייה שאני מלמדת עסקים ולקורס B-SCHOOL של מארי פורליאו – בהירות עסקית מביאה לרווח כלכלי – מצד אחד מה העסק רוצה לעשות ומצד שני איך הדיגיטל מאפשר לו לעשות זאת. 

המודלים העסקיים גם שישע סיון דיבר עליהם וגם מארי מתחילם בשאלה הכל כך חשובה, הכל כך קריטית, הכל כך משמעותית:

איזה מתנה יש לעסק שלך לתת לעולם הזה. 

בום!

עכשיו תחשבו רגע, יש לכם עסק, התאמצתם עד עכשיו לבנות אותו, מה הוא נותן לעולם? מה מיוחד בו ? מה הערך שלו?

אם אתם עוד לא יודעים מה הערך שלו ומה המתנה, זה הזמן מהר מהר לפני שנגמרת ההרשמה להכנס לקבוצה הסודית בה אנחנו, כבר אחרי מפגש אחד נבין מה הערך שלכם ושל העסק שלכם ונתחיל לבנות את ספר המותג של העסק שלכם.

לדוגמא: הערך שלי זה לתת מקום ברור ובטוח לביטוי עצמי מלא לעסקים ולאנשים שרוצים לבטא את התחביב שלהם.

איך אני עושה את זה?

אני מלמדת, מסבירה, כותבת פוסטים פשוטים ובגובה העיניים על מנת שהקהל שרוצה ללמוד איך לתת מקום לביטוי עצמי שלהם, יוכלו לעשות זאת על ידי קריאה בבלוג שלי.

אני מעניקה השראה באמצעות הפודקאסט שלי ובו אני גם מלמדת על עולם הבלוגים, גם מראיינת בלוגריות ובלוגריות שעשו מהלך או שניים באמצעות הבלוג ובקרוב העונה השלישית ובה אראיין בעלי ובעלות עסקים שמשתשמים בדיגיטל למינוף העסק שלהם.

איך עוד אני מעניקה ערך? הרבה מוצרים ושירותים שונים ברמות הכנסה שונות, החל מתכנים בעלי ערך שאותם אני מעניקה בחינם תמורת הרשמה לאימייל, בדומה לפוסט כתיבת אודות, מוצרים בעלות נמוכה כמו הספר הדיגיטלי או שיעורים און ליין, מוצרים בעלות יותר גבוהה אבל עדיין נמוכה יחסית בשביל להעניק לקוראים שלי תחושה של הישגיות כמו קורס בניית אתר בשלוש שעות, ולאחר מכן שירותים ומוצרים במחירי פרימיום כמו מפגשים אישיים או קורסים שנתיים.

הכל הכל הכל מתחיל אצלי מהפוסטים בבלוג, כבר עשור שזה מה שאני עושה – נותנת ערך באמצעות המילים שלי, על ידי פירוט הידע שיש לי לחתיכות קטנות וברורות וכתיבתן. ולא, לא תמיד ידעתי איך לעשת את זה, אבל פשוט זרקתי את עצמי למים והתחלתי לכתוב ולכתוב ולכתוב. היו שנים שכתבתי יותר ושנים שכתבתי פחות, אבל הערך הפך לעסק שיצר קהילה, משמעות, רווחים, יזמויות, הזדמנויות עושר ואושר.

אז כמה עולה לעשות דיגיטציה של עסק?

אחת האשליות של עסקים שפותחים את הנראות שלהם בדיגיטל היא שהכל חינמי.

ובכן, לא הכל חינמי בדיגיטל ולא צריך להיות חינמי. אני אפרוס לכם את העלויות שאני משקיעה בדיגיטל של העסק שלי, בשביל שתבינו שזאת השקעה. ופה אני חושבת מגיע ההבדל במיינד סט של עסק שמתייחסים אליו כאל תחביב ובין עסק שמתייחסים אליו כאל עסק עם פוטנציאל של רווח כלכלי ושפע.

אתר אינטרנט – 

כל עסק שרוצה לסגור את המעגל הטכנולוגי ולהרוויח על ידי התהליך האוטומטי של שיווק >> מכירה >> חשבונות >> שירות לקוחות  – חייב חייב חייב אתר אינטרנט שעובד לו מצוין.

נקודה.

אתר האינטרנט העסקי זה הלב של העסק.

כן, יש רשתות חברתיות וזה כלי מדהים לחשיפה ונטוורקינג ופרסום ממומן, אבל זה לא יכול להיות הבית של העסק שלכם כי אתם לא שולטים בו ולא תשלטו בו לעולם. הוא לא שלכם. זה נכס בשכירות.

בעבר כתבתי פוסט מאוד מפורט על מחירים של אתרי אינטרנט ומה הם דורשים.

לגבי, כשפתחתי את הבלוג שלי, זה היה תחביב, לא ידעתי קוד (עד היום אני לא יודעת) והוא נפתח בבלוגר (לא לעשות את זה היום). לפני עשור זאת היתה מערכת נהדרת של גוגל.

כשהבנתי שנולד לי עסק בעקבות הבלוג החלטתי להתיחס אליו כמו עסק והשקעתי מעל ל25,000 ש"ח לפני 7 שנים בבניית אתר בוורדפרס + מיתוג גרפי (לוגו ועיצוב הבלוג).

חשוב לי לשים את הסכום הזה מול העיניים בשביל שתבינו שעסק מצליח דורש את ההשקעות שלו. וזה לא הדבר הראשון שעשיתי בתור עסק. כן, התחלתי בבלוג פשוט, הוא התרחב והתרחב והתרחב והתרחב, השתמשתי בסליקה חינמית של פייפאל (והפסדתי בעמלות המרה הרבה כסף) וזאת היתה יופי של התחלה באמצעים שהיו לי ובאי הבנה שהיתה לי שהבלוג הופך לעסק.

על מה שילמתי בהתחלה?

שרת ודומיין לבלוג שלי. אני זוכרת עד היום את תחושת העוצמה שיש לי בלוג משלי עם השם שלי והזהות שלי. וואו זה היה כל כך עוצמתי. כמו היום שבו חתמתי על משכנתא לבית. בחיי. אני לא זוכרת את הסכומים לפני עשור, היום אני משלמת 67 שח על שרת בג'טסרבר (מעדיפה תמיד שרתים עם תמיכה בעברית) ורכשתי את הדומיין שלי לעשור זה בסביבות 80 שח לשנה.

מערכת דיוור – בזמנו לא היתה מערכת דיוור חינמית טובה כמו מיילצ'ימפ והשתמשתי במערכת מאוד ישנה של בלוגר שהיתה גרועה מאוד. אני זוכרת שהיה יום אחד ובו הבנתי שהניוזלטר לא נשלח אוטומטית וכל מי שנרשם אצלי לבלוג בעצם לא נרשם…. אז לקחתי את המושכות לידיים שלי והטמעתי את טופס ההרשמה של רב מסר. מאז אני לקוחה שלהם. התשלום לרב מסר הוא לפי מספר המנויים וזה שווה כל שקל בעיני. אני מאוד אוהבת להשתמש במערכת של רב מסר שכבר צמחה עם השנים ועכשיו יש לה טפסים, פופ אפים, מערכת ניהול לקוחות והמערכת האהובה עלי – מערכת הקורסים.

בקיצור, בעיני זאת ההשקעה הכי טובה שעשיתי בהתחלה עם העסק שלי, כל פעם כששלחתי ניוזלטר ונרשמו לסדנאות או למפגשים איתי, הרגשתי שהניוזלטר הוא קוסם. אני כותבת בבלוג, שולחת מכתב אהבה לקוראים שלי באמצעות לינק ששמתי לפוסט בניוזלטר, והוא מביא לי פרנסה. הבנתי שזאת היתה השקעה ממש טובה. היום אני משלמת בסביבות 3000 ש"ח בשנה לרב מסר לשימוש במערכת הניוזלטר והקורסים און ליין שלה. ואני מאחלת לעצמי שאשלם יותר בהמשך כי זה אומר שיגדלו מספר המנויים והמסרים שאשלח.

עם זה התחלתי את העסק שלי.

ואני זוכרת שהיו לי ברשימות התפוצה 370 מנויים שקיבלו באופן קבוע כל יום חמישי את הניוזלטר שלי, והצלחתי לגרום ל30 נרשמים לקורס הפרלמנט הראשון – קורס במחיר פרימיום. זה היה וואו.

מבחינת מיינדסט של עסק – שילמתי עבור אימון עסקי, פיתוח עסקי ויעוץ פיננסי לעסק שלי. ובחיי שכל הוצאה כזאת הכניסה את עצמה אבל זה שייך לפוסט אחר.

על מה שילמתי בהמשך?

2015 – לוגו חדש ומרגש שנתן לי את האישור שאני בעלת עסק. אני לא זוכרת מה היתה העלות שלו, זה היה מעל ל- 5000 ש"ח אם אני לא טועה ושווה כל שקל. תראו, אוטוטו עשור ואני עדיין מאוהבת בו. הוא מדויק למי שאני. ברור שכתבתי עליו פוסט, אלא מה.

2014 מעבר לבלוג בוורדפרס ו2015 מתיחת פנים בעקבות לוגו חדש בין הבלוג בבלוגר לאתר הנוכחי בניתי אתר שעלה לאוויר במקום הבלוג בצורה פשוטה ונכונה לזמנו. העלות היתה בסביבות 2000 ש"ח בניית אתר.

אתר חדש שלא יצא לפועל באזור 2016 עלה לאויר אתר חדש, מורחב, עם הרבה עמודים של מוצרים, ואני זוכרת את היום שבו העלינו אותו לאוויר, ואחרי כמה שעות ביקשתי להוריד אותו מהאוויר כי הוא לא היה זה. הוא היה ליד מה שרציתי ולא היתי מוכנה להעלות אותו לאויר. אז עשינו רול – בק והלכתי להתנחם כנראה בגלידה או משהו כזה.

2015 אתר קורסים און ליין שיצא לפועל על מערכת וורדפרס שהיה מאוד לא נח להפעיל וכל הזמן התפללתי שלא יקנו את הקורסים כי ידעתי שהוא לא נותן מענה טוב מבחינת ממשק משתמש. שילמתי על האתר הזה בסביבות  3000 ש"ח .

2016 האתר המהמם שהשקעתי בו כל כך הרבה אהבה ועבדתי עם צוות אלופות – אטי הדר והגר אשחר ניר, וכן, השקעתי מעל ל 25,000 ש"ח על הפיתוח (וורדפרס בקוד) והעיצוב שלו כי זה היה רגע שבו הבנתי שבזבזתי כל כך הרבה זמן על "התקשקשויות של אתרים קטנים" ואני צריכה כבר אתר שיחזיק את העסק שלי כפי שהוא מבחינת הגודל העסקי, המוצרים, השירותים והחזון שלו. כיום יש לי שעות פיתוח שקניתי לטובת תוספות ועדכונים שכל פעם אני עושה.

2017 עלה לי רעיון של אינדקס בלוגים באתר שלי שהבשיל בפועל רק בשנת 2019 – שילמתי על הפיתוח והעיצוב בסביבות 8000 ש"ח וזה שווה כל שקל, אני מאוהבת באינדקס הבלוגים הזה. למה לקח לי שנתיים להעלות אותו לאוויר העולם? כי ב2018 פתחתי מתחם פיזי שבו השקעתי 150K בשיפוצים ועוד הוצאות שוטפות כל חודש של נכס. ובחיי, להחזיק נכס זה כל כך הרבה יותר כסף הוצאות מאשר נכס דיגיטלי. שנה לפני הקורונה סגרתי אותו כי הבנתי שאני באופי שלי יותר דיגיטלית. ואם אנחנו מדברים על מודל כלכלי – כן, יכלתי לבקש תשלום על הכנסת הבלוגים לאינדקס, מינימום 100 ש"ח חד פעמי, מקסימום הייתי הופכת את זה למודל של "חברים" עם תכנים ייעודיים שניתנים רק לחברי מועדון. אולי אני עוד אעשה את זה. never say never.

חשבונית ירוקה – בשנת 2016 התחלתי להפיק חשבוניות בחשבונית ירוקה. התוכנה לא היתה משוכללת כמו היום, אבל איזה כיף לצמוח עם חברה נפלאה שכזאת. אני ידועה במשפחה "ממירה לחשבונית ירוקה" כי אם יש משהו שאני לא אוהבת זה להתעסק בדברים שקשורים לחשבונאות.  מאז ועד היום הנפקתי 5482 מסמכים ואני משלמת 470 שח בממוצע כל שנה. לפני חודש גיליתי שאני ובנזוגי יכולים לנהל 2 עסקים תחת חשבון אחד של חשבונית ירוקה ואיחדנו את היוזר. חסכנו 470 ש"ח ויצאנו להופעה של אביב גפן.

מערכת סליקה – וואווווווווווווווווווווווו איזה סיוט זה היה. באמת. זה לא היה כזה פשוט כמו היום….. היום בלחיצת כפתור מחברים אותנו למערכת סליקה עם אפליקציה וחיבורים למערכות של חשבוניות – משהו מטורף. אפילו לא צריך ללכת לבנק להחתים אותם (שתבינו כמה דינוזאורית אני שהחתמתי את הבנק). מפה לשם, הייתי במערכות סליקה כמו אייקאונט, פייפל, פלאפיי וקארדקום – אף אחת לא התאימה לצרכים שלי או שהדוחות היו נוראים להבנה או שהסליקה היתה יקרה.  היום אני משתמשת במשולם. יש לי עמודי מכירה שמאפשרים לי לכתוב פירוט של המוצרים (למרות שיש לי עמודי מוצרים באתר). שילמתי על התכנית בסביבות 300 ש"ח חד פעמי של עד 50 עמודי מכירה (אין לי יותר מ 50 מוצרים בו זמנית להציע). ואני משלמת עמלת סליקה של 1.4% + 36 ש"ח לתוסף אוטומציה של חשבונית ירוקה.  בחודש.
משולם מדברת אוטומטית עם חשבונית ירוקה ועם רב מסר ואז הסליקה הופכת להיות תהליך אוטומטי מדהים ושירות נהדר ללקוחות שלי (ואני לא מבזבזת את הזמן שלי להוציא חשבוניות).
במידה ויש לכם חנות אינטרנטית, אני ממליצה לבחון חברות כמו טרנזילה שמאפשרת לנהל מלאים ולייצר קמפיינים עם הנחות וקודים ייעודיים לפי סגמנטים.

עוזרת אישית – ב2016 הכנסתי את מירב יד ימיני לעסק שלי כי הבנתי שאני לא יכולה לתת מענה ראוי ללקוחות שלי, עקב ריבוי הפניות ומיעוט הזמן הפנוי שיש לי לשיחות והבהרות. מאז ועד היום אנחנו ביחד. היא פשוט משלימה אותי וזה הרווח הכי גדול שיש לי בעסק, לא רק העובדה שהיא פשוט מצוינת, היא גם חברה מדהימה ואשת סוד שזכיתי בה. אז נכון שזה לא משהו דיגיטלי (ואני מעדיפה את מירב כל כך הרבה מאשר בוטים מטומטמים שלא נותנים לי ערך באתרים) אבל היא משלימה הרבה פעמים את סגירת המעגל הדיגיטלית.

שרתים של תכנים: שרת של פודקאסט בסאונדקלאוד 144 דולר שנתי (האמת שאני צריכה להוריד אותו כי יש לי בספוטיפיי ובאנקור ללא תשלום)  ושרת של וימאו לסרטונים סגורים בססמה עלות של 80 שח לחודש.

על מה אני אשלם בעתיד?

עד עכשיו עשיתי את הבסיסי ביותר בשביל להחזיק עסק מצליח מבחינה דיגיטלית – השקעתי המון שעות בכתיבת תכנים שקידמו את האתר ואת הבלוג של העסק מבחינה אורגנית ולכן מעולם לא השתמשתי בקידום ממומן בגוגל.

כשהיה לי את המתחם הפיזי, ההאבבלוגינג, פתחתי לו אתר בנפרד בויקס ואז שילמתי תקורות של אתר נוסף (שרת + דומיין).  לטובת קידום הפעילויות נעזרתי באיש מקצוע בקידום בפייסבוק ובאינסטגרם – הוצאתי בממוצע 3,500 ש"ח בחודש על קידום ממומן שהראה תוצאות יפות לפעמים ולעיתים לא השפיע. כמו פייסבוק, יו נו. האם אני מצטערת שהשקעתי בזה? ממש לא. כשהקידום הצליח הוא עשה עבודה יפה מאוד.

בשנת 2022 אני הולכת לעשות סדר באתר, בתהליכי השיווק ולדייק אותם עוד יותר. וכן, יש מצב שזה יכלול גם פרסום ממומן ברשתות החברתיות לטובת העצמת המותג והרחבתו.

מכיוון ואני אשים השנה דגש על עולם השיווק הדיגיטלי לעסקים ולא רק לבלוגים, אני צריכה להגדיל את הקהל שיכיר אותי, ילמד ממני, יקבל ממני ערך והרבה דחיפה במקום שעליו אנחנו יושבים בד"כ על ספת הנוחות.

אני חושבת על:

  • קידום ממומן
  • תיקונים אינסופיים שיש לי לעשות באתר (דיוקים ומחיקות של דברים לא רלוונטים)
  • הקלטת סרטוני וידאו מקצועיים יותר ממה שיש לי היום באתר
  • בניית תהליכי אוטומציה מדויקים ומהודקים יותר
  • פופאפים מעבר ל1000 צפיות בחודש (נגמר תוך כמה ימים) באתר פופטאין
  • הקלטת הפוסטים שרלוונטים שכבר כתבתי לפודקאסט
  • הטמעת רכיב אודיו בפוסטים
  • שימוש בפיקסל שמוטמע באתר לטובת קידום בפיסבוק
  • ועד ועוד ועוד.

האם כל עסק אמור להוציא את הסכום הזה בדומה לבלוגריסטית?

לא.

אבל כן עליו להתיחס ברצינות לעסק שלו ולהבין שחלק מהרווחים של העסק הם פועל יוצא של ההשקעות.

(ועוד לא התחלתי לדבר על השקעות שעשיתי בקורסים, הכשרות, ייעוצים, מתנות ללקוחות, כנסים בחו"ל, כנסים בארץ ועוד).

אם אני לוקחת לדוגמא את בנזוגי בתור עסק עצמאי, הוא משתמש במינימום הדיגיטלי הקיים: אתר אינטרנט,(זה השלישי שבנינו לו בעשור האחרון) , מערכת לניהול לקוחות, מערכת לניהול תורים, עוזרת אישית לסגירת לידים, משולם, חשבונית ירוקה. בעבר שילם על תוסף של המלצות לאתר אבל לאחר בדיקה הבנו שהוא לא ממיר ובעל טראפיק כפי שהובטח אז הסרנו אותו.

האם זה מספיק? הוא מסתמך על שני דברים – א. שיווק מפה לאוזן שעובד הכי טוב תמיד. ב. על האשה שלצידו שתחליט לקחת ברצינות את העסק שלו ולתת לו פוש דיגיטלי כמו שהוא היה רוצה. 🙂

מה צריך לעשות בשביל שהשנה תהיה השנה הדיגיטלית של העסק שלכם?

תראו, אני כותבת את הפוסט הזה בפברואר 2022. אני מרגישה שאחרי שנתיים זוועתיות, אנחנו כבר עוד שניה אחרי השיט הזה שנקרא קורונה. אני ממש ממש מרגישה את זה בחודש האחרון שעסקים מתעוררים. יש תחושה בשוק שמי שלא התעורר על נראות דיגיטלית בשנתיים האחרונות, פתאום נפל לו האסימון שאין לו ברירה, כי העולם לא יחזור להיות כמו שהוא היה.

הכי חשוב לי – א-ל תתחילו להוציא עשרות אלפי שקלים על הדיגיטציה של העסק שלכם מבלי להבין. יש הרבה חבר'ה בחוץ שרק מחכים לטרף קל. (אני אשת רופא, כל שני וחמישי מתקשרים אלינו לשיווק רופאים באתרים כאלה ואחרים, ובגלל שאני יודעת לשאול את השאלות הנכונות, הרבה מתקפלים ולא עושים שיחות פולואואפ).

תבחנו את הצרכים של העסק שלכם קודם כל, אחר כך תאפיינו אותם, תפרקו לחלקים קטנים – די פירטתי פה וגם בפוסט של התוכנות. תתחילו להתעמק בזה.

תלמדו, ופה אני באמת ממליצה, שוב, על התכנים של הקורס של מארי פורליו. אני מזכירה שביום שלישי אני עורכת זום חינמי ובו אני מסכמת את עיקרי ההרצאות החינמיות שלה שיורדות מהאויר בסוף השבוע. אז תצפו בסרטונים, גם אם אתם לא מתכננים להרשם לקורס. יש שם שיעורי בית מצוינים בשביל להתחיל לחשוב על התהליכים הדיגיטלים של העסק שלכם.

ואם מעניין אתכם השנה לתת את הפוש הדיגיטלי בואו ניפגש ביום שלישי לשיחה בזום.

הפוסט נתן לכם ערך? אני הכי אעריך שתשאירו פה תגובה ותגידו לי מה לקחתם ממה שכתבתי פה.

היה לי חשוב להיות אמיתית ולהראות את הסכומים, למרות שאף אחד לא ממש נהנה לפתוח את הארנק ואת חשבון ההוצאות שלו.

מקווה שעזרתי

יונית צוק, הבלוגריסטית

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

8 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק