העברת אתר מ WIX לוורדפרס - יונית צוק הבלוגריסטית
כשעובדים עם צ'קליסט מסודר - המעבר נראה נח יותר

העברת אתר או בלוג מ wix לוורדפרס

במהלך העשור האחרון עברתי המון פלטפורמות של הבלוגריסטית וגם של הבלוגים האישיים שלי. למה? כי עולם האינטרנט הוא דינמי, ולא תמיד הפלטפורמות מתעדכנות, כפי שהיינו רוצים. המעברים שאני חוויתי: מסלונה לבלוגר לוורדפרס ואז גם בוורדפרס עשיתי מתיחת פנים רצינית – את זה עשיתי בבלוגריסטית, בבלוגים האישיים עברתי מסלונה לויקס ומויקס לSITE123.

wix היא מערכת שהיתה בעבר מאוד נוחה, אבל, בעיני, ככל שהם מרבים בפיתוח פיצ'רים חדשים, כך הם שוכחים את לקוח הקצה, שהיום, לצערי, נאלץ להיעזר באנשי מקצוע בכדי שהאתר או הבלוג יראו ממש טוב במערכת הזאת. ואז, אם כבר משקיעים כסף, עדיף בוורדפרס. למה? כי זאת הרולסרויס. המערכת שלא מאכזבת. זוכרים את הפוסט והפודקאסט שהקלטתי בנושא? הנה הוא פה

כבר אירחתי בנושא את נעה בר נס, ומכיוון ויש נהירה (סתם סתם, לא נהירה, מה אני עיתון בתקשורת הישראלית?) יש נטייה למספר בלוגרים, לאחרונה, לעשות את המהלך הזה של מעבר מבלוג ב wix לוורדפרס, החלטתי לארח את מיכל פולת, שגם כן עשתה את השינוי, ולספר לנו איך היא פעלה.

Image by Pexels from Pixabay

לעבור מערכת תוכן זה קוץ במקום שעליו אנחנו יושבים. אני יודעת. זאת עבודת נמלים, במיוחד כשיש המון תכנים להעביר. עם זאת, אני מאמינה, שלפעמים זה אפילו כיף לעבוד על כל התכנים. פתאום משנים, משדרגים, מתקנים דברים וגם מקבלים המון השראה לכתיבת פוסטים שונים נוספים. בעיני זה יופי של יצירה, גם אם היא מונוטונית.

אז איך עוברים ממערכת WIX לוורדפרס מבלי להשתגע?

הזמנתי את מיכל פולת, שעברה לאחרונה מwix לוורדפרס, לתאר לנו איך היא עשתה את זה, בצורה מאוד מסודרת ויעילה. יש מה ללמוד. תהנו.
מיכל היא בלוגרית, מורה לתודעה חדשה ומלווה תהליכי שינוי ויציאה לאור. כותבת בבלוג אוויר להגשמה על הקשבה פנימית, חיבור לייעוד, אומץ, פרודוקטיביות ומגמות העולם החדש

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michal Polat (@pomichali) on


רוצים לעבור לוורדפרס וזקוקים להמלצה על בוני אתרים ומעצבים? תכתבו לי ואשלח לך פרטים.

מה עזר לי לתקתק את העברת הבלוג מWIX לוורדפרס? פוסט אורחת מאת מיכל פולת

יש דברים שאני דוחה הרבה זמן, וכשאני עושה אותם סוף סוף – לוקח לי רגע, ואני לא מבינה למה חיכיתי כל כך הרבה זמן. למשל: לתפור כפתור. לעומת זאת, יש דברים שכשאני סוף סוף עושה אותם, אני מבינה שטוב שחיכיתי.  להעביר את האתר שלי מוויקס לוורדפרס זה דוגמה לכך.

בערך שנה וחצי חיכיתי עם זה. זה היה נראה לי פרויקט ענק. היו לי עשרות עמודים להעתיק או לבנות מחדש. בנוסף, היו עוד עשרות עמודים שהיה צריך לעשות בהם סדר, להחליט אם להעביר, ולעשות העברת 301 אם לא. שלא לדבר על זה שרציתי לעשות איפיון מחדש לכל האתר.

אבל החלק שהכי גרם לי לדחות את כל העניין הוא שהיה לי כמעט  100 פוסטים וכתבות להעביר רק בתוך הבלוג עצמו. זה גם החלק שגרם לי בשנה הזו כמעט לא להעלות פוסטים חדשים בלוג. המחשבה על זה שאחר כך אצטרך להעביר אותם עייפה אותי מראש וגרמה לי להימנע מזה.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michal Polat (@pomichali) on


כשסוף סוף הגעתי לשלב העברת התכנים לבלוג, חשבתי להעביר 3-4 פוסטים ליום, או לחילופין לשבת על זה שעה וחצי ביום ולהעביר כמה שאספיק. התחלתי לעשות את זה, אבל זה היה לי סיזיפי ממש. לא נהניתי. זה ייאש אותי (100 פוסטים להעביר, זוכרים?). וקלטתי שאני מדחיינת ונמנעת מזה. אז ישבתי עם עצמי לשיחת בירור, הבנתי מה מעכב אותי, ומצאתי כמה פתרונות שעזרו לי לתקתק וליהנות יותר מעבודת ההעברה. את הפתרונות האלו אשתף כאן, בתקווה שיעזרו גם לכם.

לפני כן הארה לגבי דרך אחרת לייעול העברת התכנים: אפשר לשלם למזינ/ת תוכן או לנער/ה עם חוש טכני שיעשו את החלק הסיזיפי הזה של העברת הפוסטים. לא עשיתי את זה כי מכל מיני סיבות היה לי חשוב להעביר את הפוסטים בעצמי, ואני מאוד שמחה שזה מה שעשיתי. היה מרתק לעבור על כל הפוסטים שכתבתי ב-4.5 השנים האחרונות ולראות את התהליך שעברתי. לפני כן הייתי בטוחה שסגנון הכתיבה שלי נשאר אותו הדבר כל הזמן. אבל מסתבר שלא! אני ממליצה גם לכם לחזור לפוסטים הראשונים שלכם, כי אנחנו לא תמיד שמים לב לתהליך תוך כדי תנועה. בנוסף, ההעברה הידנית היא הזדמנות מצוינת לעשות אופטימיזציה לתמונות לבדוק ולרענן קישורים ופוסטים קשורים, לשפר את ניראות הפוסטים ולפעמים לערוך קלות.

אז מה עזר לי לתקתק את העברת תכני הבלוג?

כתבתי שבהתחלה ניסיתי להעביר פוסט-פוסט. "נגעת – נסעת" – נשמע הגיוני סך הכל, לא? אבל עבורי זה היה מייגע. לכל פוסט היו אינספור סוגי משימות שונות לעשות: להעתיק את הטקסט, לסדר ריווחים ופסקאות, לערוך קלות (ניסיתי שלא אבל הפרקפציוניסטית שבי לא תמיד הסכימה). היה גם צורך להוסיף מחדש את התמונות, לבדוק שהקישורים רלוונטים ותקינים, לשייך לקטגוריה, לבחור תגיות  – ועוד. בנוסף, רציתי באותו מעמד כבר לחתוך את התמונות ולהעלות בגודל מתאים, לתת תיאורים לתמונות, לכתוב תקציר לגוגל וכו'. בחלק מהפוסטים ידעתי שגם אצטרך למצוא תמונות חדשות – בין אם כי פשוט רציתי למצוא תמונה מושכת יותר, ובין אם כי בתחילת הדרך השתמשתי בתמונות מהמאגר של וויקס, שלא יכולתי להעביר איתי לוורדפרס.

Image by StockSnap from Pixabay

כמות המשימות הזו ייאשה אותי. אבל כשישבתי עם עצמי להבין איך בכל זאת להתקדם, הבנתי שהבעיה היא לא בכמות הדברים שיש לעשות – אלא בזה שזה מצריך ממני סוגי אנרגיה שונים. למשל, עריכה מצריכה ממני סוג ריכוז אחר מאשר בחירת תמונות חדשות. וכדי לעשות פשוט קופי-פייסט לתכנים או לשייך לקטגוריה אני בקושי צריכה ריכוז. אין לי בעיה לעבור בין המשימות השונות כשאני כותבת פוסט אחד לבלוג בשוטף, אבל כשמדובר בלהעביר כמות גדולה של פוסטים ולזגזג כל הזמן בין סוגי הריכוז השונים – זה היה נראה לי כמו סיוט שלעולם לא יסתיים.

ברגע שהבנתי שמקור הקושי הוא הזיגזוז בין סוגי המשימות, החלטתי לעבוד רוחבי במקום נקודתי. כלומר: לרכז את המשימות לפי סוג האנרגיה, אפילו שזה אומר לחזור לאותו הפוסט כמה פעמים. זה הפך את העברת התכנים ליותר שיטתית ומהירה, ועזר לי להינות מהתהליך. משהו נוסף שעזר לי לצורך העניין, זה שהכנתי צ'קליסט, כך שהיה לי מעקב על כל פוסט – מה כבר ביצעתי בו. זה גם היה נחמד לסמן וי ולראות את ההתקדמות.

אז אלו, בגדול, השלבים שעשיתי:

1. יצרתי את העמודים של כל הפוסטים

זו עיצה חכמה שקיבלתי ממישהו שהדריך אותי בשלבים הראשונים בוורדפרס. זה מאפשר להכניס לינקים לפוסטים ולבחור "פוסטים קשורים", גם לפני שהתוכן של הפוסטים הנבחרים הועברו. אז בשלב הזה רק העברתי את כותרות הפוסט ויצרתי את ה-url. כאן חשוב לוודא שסיומת הפוסט זהה לאיך שהיא מופיעה בוויקס (לפעמים מסיבות טכניות יש צורך לעשות רידרקטינג).

2. העברתי את כל מה שקשור לתוכן המילולי

את התכנים עצמם העברתי מעורך הפוסטים בוויקס לעורך בוורדפרס. פשוט עשיתי קופי-פייסט, פוסט אחר פוסט. על הדרך גם שייכתי לקטגוריות, הוספתי תגיות, בחרתי פוסטים קשורים וערכתי קלות את הטקסט. גם כתבתי על הדרך תקציר ותאור מטא.

3. העברתי את התמונות

כשעשיתי קופי-פייסט של התוכן מהעורך בוויקס, עבר גם מעין סימון של התמונות, כך שיכולתי לראות אילו תמונות היו בפוסט ואיפה הן הופיעו. עדיין הייתי צריכה להעביר את התמונות עצמן, ועבור חלק מהפוסטים הייתי צריכה לחפש תמונות חדשות.

אז גם כאן ריכזתי לפי סוג משימות – עברתי פוסט אחר פוסט בוורדפרס, כשגלריית התמונות בוויקס פתוחה, והורדתי משם את התמונות הרלוונטיות (לרוב זה היה לי מהיר יותר מאשר למצוא אותן על המחשב שלי, כי לא עבדתי מסודר עם התמונות בשנים האחרונות). את חיפוש התמונות החדשות השארתי לסוף ועשיתי את זה במרוכז, אלא אם נחה עלי ההשראה תוך כדי מעבר על הפוסט.

תכננתי בהתחלה לרכז את סוגי המשימות של התמונות –  להוריד את כל התמונות בבת אחת, לשנות לכולן את המידות במרוכז וכו'. אבל מאחר והתמונות לא היו מסודרות אצלי (לא הייתה לי תיקיה מרוכזת עם כל התמונות מהבלוג, ולא הייתי צריכה את כל התמונות מהגלריה בוויקס), פשוט עשיתי את זה לכל פוסט בנפרד.

עוד טיפ על הדרך, אם מדברים על תמונות – לתת לקובץ התמונה שם באנגלית (כי אם אחר כך רוצים להעביר לחברת אחסון אחרת בוורדפרס זה מונע בעיות).

צ'קליסט לשימושכם:

הכנתי לכן צ'קליסט/טבלה וסרטון הדרכה מתחתיו, עם כל הצעדים שיכול/ה להקל עליכן את העבודה. להורדה יש ללחוץ על copy base מתחת לטבלה בצד ימין.

וכאן יש סרטון קצר על איך לעבוד איתה.

תודה מיכל היקרה על פוסט נפלא ועל הדרכה ממש טובה, מוזמנים לעקוב אחרי מיכל גם ברשתות החברתיות אתר | פרופיל עסק |פרופיל אישי| אינסטוש
אשמח לקרא, האם הפוסט הזה עזר לכם? האם אתם רוצים פוסטים נוספים בנושא?

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

2 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק