לילך פלד אדריכלית - תכנון אדריכלי כמפתח להצלחת ילדים במאה ה-21.
קהילת הבלוגים הכי מקצועית שיש
hubblogging

בלוגים שעושים כבוד ל > בלוג חינוך > לילך פלד

head_image

אדריכלות מוסדות חינוך בעידן החדש

תחום

חינוך

ממתי?

2020

כניסה

לבלוג

על הבלוג

הבלוג הוקם במטרה לעורר מודעות, להנגיש את הידע הרב שצברתי במהלך השנים בארץ ובעולם וכל זאת כדי לייצר שינוי בנושא חשוב שנאמר עליו מעט מדי – תכנון אדריכלי כמפתח להצלחת ילדים במאה ה-21.

הנושאים שעליהם אני כותבת נולדו מתוך ההרצאות שהעברתי ומתוך תהליכי העבודה שעשיתי עם מנהלי מחלקות חינוך במוסדות ציבוריים, אנשי חינוך הדוגלים ממגוון גישות חינוכיות והורים שהבינו שיש צורך אמיתי בשינוי הסביבה הפיסית שבה גדלים ילדים ורצו לדעת עוד על הנושא כדי ליישם זאת. בניגוד למה שחושבים, ניתן לייצר שינוי מהותי עבור ילדים מכל שכבות האוכלוסייה, בכל תקציב ובכל סביבה – כל מה שצריך זה שיהיו אנשים שזה באמת חשוב להם ליצור שינוי.

אז איפה הם האנשים האלו?

כולנו הרי רוצים להעניק לילדינו כל מה שרצינו עבור עצמנו כילדים ויותר מזה.
כולנו חושבים שלילדים כאן מגיע לשחק בגן מעורר השראה וסקרנות, ללמוד בבית ספר שמותאם למאה ה-21 שייתן מענה לצרכים האינדיבידואליים שלהם וגם יקנה להם מיומנויות וערכים חברתיים וסביבתיים הנדרשים במאה ה-21.
אז למה בכל זאת, השינוי בנושא הזה בארץ קורה מאוחר ולאט מאוד ביחס למדינות הOECD? האם זו בעיה תקציבית? פוליטית? יכול מאוד להיות, אך בואו נודה על האמת – לפני כל אלו, אחת הסיבות המרכזיות היא היעדר המודעות וחוסר נגישות של המידע בנושא זה. כי אם לא נדע איך הסביבה הפיסית משפיעה על ילדינו, למה בכלל שנרצה לייצר בה שינוי? אם לא נדע למה ואיך זה כן מצליח במוסדות חינוך רבים בעולם איך נדע כיצד ניתן ליישם זאת בארץ?

בכל הנושאים הללו אלו עוסק הבלוג – במטרה להיות מקום שבו חושבים,  מתכננים ומקבלים השראה לעולם טוב יותר לילדי המאה ה-21.

Author

שמי לילך פלד, אדריכלית רשויה בעלת ניסיון של למעלה מ-12 שנה בתכנון אדריכלי ועיצוב חדשני לילדים.

אני בוגרת בית הספר לאדריכלות באוניברסיטת תל- אביב ובעלת המשרד 'פלד אדריכלים'.  אני מתכננת מוסדות חינוך יצירתיים ומטפחים, מבני מסחר שמיועדים לכל המשפחה ובתי מגורים שיתוכננו ויעוצבו כמוסיקת הרקע לשנים הכי יפות של ילדים רבים. אני מאמינה שסביבות חינוכיות טובות כאלו מאפשרות לילדים לגדול ולהפוך לאנשים יצירתיים, סקרנים, שממשים את הפוטנציאל שלהם במלואו.

אפשר לומר למעשה שהתחום של תכנון עבור ילדים בחר אותי יותר משאני בחרתי אותו. הסיפור שלי התחיל בילדות ישראלית טיפוסית, אי שם בשנות השמונים של המאה הקודמת והמשיך בחוויית ילדות אחרת לגמרי, בלונדון. הרבה לפני שידעתי מה זה בכלל אדריכלות, ידעתי שיש ילדים שגדלים בתרבות אחרת ובסביבת מגורים ולימוד שונה לגמרי.

כשחזרתי לארץ בתחילת שנות ה-90 התחלתי ללמוד בבית-ספר יסודי ולא הבנתי: למה בבית-הספר כאן לא רואים את השמיים דרך התקרה כמו שראו שם? למה פה בית-הספר הוא מסדרון אינסופי, קר ומנוכר שממנו יוצאות כיתות אפורות ומשמימות? למה בכיתה שלי בישראל אין פינות צבעוניות של משחק ולמידה  כמו שהיו בלונדון? למה אין בצמוד לבית-הספר חורשה ירוקה וקסומה שבה מתקיימים שיעורי הספורט?  איך ייתכן שבמבנה המנוכר הזה אנחנו אמורים ללמוד ולבלות את כל היום שלנו?

לימים הבנתי שדרוש שינוי. התכנון המסורתי של מוסדות החינוך הוא תוצר של המהפכה התעשייתית ומותאם לשינויים שהתרחשו בחברה במאות הקודמות. במאה ה-21 גני הילדים ובתי הספר חייבים לשלב אדריכלות חדשה עם פדגוגיה חדשה.


מה עוד אני עושה


side_borderאדריכלותside_border

side_borderעיצוב פניםside_border

side_borderהרצאות בנושאside_border

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק