מעבר של בלוג מויקס לוורדפרס - פוסט אורחת מאת נועה בר-נס - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
מעבר מויקס לוורדפרס, זה אפשרי
איך עוברים מויקס לוורדפרס - יונית צוק

מעבר של בלוג מויקס לוורדפרס – פוסט אורחת מאת נועה בר-נס

אחד המשפטים שהכי שגורים אצלי בהקשר של בלוג הוא: בלוג הוא דינמי.

מה זה אומר? שהכל יכול להשתנות, והכל אכן משתנה, תוך כדי תנועה. אני לא מכירה אף בלוג שאחרי 20 פוסטים נראה, נקרא, ונשמע אותו הדבר, שאחרי 3 שנים – נראה אותו הדבר, וכזה שכותב אותו הדבר. הבלוגים הם כמו פלסטלינה לנושא עליו אנחנו נכתוב, להתפתחות שלנו בחיים ולמהות הבלוג.

הבלוג דינמי גם הפלטפורמה שלו. כן, זה מפתיע, אבל כשהפלטפורמה לא מרגישה בנח, אז הבלוג לא מרגיש בית, וכשזה קורה, הכתיבה כבר לא מהווה חלק משמעותי בהנאה מהבלוג, וזה סכנת חיים לבלוג.

למה פלטפורמה משתנה?

אין פלטפורמה נכונה, בעיני, יש פלטפורמה שמתאימה לכותב הבלוג, וגם מערכת היחסים הזאת, משתנה עם הזמן. גם אני, התחלתי בסלונה, ואחרי שהפלטפורמה לא התאימה לנושא הבלוג (שהוא השתנה בינתיים והתפצל לשני נושאים) אז עברתי לבלוגר ואז לוורדפרס ושוב שינוי תבנית בוורדפרס, והנושא האישי שהשארתי בסלונה גם עבר לויקס ואז פתחתי בלוג אישי חדש בSITE123, בקיצור, הבנתם. (עוד על גלגולו ההיסטורי של הבלוג שלי אפשר לשמוע פה.).

נועה בר-נס, שלמדה אצלי בקורס קיץ  (מאוד מזכיר את הפרלמנט) לפני שנתיים, החליטה לעבור מויקס לוורדפרס. זה מעבר קלאסי של בלוגים, שמרגישים כי הם מיצו את היכולות של ויקס וכי הם רוצים לעבור לליגה אחרת, שמערכת וורדפרס מאפשרת להם.

לפני שבועיים, העברתי את האתר של בנזוגי, של אחד האתרים שבניתי לו בויקס, לSITE123, למה עשיתי זאת? כי כנראה שהתבנית שבחרתי בויקס לא היתה מוצלחת מבחינת קידום בגוגל, ולא ראינו שום התקדמות, גם אחרי שנה וחצי, מבחינת הקידום בגוגל. אנחנו לא סובלים מזה באתרים אחרים, שפתחתי לו בויקס, אבל בתבנית הספציפית שנבחרה שם, כנראה שהיה באג או משהו.

אחרי שהעברנו את האתר למערכת SITE123 ביקשתי מהתמיכה שיעזרו לי להעביר את הדומיין כי היה לי חבל לחפש דומיין חדש, לא רציתי שיקח זמן מיותר עד שגוגל יאנדקס את האתר, אחרי יום, האתר היה באוויר, עם הדומיין הישן, וגוגל, כבר מראה תוצאות הרבה יותר טובות. עוד על זה, ,אפשר לראות בהייליט שלי של בניית אתר בשעתיים.

מעבר אתר בויקס למערכת אחרת יונית צוק הבלוגריסטית

בעבר השוויתי בין סוגי פלטפורמות שונים, על מנת שתוכלו לבחור את הפלטפורמה שמתאימה לכם, הנה פה תוכלו לקרוא.

ביקשתי מנועה שתתאר לנו את המעבר הנוכחי, והנה מה שהיה לה לאמר לנו. אני חושבת שתוכלו ללמוד הרבה מפוסט האורחת שלה.

איך נועה בר-נס עברה מויקס לוורדפרס

נועה בר-נס, בלוגרית, כותבת את arterminal –  – בלוג על אסתטיקה ונדודים, ועכשיו גם מעצבת ובונה אתרים בוורדפרס.

כבר חודשים שרציתי  לעשות את זה. מרוב שזה נראה לי גדול פשוט דחיתי את זה ודחיתי, התלבטתי וחשבתי עוד קצת. ידעתי שככל שאני אדחה את זה – זה יהיה יותר קשה. למרות זאת לא ממש התקדמתי. בסוף הגיע הקש ששבר את גב הגמל, והוא בתגובה נתן לי בעיטה בתחת.

איך עוברים מויקס לוורדפרס - יונית צוק
Photo by Talha R from Pexels

נחזור טיפה אחורה – תכירו את הבלוג שלי https://www.arterminal.co/ למי שלא מכיר: בלוג-אתם, אתם-בלוג. אני כותבת על אסתטיקה ונדודים: עיצוב, אמנות ומלאכות בארץ ובעולם, ואם כבר עולם גם כותבת על טיולים, תחת עולמות התוכן האלה.

כשהתחלתי לכתוב התלבטתי באיזו פלטפורמה לפתוח את הבלוג, ההתלבטות היתה בין ויקס לוורדפרס. התחלתי לשחק עם שתי הפלטפורמות, ונכון לאז היה לי יותר קל בויקס. לא חשבתי על עוד שיקולים מלבד קלות ההקמה ולכן המשכתי שם.

דברים התחילו להציק לי:

מאוד נהניתי מתהליך העיצוב והבניה של האתר, אבל עם הזמן צצו דברים שהפריעו לי. למשל:

אין גמישות בתוך הפוסט עצמו  – לפוסט יחיד בבלוג יש תבנית קבועה, שמכילה כותרת, טקסט ותמונות/ וידאו. אין אפשרות להכניס דברים נוספים, כמו: טופס הרשמה ספציפי לאותו פוסט, ציטוט, אייקון ועוד. נושא של בקשה לשליחת קובץ תמורת אימייל, למשל. לחיצה על כפתור ההנעה לפעולה בויקס תעביר את הקוראת לעמוד נוסף ומשם לעוד עמוד שרק בו נפתח הקובץ. עשיתי את זה אבל עדיין נראה לי קצת מסורבל לקוראת.

התגובות הלא פייסבוקיות היו בלתי שמישות. נכון שיש את הרכיב של תגובות הפייסבוק, אבל יש להן חסרון גדול, שהן לא באמת בבלוג. כבר קרה לפעמים שהן נעלמו וחזרו. בנוסף, אם תשנו מסיבה כלשהיא את כתובת העמוד, אותן תגובות ימחקו.

גם את רכיב החיפוש ניסיתי ליישם אבל זה היה נסיון מאד לא מוצלח.

האתר היה איטי, ולא רק האתר אלא גם מערכת העריכה של הבלוג.

באופן כללי היתה לי הרגשה שאין כל כך עם מי לדבר מבחינת תמיכה. אפשר לחפש בעמודי העזרה, ובדרך כלל להגיע לעמוד שבו את מבינה שהדרישה שלך עלתה מעוד הרבה משתמשים ואת יכולה לסמן שאת מצטרפת לדרישה. הם מה שנקרא "רשמו לפניהם" ויכניסו את זה לפיתוח כשיסתדר להם.

איך עוברים מויקס לוורדפרס - יונית צוק

הקש ששבר את גב הגמל היה שבוע שבו פעמיים כל האתרים נפלו. האתר פשוט לא עלה. נכון שזה תוקן אבל לא מספיק מהר ולא אמור בכלל לקרות.

כסף מול זמן, בסופו של דבר – החלטתי לפעול:

החלטתי שדי, עכשיו זה הזמן לעבור. בדקתי אפשרות להיעזר במישהו שיבנה עבורי את האתר בתשלום, כדי לסיים עם זה מהר. בסוף החלטתי שבאותה נקודה היה לי יותר זמן מכסף, והעדפתי לעשות את זה בעצמי. התחום הזה לא זר לי –  שנים עבדתי בתוכנה, הספקתי להתעסק גם בתכנון ממשק משתמש (UX), כך שבאמת לא היתה סיבה לפחד מהחלק הטכני. עם החלק העיצובי גם לא אמורה להיות לי בעיה כי משם אני באה.

איך עוברים מויקס לוורדפרס - יונית צוק

החלטתי לקפוץ למים. הימים היו ימי ראשית החופש הגדול. נתתי לעצמי דד ליין לסוף החופש. אולי יראה לכם מוזר שבחרתי דווקא בחופש, שהרי הוא הסיוט של רוב ההורים מבחינת זמן עבודה. עבורי הלו"ז בחופש היה ברובו זהה לזה שהיה במשך השנה. הילדות שלי חוזרות הביתה בצהרים, וכך היה גם בקיץ כשהיו בקייטנות. אפילו זכיתי לקצת יותר זמן עבודה כשנסעו לנופש בכפר אצל סבא וסבתא.

הצבת דד ליין לעלייה לאוויר

היה לי נוח שיש לי דד ליין שהוא לא תאריך שרירותי שיכול לזוז, אלא משהו קבוע כמו סוף החופש הגדול. זו לא הפעם הראשונה שאני נעזרת בתאריכים חיצוניים כדי ליישם כל מיני החלטות. גם לצמחונות עברתי ב 1.1 של שנה כל שהיא.

איך עוברים מויקס לוורדפרס - יונית צוק

אז מה צריך?

דואגים לאחסון: בניגוד לויקס, ששם האיחסון הוא חלק מהחבילה, כשאתם בונים אתר וורדפרס אתם צריכים לדאוג לאיחסון בעצמכם. אחרי התייעצות החלטתי לקנות אחסון ביופרס. זו חברה ישראלית, הכל מתנהל בעברית, התמיכה מצוינת והם מאד עזרו לי בכל מה שהיה צריך בעניין המעבר.

בניית אתר חדש: כשאני אומרת "מעבר" זה קצת מטעה, כי אי אפשר באמת להעביר את הבלוג מויקס לוורדפרס. מה שעושים זה בעצם לבנות אתר חדש ולהזין בו את כל התוכן שקיים עכשיו בויקס, טקסטים ותמונות. בהתחלה זה לוקח זמן, אבל מפוסט לפוסט זה נעשה קל ומהיר יותר. הרבה copy&paste.

להתקין את הוורדפרס עצמו. ביופרס זה מאד פשוט ונעשה מהממשק שלהם.

כיוון שהדומיין שלי עדיין היה משויך לאתר בויקס, הבניה של האתר החדש נעשתה בכתובת זמנית, סאב-דומיין. זה רק נשמע מסובך.

מה עכשיו? כל אתר בוורדפרס יושב על תבנית. בחרתי תבנית מומלצת והתחלתי לעבוד. בעצם את רוב הבלוג בניתי בעזרת תוסף האלמנטור. תוסף שמאפשר לערוך את העמודים והפוסטים בצורה מאד נוחה. האלמנטור הבסיסי הוא חינמי, אני שילמתי עבור גרסת הפרו שיש בה יותר אפשרויות. בעיני זה שווה.

עוד הבדל בין הפלטפורמות – בויקס מערכת הדיוור  (shoutout)  כלולה, בוורדפרס תצטרכו לדאוג לחבר את האתר שלכם למערכת דיוור חיצונית. אני בחרתי ב mailchimp בינתיים היא בסדר. לא נפלתי מנוחיות העבודה באתר שלהם, אבל תמיד אפשר לעבור.

איך עוברים מויקס לוורדפרס - יונית צוק
צילום: נועה בר-נס

מהרגע שהתחלתי לעבוד על האתר החדש לא יכולתי להפסיק. בחיי. נהניתי מכל רגע. נהניתי מתהליך תכנון האתר (בניית התפריטים והקטגוריות מחייב חשיבה על מבנה התוכן באתר), נהניתי מתהליך העיצוב, הצבעים, הלוגו, בחירת התמונות, העימוד.

אפילו את הקשיים קיבלתי באהבה (בדרך כלל). זה איתגר אותי לחקור ולמצוא פתרון לבעיות. נעזרתי בגוגל, ביו טיוב, בקבוצת הפייסבוק "וורדפרס הקבוצה החדשה" ובאנשים טובים.

יכולתי להמשיך לשבת שעות ולהתלבט על כל אות וכל גוון (מה שעשיתי), אבל בשלב מסוים עצרתי. אמרתי לעצמי שתמיד אפשר לעשות עוד שינויים בהמשך. זה מה שיפה בזה. העיקר שהבסיס יהיה מוכן בנראות שאני אוהבת. יש עוד דברים שאני מתכננת להוסיף ולשנות בו, אבל החלטתי לעצור באותה נקודה כי כרגע זה טוב מספיק.

עמדתי בדדלייין שקבעתי לעצמי ואפילו הקדמתי בכמה ימים. נכון, זה גמר לי את כל הלו"ז ולא מצאתי זמן לכתוב בבלוג בזמן הזה. אולי זו טעות מבחינת גוגל, אבל זו ההחלטה שקיבלתי ואני לא מצטערת.

לבלוג שלי יש בית חדש שאני אוהבת

לבלוג שלי יש בית חדש שאני אוהבת, העבודה בוורדפרס מאד נוחה לי, ובדיעבד היה עדיף להתחיל ישר משם ולדלג על שלב הויקס.

מה שעוד קרה בעקבות האתר ,זה שאנשים ראו את האתר, אהבו אותו והתחילו לפנות אלי בנושא. אנשים שרוצים אתר, אנשים שרוצים ללמוד איך לעבוד לבד על הבלוג שלהם. לא רק שיש  לי אתר חדש שבניתי בעצמי ואני גאה בו ואוהבת אותו מאד, נולד לי גם ערוץ פרנסה נוסף שלא תכננתי אבל אני שמחה בו מאד.

אז אם גם לכן יש משהו שאתן מתכננות לעשות בבלוג שלכן ודוחות אותו, אני מקווה שאולי הפוסט הזה יהיה הגמל שיבעט לכן בתחת.

+++++++++++++++

תודה נועה, איזה כיף שיש לך בית חדש שאת אוהבת, ובכלל, ההזדמנויות הנוספות שהוא הביא לך. שאפו.

אשמח לשמוע, האם עברתם גם אתם פלטפורמות? מאיזה לאיזה ולמה?

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

9 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק