איך אפשר להגביר חשיפה לבלוג באמצעות הרשתות החברתיות? 3 שיטות להפצה
איך מנכסים את הרשתות החברתיות להפצת בלוג? 3 דרכים שונות

איך מנכסים את הרשתות החברתיות להפצת בלוג? 3 דרכים שונות

לפני הכל, יש לנו אתגר כתיבה ביום ראשון ואני ממש אשמח לראות אותך איתנו, הלינק עם על הפרטים פה.
ועכשיו הפוסט 🙂

את הפוסט הזה אני מקדישה לקורס מיוחד שאני מלמדת בו במועצה אזורית חבל מודיעין.

קורס של 12 נשים מקסימות, מעל גיל 50 ואף מעל לגיל 60, שלומדות איתי על בלוגים, רשתות חברתיות וכתיבה.

מדי שלישי הגעתי למתחם מקסים בבני עטרות ויצרנו למידה בחברותא. היה פשוט תענוג תודה איריס (בתמונה) על היוזמה שלך לקורס הזה, ולנשות הקורס – אני אוהבת אתכן. אתן מקסימות.

קבוצת כותבות בלוג מועצה אזורית חבל מודיעין
איריס המקסימה ממועצה אזורית מודיעין בפתיחת הקורס

ולמה אני מקדישה את הפוסט הזה להן? כי באחד המפגשים לימדתי טריק שבו אני משתמשת לטובת הפצת הפוסטים של הבלוג שלי, באופן שמנסה למקסם את הצפיות של העוקבים אחרי ברשתות החברתיות לטובת העברתם לקריאת הפוסטים שלי בבלוג.

איך אפשר לגרום לקוראי הרשתות החברתיות (פיסבוק / אינסטוש/טיקטוק/לינקדאין) לקרא את הבלוג שלי?

אנחנו הרי יודעות שהבלוג אינו עומד לבדו, נכון, הקוראים יגיעו אליו באמצעות חיפוש בגוגל, אבל רצוי תמיד שיהיה לבלוג עוד במה קטנה של הפצה, קרי, רשת חברתית.

באמצעות הרשת החברתית אני יכולה להביא עוד קהל קוראים לבלוג שיקרא אותו, ואם התכנים מוצאים חן בעיניהם, הן ירשמו לרשימת התפוצה, שזה הפרס הגדול שלי בתור כותבת.

למה? כי ניוזלטר, רשימת תפוצה, מלכדת את כל המתעניינים באופן קבוע בבלוג שלך ויש לך את האפשרות ליצור איתם קשר ללא תלות באף אלגוריתם של חשיפה של הרשתות החברתיות, זאת מערכת היחסים הכי חזקה שיש לבלוג עם קוראיו. וכך עליך להתיחס לזה ולא להספים את הקוראים הנאמנים במיילים חסרי ערך.

בקיצור,

כתבת פוסט, את רוצה לפרסם אותו ברשתות, בדרך כלל מה שעושים זה כותבים סטטוס בפיסבוק: "הי, יש לי פוסט חדש בבלוג, תקראו".

טעות.

פניה כזאת היא משעממת מאוד ולא יוצרת אינטרקציה בין העוקבים אחריכן ברשתות החברתיות ובין הבלוג, ומבחינת העוקבים, הם יגללו את הסטטוס הזה לאלפי עזאזל.

אז מה עושים?

מתחילים את מערכת היחסים ואת הקשר עם הקוראים לפני שמסיימים לכתוב את הפוסט.

דוגמאות לסטטוסים שאפשר לכתוב לפני שכותבים פוסט

המטרה של טיזרים כאלה, זה להזכיר לקוראים שיש לנו בלוג, שאנחנו יוצרות, שיש משמעות לקוראים בכתיבת הפוסטים שלכן בבלוג.

אתן דוגמא בפוסט זה מהבלוג המקסים של הדר מקוב חסון מטבח קריאה

שיתוף הקהל ו"מכרז" על נושא הפוסט

הדר רוצה לכתוב פוסט עם מתכון מתוך ספר, היא יכולה לכתוב בפיסבוק שלה הפרטי או בפיסבוק של הבלוג, או בסטורי באינסטגרם:

"אני מתעדת לכתוב פוסט בבלוג שלי "מטבח קריאה" (מי שלא מכירה אני אשלח לה לינק) על הספר נשים קטנות, יש בו הרבה מתכונים ואני מתלבטת מה תרצו שאכתוב, מתכון מתוכו של עוגת וניל בחושה או מקפא קפה? תכתבו לי בתגובות איזה מתכון אתן רוצות שאפרסם מתוך הספר נשים קטנות".

כמובן שמוסיפה תמונה של הספר כדי למשוך את העין.

איך מפיצים בלוג בפיסבוק

הציפיה היא שהקוראים יגיבו לסטטוס הזה ויכתבו מה שהם ירצו לקרא. האם תכתבו מה שהם ירצו לקרא או מה שאתן רוצות לכתוב, זאת כבר בחירה שלכן.

מה אפשר לעשות עם הסטטוס הזה?

  1. כשמגיבים לכן, תכתבו תגובה כמו "תודה, אני בהחלט נוטה לכתוב את הפוסט עם פרסום המתכון של X" או "בקשתך נרשמה" או "נפגש בקרוב בפוסט ואם את עוד לא רשומה לניוזלטר, אני אשמח שתרשמי על מנת שתקבלי ממני עדכון כשפורסם פוסט חדש".
  2. לאחר פרסום הפוסט המיועד, לשים לינק שלו בתור תגובה למשל "תודה מישל שכתבת לי, בסופו של דבר הרוב החליט ופרסמתי את הפוסט עם מקפא הקפה, מוזמנת לקרא את הפוסט שלי פה בלינק.https://bit.ly/3XWBK4t  ולשים את הלינק.

הצצה למאחורי הקלעים

כשאנחנו כותבות פוסט, אנחנו יכולות לתעד את מהלך הכתיבה תוך כדי כתיבתו ולפרסם סטורי/סטטוס בפיסבוק שמתאר את מהלך הכתיבה והזמנה לקבלת הפוסט לאחר פרסומו. למשל:

אפשר היה לסיים את הסטטוס הזה גם במשפט "מי שרוצה לקבל את הפוסט למייל, תכתבו את כתובת המייל שלכם ואשלח את הפוסט ואת הפוסטים העתידיים באמצעות הניוזלטר של הבלוג שלי, מבטיחה לא להספים".

מה עושים עם זה אחר כך?

  1. במידה וביקשתם את כתובת המייל, הקוראים ישלחו לכם אותה (יש כאלה שיעדיפו בפרטי) ואז יש להכניס את המייל למערכת הניוזלטר וכששלחתם את המייל לכתוב בתגובה לתגובה "שלחתי את הניוזלטר, מקווה שקיבלת למייל שלך, במידה ולא תגידי לי".
  2. במידה וכתבתם הזמנה בדומה למה שכתבתי למעלה, א. להגיב לתגובה לטובת יצירת יותר חשיפה "תודה! אני על זה, כבר שולחת" ואז כשמפרסמת את הפוסט לשים תגובה נוספת עם הלינק לפוסט "סיימתי אותו ופרסמתי. מקווה שתהני, אשמח לקרא מה דעתך" ולשים את הלינק לפוסט.

פרסום הפוסט עצמו

יש בעיה עם הלינקים ברשתות החברתיות, זה מוריד חשיפה וחבל, ולכן אני מציעה לכתוב כל פעם כשיש פוסט חדש בבלוג, שמספר על מה הפוסט מדבר (חשוב כבר בשורה הראשונה) ןלהזמין את הקהל כמה שיותר להגיב לפוסט  שאת כותבת על מנת שזה יגביר חשיפה.

משהו בדומה לזה:

מאיר שלו המלצה על ספרים ומה הוא אוהב לאכול

אני משחקת עם הקטע הזה של פרסום לינק, לפעמים אני שמה ישר בפוסט עצמו ולפעמים בתגובות כשמגיבים לי. תלוי במצב הרוח ובאלמנט החשיפה של הרשת החברתית.

העקרון שמנחה פה הוא: לתת את המידע המעניין אודות הפוסט שכתבת ולהנגיש את הלינק אליו בין אם זה בפוסט עצמו, בתגובה ראשונה או ידנית להדביק לכל מי שמגיב.

הפצה שוב ושוב ושוב

האם אתן מפרסמות רק פעם אחת את הפוסט שלכן? חבל, אתן מפספסות עוד הזדמנויות לקריאת הפוסט על ידי החברים שלכן ברשתות החברתיות.

זה הזמן להתיחס לפוסט שפרסמת בדרכים שונות:

  1. סטורי: אתמול פרסמתי פוסט חדש עם מתכון פשוט ומפתיע במאיר שלו הכי הכי אוהב, קראת את פוסט היומולדת של הבלוג שלי? עוד לא? אני שמה לינק בביו שלי, תקראי ותהני.
  2. פוסט בפיסבוק: קיבלתי תגובות כל כך נהדרות על הראיון שלי עם מאיר שלו, כי אני מראה צד שלא חשבו עליו הרבה אנשים "הצד הקולינרי של ספריו של מאיר שלו" אז תבואו שבעים לפוסט הנה הוא פה (לינק)
  3. פוסט בפיסבוק: לפני שאני מפרסמת פוסט חדש בבלוג שלי, מצרפת לכם את הלינק לפוסט האחרון שכתבתי / אכלתי עם מאיר שלו, איזה ספר הכי אהבתם שלו? תכתבו לי בתגובות. אני הכי אהבתי את עשו כי הדמויות שבו ריגשו אותי ונגעו בי בצורה יוצאת דופן.

הבנתן את הפואנטה נכון? להתיחס בזויות ראיה שונות לפוסט שכתבתן לטובת ההפצה החוזרת שלו.

סוף זאת תמיד התחלה של פוסט חדש בבלוג

אפשר למתוח את החוט של הפוסט וממש לפני שאת כותבת פוסט חדש, אפשר לעשות שילוב של פרומו לפוסט חדש + אזכור של פוסט אחרון.

הפצת פוסט בבלוג

פוסט שאהבת שלא קיבל מספיק תשומת לב

הרשת החברתית אינה לינארית ולכן אפשר בהחלט לפרסם ולהפיץ פוסטים שכתבת בעבר, שעוד לא קיבלו את מלוא תשומת הלב שלהם. לדוגמא:

איך מפיצים בלוג בפיסבוק

הכי קל בפוסטים כאלה פשוט לתזמן אותם בעמוד העסקי של הבלוג בפיסבוק ואז הם עולים אוטומטית כל תקופה.

אני יודעת, את חושבת עכשיו "וואי, כמה עבודה!"

נכון, לשווק ולהפיץ את הפוסט שלנו ואת הבלוג זאת עבודה, אבל זה שווה את זה, כך מגיעים הרבה קוראים ואנחנו יודעות לנצל בחוכמה את הרשתות החברתיות לטובת קריאת הפוסטים שלנו.

עם זאת, אני לא ממליצה להשתמש בשיטה הזאת בכל פוסט ופוסט כי אז זה מתיש גם אותך וגם את הקוראים, אני ממליצה מדי פעם להשתמש בשיטה הזאת, אדרבא כשיש לך פוסט מאוד חשוב לפרסם.

כמו כן, לא לפחד מהחזרתיות של הפוסטים, אנשים לא תמיד נחשפים למה שאת כותבת ברשתות החברתיות ולכן את יכולה לחזור שוב ושוב על המסרים שחשובים לך.

אז איך את מתכננת לפרסם את הפוסט של הבלוג שלך?

למדת משהו מהפוסט הזה? אשמח שתגיבי, זה תמיד כיף לקרא

איפה אפשר להפגש השבוע?

נחשי מה, יש לנו אתגר כתיבה בזום, משהו מעולה בדיוק לקיץ, את מוזמנת להרשם, נתחיל ביום ראשון. כל הפרטים פה. 

 

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

1 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק