שיתופי פעולה מסחריים: כל מה שצריך לדעת - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
להרוויח כסף מהבלוג: איך עושים שיתוף פעולה מסחרי

שיתופי פעולה מסחריים: כל מה שצריך לדעת


מתי בלוג הופך מתחביב למקצוע?

לכל אחד יש את ההגדרה שלו, ואת המטרה שלו. כשאני חקרתי את הנושא במסגרת התואר השני שלי, הגדרתי את הפיכת הבלוג מתחביב למקצוע מכניס, ברגע שמספיק פעם אחת, בה הבלוג מכניס תשלום כספי לכותב אותו. זה לא אומר שהבלוג הופך להיות המקצוע הראשי או העבודה העיקרית, אלא הכנסה מסוימת שנוצרת בזכות העבודה בבלוג.

בנושא של הכנסה מהבלוג יש הרבה עניין, במיוחד בשנים האחרונות, כשעולם הבלוגים הפך למשמעותי בעוגה התקשורתית. (סוף סוף).  על הכנסה מבלוגים כתבתי סדרה שלמה (הנה היא פה) וכדאי להתייחס אליה בכובד ראש, כי בלוג צריך להבין אם הוא רוצה להרוויח כסף מהבלוג ואיך. לא כל בלוג צריך או רוצה להרוויח כסף מהבלוג, אבל אם הבלוג רוצה להרוויח כסף, הוא צריך לדעת מה הצורה הטובה ביותר עבורו ועבור הקוראים שלו לעשות כן.

במידה והחלטתם על שיתוף פעולה מסחרי בבלוג שלכם, מה צריך לעשות הלאה?

תיאום ציפיות

הדבר הכי חשוב, עליו מבוסס כל שיתוף פעולה מסחרי טוב, הוא נושא תיאום הציפיות. לא משנה אם אתם יזמתם את שיתוף הפעולה, או שהזמינו אתכם לשתף פעולה, או שצירפו אתכם לאירוע בלוגים או סיקור כזה או אחר, קודם כל הגדירו את הציפיות. שימו לב שהגדרת הציפיות צריכה לנוע דו כיוונית, קרי, מה אתם מצפים לקבל ולתת ומה אתם מצופים לקבל ולתת.

פה גם נכנס עניין שקיפות המידע. קרי, מותג או עסק שמעוניין בחשיפה לקהל הבלוג, ראוי לתת לו את כל המידע המקדים, בשביל שיבחן האם הבלוג מתאים לו מבחינת סדר גודל, קהלי יעד, הנעת הקהל, תשלום ועוד. אני מאמינה בשיתוף פעולה הדדי, ולכן הבלוג צריך לדרוש בהתאם למה שהוא יודע לתת בתמורה.

איזה מידע הבלוג צריך לבקש לקבל?

בהתאם לסוג הפעילות (סיור, סיקור, כתיבת תוכן בתשלום ועוד), כותבי הבלוג צריכים לבקש את כל פרטי שיתוף הפעולה:

  1. מה הערך של שיתוף הפעולה מבחינת הבלוג? תשלום? הנאה? שימוש במוצר? חשיפה? נטוורקינג?
  2. האם נדרש פוסט בבלוג או כתיבה במדיום אחר / נוסף כמו פייסבוק או אינסטגרם?
  3. האם יש צורך לפתח אסטרטגית תוכן שלמה או להתבסס על אסטרטגית תוכן קיימת?
  4. האם יש האשטגים או שפה גרפית שצריך להתחשב בה?
  5. האם יש צורך לשלח את הטקסט לפני פרסום לטובת עריכה או שיש יד חופשית לבלוג?
  6. מה קורה אם המוצר/ שירות /סיור אינו מוצא חן בעיני הבלוג? האם אפשר לפרסם חוויה לא נעימה?
  7. האם המותג ישתף את מה שכתוב בבלוג במדיה שלו? אם כן, אז איפה ואיך? (בלי/עם קרדיט לבלוג, שיתוף לינקים בלבד, העתקת הטקסט)
  8. תמונות- האם המותג שולח תמונות לבלוג או שעל הבלוג לצלם תמונות עצמאיות?
  9. האם המותג ישתמש בתמונות שצילם הבלוג? איפה? מתי? איך? תמורת קרדיט? תמורת תשלום?
  10. לו"ז פרסום הפוסט בבלוג, בניוזלטר, בפיסבוק, ברשתות חברתיות נוספות
  11. תנאי תשלום (מקדמה, תשלום לאחר ביצוע, תשלום במידה והלקוח אינו מרוצה,  הפקת חשבוניות)

איזה מידע הבלוג ראוי לשקף למותג?

  1. דוגמאות של שיתופי פעולה מסחריים דומים
  2. לינקים לכל הנכסים הדיגיטלים הקיימים של הבלוג
  3. נתונים מגוגל אנליטיקס שכוללים: כניסות בחודש לבלוג, מספר עמודים נצפים בפעם, זמן שהייה באתר, אוכלוסיה (אם רלוונטי), פוסטים פופולרים (אם רלוונטי)
  4. מספר מנויים לניוזלטר של הבלוג
  5. מספר עוקבים בקהילה עוטפת בלוג, קרי, אינסטגרם, פייסבוק, קבוצות ווטסאפ, קבוצות פייסבוק וכו.
  6. לו"ז ואופן עבודה בשיתוף פעולה מסחרי
  7.  לו"ז פרסום הפוסט בבלוג, בניוזלטר, בפיסבוק, ברשתות חברתיות נוספות

איך מבצעים את תיאום הציפיות בפועל?

לאחר פניית המותג לבלוג, יש להתקשר ולתאם את הציפיות בטלפון או בפגישה פנים מול פנים. בשיחה ראוי להשאיר את הראש פתוח לכיוונים יצירתיים של שיתוף פעולה, קרי להגיע לפגישה עם רעיון בראש, אבל לא לסגור את הראש, כי בשיח אפשר לצאת עם הרבה כיוונים נהדרים שאפשר לעוף עליהם באמצעות הבלוג.

כדאי לפתח את השיחה במשפט שמסביר כי את עיקרי הפגישה תשלחו במסמך מסודר, ועל כן במהלך השיחה תכתבו נקודות לסיכום, ושאתם מתנצלים אם תקטעו את השיחה מדי פעם בשביל להוריד את המחשבות לכתב.

אחרי השיחה יש לשלח את מסמך סיכום הפגישה / השיחה והגדרת ציפיות. אפשר לשלח את המסמך הזה עוד לפני מסמך הצעת המחיר. תכתבו בסופו: מסמך הצעת מחיר מפורטת ישלח ביומיים הקרובים.

במידה ואתם פונים למותג, יש לוודא פניה רצינית שקוראי הפניה מבינים על מה הבלוג, למי הוא פונה, מה סדר גודל הבלוג והקהילה של הבלוג, מה יוצא למותג משיתוף פעולה עם הבלוג.

בפניה תציינו את שם הבלוג, לינק אליו, פוסטים פופולארים, מי אתם, שיתופי פעולה נוספים שעשיתם, לינקים לנכסים דיגיטלים נוספים שלכם, אופן התקשרות עמכם (טלפון, מייל, פייסבוק).

מתי אפשר לבקש תשלום על התוכן?

בעיני, זאת שאלת השאלות. פעם חשבתי (מצחיק לקרא את זה פה) שבלוג ראוי לבקש תשלום על התוכן שלו, מעצם היותו בלוג, היום אני מבינה שאי אפשר שכל בלוג ידרוש אותו תשלום על התוכן ועל החשיפה, כי הדברים השתנו.

הציפיות מבלוגים היום הן גבוהות, והמשקל של בלוגים עלה. ולכן, בלוג מתחיל, שיש לו קהל קוראים מצומצם, ראוי לחכות להתנסות בדבר או לבקש תשלום מינימלי, כי גם הערך שהוא מעניק למותג הוא מינימלי. אני לא חושבת שכדאי שלא יהיה תשלום כלל, כי זה מאפשר למותגים לנצל את כותבי התוכן. מצד שני, בלוג שלא יודע לדרוש את התשלום עבור העבודה שלו, ייתכן ואינו רוצה להרוויח תשלום מהכתיבה, אלא הנאה בלבד. כל העניין הכספי הוא מאוד רגשי, ולכן אין נכון או לא נכון אוניברסלי, יש מה שנכון לי. תקראו את הבלוג של שלומית לפיד ואת הפוסטים שהיא כותבת על נושא תמחור, זה מרתק.

עם זאת, צריך להבין שאם בלוג אינו מבקש תשלום על כתיבה, הוא עשוי לפגוע בתדמית של בלוגים אחרים בקהילה, ומצד שני, בלוג שאינו איכותי, שדורש תשלום על כתיבה, פוגע גם כן בקהילה.

ופה באה האחריות גם של העסקים והמותגים שמשלמים או שדורשים חשיפה תמורת מוצרים להבין את העולם של הבלוגים, לדעת מי כותב מה, איפה, מתי, למי, כמה קוראים, מה ההשפעה וסוג התוכן.

הכי חשוב בעיני למותגים להבין האם הבלוג הוא בלוג שכותב בתחום מסוים, ואז קהל הקוראים הוא מאוד איכותי, או שזה בלוג שכותב לא משנה על מה, לא משנה מתי ולא משנה איך, ואז גם לא משנה מי הקהל ומה המוצר, ומה זה אומר לגבי שיתוף הפעולה.

אז מתי אפשר לבקש תשלום על התוכן? כשהבלוג מוכן. כשיש לו קוראים וקהילה. כשהוא מבוסס. כשהוא מייצר תוכן איכותי. כשהוא מייצר ערך מוסף עבור המותג.

ואם הבלוג מתבייש לבקש תשלום על התוכן שלו? אז הבלוג עוד לא מוכן להפוך את התחביב למקצוע, ואולי הוא גם לא צריך. כדאי לבחון את זה קודם. חכו.  או שתנסו לבקש תשלום מינימלי, במטרה להעלות מחירים בהמשך. וגם על זה כדאי לקרא בבלוג של גלית שול. 

ואולי יש עוד אפשרות? תמיד יש עוד אפשרות. במידה והבלוג לא צבר עדיין תאוצה, אבל ברור מעל לכל ספק שהבלוג כתוב טוב, ערוך טוב, בעל עניין ותוכן מצוין, אולי האפשרות היא לא לפרסם בבלוג, אלא לכתוב לאחרים? פשוט לכתוב בלוג לעסקים או מותגים שצריכים את זה? שאין להם את הידע / הזמן/ היכולת לייצר תוכן מצוין כמוך? תהיו יצירתיים. זה תמיד משתלם לכל הצדדים.

איך בונים את הצעת המחיר תמורת התוכן?

את החלק הזה אני ממש אוהבת. זה קצת כמו משחק טטריס של אפשרויות. כל אחד יכול לבנות את התמהיל שלו, הנה מה שאני ממליצה, מפה עליכם להיות יצירתיים:

מתחילים במיפוי כל הנכסים הדיגיטלים בהם הבלוג יכול לפרסם, זה כולל:

פוסט בבלוג

באנר בסרגל ימין או שמאל של הבלוג

ניוזלטר

באנר בניוזלטר

פייסבוק אישי (למרות שעל פי חוקי פייסבוק אסור לפרסם עסק באישי, עם זאת כולם עושים את זה)

פייסבוק עסקי

קבוצת פייסבוק

אינסטגרם

פינטרסט

ווטסאפ

חתימה במייל

כמובן שהמיפוי צריך לכלול פרופילים איכותיים, פרופיל פינטרסט עם 100 עוקבים, לא ראוי לתזכר, וגם לינקדאין שלא תופעל מזה שלוש שנים. כל רשת חברתית שאין לכם באמת מושג מה עושים שם, או שפעם לפני הרבה זמן התחלתם וזנחתם, אל תכניסו למיפוי. תכניסו רק את הנכסים הטובים שנותנים ערך לקהל ולכם.

עכשיו בונים טבלה בת 3 עמודות, כל עמודה כוללת את מה שתמהיל הפרסום מכיל ועלות. בעצם יצרתם פה 3 תכניות שונות לטובת פרסום המותג אצלכם בבלוג.

העמודה הראשונה תכיל את ההצעה הבסיסית ביותר, תמורת התשלום הנמוך ביותר. דוגמא: פוסט בבלוג + ניוזלטר.

העמודה השניה תכיל את ההצעה המורחבת יותר, תמורת תשלום שיהיה יותר גבוה מההצעה הקודמת ועדיין משתלמת למותג: דוגמא: פוסט בבלוג + ניוזלטר + סטטוס בפיסבוק העסקי + באנר לחודש

העמודה השלישית תכיל את מירב האפשרויות, תייצר מערכת יחסים של שיתוף פעולה רחב וכולל, וגם תהיה משתלמת מצד אחד למותג ומצד שני לבלוג, לדוגמא: פוסט בבלוג + ניוזלטר + פעילות בקבוצת הפיסבוק + פיסבוק עסקי + באנר לשלושה חודשים

כמובן שההצעה צריכה להכיל את המדיה קיט של הבלוג (מה שכתבתי למעלה, קצת על הבלוג) ואת תנאי התשלום הנדרשים.

יודעים מה? הכנתי לכם דוגמא להצעת מחיר, זה רק דוגמא, תנסו לשחק עם היצירתיות שלכם ולהתאים את הצעת המחיר למה שטוב לכם.

שיתוף הפעולה המסחרי אושר, מה עכשיו?

יו, יו, איזה פחד…. איזה מרגש…. איזה יופי!! הגעתם ליעד, עברתם את המשוכה, עכשיו תנו בראש. לייצר תוכן בבלוג או לבלוג של המותג, זה משהו שאתם יודעים, בזה אתם טובים, פשוט תעשו את זה בצורה הכי טובה שיש לכם. ואם אתם יכולים לתת עוד כמה אחוזי כוח ממה שיש לכם, אז לכו על זה.

צרו חוויה טובה למי שמשתף אתכם פעולה, שיהיה להם כיף לעבוד אתכם גם בפעם הבאה.

לסיכום: דוגמאות מהשטח לשיתופי פעולה מסחריים

פניתי למספר בלוגריות שעושות עבודה נהדרת בתחום של שיתופי פעולה מסחריים, כל אחת בצורה שמאפיינת את הבלוג שלה, וביקשתי שתתן לנו טיפים אישיים לגבי הנושא:

מיכל מנור מהבלוג רואה עולם:

רואה עולם

התובנה הכי משמעותית היא שחייבים להיות שלמים עם שיתוף הפעולה לפני שחותמים על ההסכם. שלמים עם הנושא של השת"פ, עם התמורה ועם התנאים של שני הצדדים. במידה ואנחנו לא בטוחים באחד מהפרמטרים לעיל זה יבוא לידי ביטוי בפרוייקט.

למשל, אם פונה אלי גוף ומציע לי שאכתוב עליו פוסט בתשלום בבלוג, אבל העסק שלו או הנושא עליו הוא רוצה שאכתוב לא מתאימים לאופי של הבלוג או לקהל היעד או שאני אישית לא מתחברת למוצר/מותג שלו, זה לא יעבוד. יורגש בפוסט שלא הייתי שלמה עם הנושא.

בנוסף, כדאי להגדיר מראש את מה שיקרה "ביום שאחרי". מה מצופה מכל אחד מהצדדים לאחר פרסום הפוסט.

היכן אני מתחייבת להפיץ את הפוסט (רשימת תפוצה, פייסבוק, אינסטגרם) ומה אני מצפה מהצד השני בנושא הזה. זה, מניסיון, מנטרל הרבה מתחים ואי הבנות.

תובנה אחרונה – לראות בכל שיתוף פעולה, מעבר לתמורה הכספית הנקודתית, גם אופציה להמשך עבודה בעתיד. יש נטייה לכתוב פוסט אחד וזהו, אבל ברגע שנוצר קשר טוב אפשר לחשוב גם על שיתופי פעולה נוספים. אחת הדוגמאות הטובות שלי היא ראיון שערכתי עם פרץ פבריקנט, בעל חברה לטיולי סקי, הוא היה מאד מרוצה מהראיון וכמה חודשים לאחר מכן הוא ביקש שאכין פוסט בתשלום  אודות קייטנות קיץ שהוא מארגן בנורווגיה. פוסט שזכה להמון הצלחה בגלל הנושא הייחודי.

דוגמא נוספת – היא סיור הבלוגריות שערכנו לגדנסק. השת"פ יכל להסתיים לאחר שסיימנו לפרסם את הפוסטים על העיר, אבל בביקור בתיאטרון שייקפסיר בגדנסק, זיהיתי עוד אפשרות להמשך שיתוף הפעולה, מה שבסופו של דבר הוביל לתערוכה של בלוגריות ישראליות בתיאטרון שייקספיר.

שיתופי פעולה מוצלחים: בבלוג שלי יש מספר סוגים של שיתופי פעולה מסחריים.

פיסקה בתשלום על מותג מסויים שאני מצרפת לפוסט בו הנושא שלו מתחבר לתחום בו המותג עוסק. אני אוהבת במיוחד את שיתופי הפעולה שעשיתי עם פספורט קארד כי הביטוח האתגרי שלהם יושב בול על פוסטים שאני כותבת ל'מתחם המתבגרים' בבלוג.

פוסט ממומן – בו אני נותנת את הבמה לאנשים או חברות שמוציאים טיולים מיוחדים. אחד מהפוסטים הממומנים הראשונים שלי היה עם חברת "נוהגים לטייל" שמוציאה טיולי קרוואנים משפחתיים מאורגנים. הפוסט זכה להצלחה מאד גדולה, בעיקר כי הקהל שלי מורכב ממשפחות עם ילדים והפיתרון של 'נוהגים לטייל', שבא לידי ביטוי בפוסט, ענה על צורך של הרבה משפחות, שמחפשות לטייל ביחד אך גם לחוד.

זה הוכיח לי שכששיתוף פעולה מסחרי עונה על צורך של הקהל בבלוג אז נוצר מצב של win win win.

סיורי בלוגרים – אמנם אני לא מקבלת תשלום על סיורי הבלוגרים אותם אני יוזמת ואליהם אני יוצאת, אבל הטיסות, המלונות והסיורים הינם על חשבון הגורם המזמין.

אני שותפה בתכנון של הלו"ז של הסיור ולמעשה זה סיור custom made עבור הבלוגריות הישראליות שלוקחות חלק בסיור, לפי תחומי העניין שלהם והקהל שלהן.

עד כה יזמתי וביקרתי בקרלובי וארי, קרקוב, גדנסק וקובנה וכל אחד מהסיורים היה מרתק, מרגש, מהנה, פורה, מעשיר ומוצלח לשני הצדדים – הבלוגריות והגורם המזמין.

עוד סוג של שיתוף פעולה שאני מקווה שיהיה לי בבלוג, אבל עד כה לא הצלחתי ליישם, הוא חסות של חברה או מותג שמאמינים בערכים ובתכנים של  'רואה עולם' ורוצים להיות מזוהים איתם, ושפונים לקהל היעד שלי ורוצים להגיע אליו בצורה ייחודית.

ככלל, אני חושבת שסוג כזה של שת"פ יכול להתאים להרבה בלוגרים ולהרבה חברות מסחריות.

חברות מסחריות שייתנו חסות לבלוג שהתכנים והקהל שלו מסונכרנים עם המוצרים שלהם יקבלו גושפנקה והכרה מקצועית למוצר או לחברה, בזכות החיבור לבלוגר שנחשב למקצועי ומוכר בתחום פעולת החברה ויזכו להגדיל את נפח הפרסום לחברה, למותג או למוצר ברמה גבוהה, לאורך זמן ובעלות נמוכה יחסית.

לובה שרגא מהבלוג Fashion Tails

fashion tails

1. לא לחשוש ליזום שיתופי פעולה ייחודיים. רבים משיתופי הפעולה אמנם מתקיימים כחלק מקמפיין בסדר גודל משמעותי יותר שבו משתלבים יוצרי התוכן, אך דווקא שיתופי הפעולה המוצלחים ביותר לטעמי הם אלו שיוזם יוצר התוכן עצמו בשיתוף פעולה עם מותג שרלוונטי עבורו לעבוד עמו.  אלו גם נוטים להיות שיתופי פעולה אורגניים יותר.

2. בפנייה ליצירת שיתוף פעולה ייחודי חשוב להכין מדיה קיט בו מציינים שיתופי פעולה מהעבר (אם יש), טסטמוניאלס, סטטיסטיקות רלוונטיות וכמה משפטים אודות המהות וה"אני מאמין" של הבלוג.

3. בשיתופי פעולה המתקיימים על גבי הבלוג, חשוב מאוד להגדיר בחוזה את גבולות הגזרה של כל צד, כך שלכותב הבלוג תהיה האחריות הבלעדית על ניהול התוכן אך גם הלקוח יוכל להעביר את המסרים השיווקיים העיקריים שלו באמצעות הפוסט המתפרסם.

את המסרים הרלוונטיים עבור יצירת הפוסט ו/או התוכן הויזואלי הנלווה אליו כדאי מאוד לקבל באמצעות בריף מסודר וגם להגדיר סעיף תיקונים/ ריג'קטים במידת הצורך: להגדיר בדיוק מה הם כוללים והאם הם יהיו כרוכים בתמחור נוסף.
הסעיף הזה מאוד חשוב כדי לוודא ששיתוף הפעולה המסחרי יתקיים בצורה מוצלחת עבור שני הצדדים גם אם יש צורך בתיקון או צצה מחלוקת כלשהי לגבי התוכן.

דוגמה לשיתוף פעולה מסחרי מצוין של לובה שרגא עם ג'ימס ריצ'רדסון בבלוג

טליה הדר מהבלוג אשת סטייל

אשת סטייל

להתחבר למותג שאת עובדת איתו משהו שמתאים לDNA שלך ושל הבלוג, ולא להיענות לכל הצעה מסחרית

 

להישאר נאמנה למה שאת מייצגת ולא להתאים את עצמך לדרישות של המותג, מה שלא עובד לי טבעי ואמיתי אני לא רוצה לעשות.

 

לא לפחד להעז ולהציע הצעות, מקסימום יגידו לא, בדרך כלל מופתעים לטובה.

 

לתאם ציפיות מראש שלא יהיו אכזבות ולא לשכוח לפרט את כל האפשרויות שלנו לפרסום, אם זה בבלוג, בניוזלטר, באינסטגרם, פיסבוק, כל פלטפורמה היא שווה בפני עצמה

 

לבחון עם עצמך איפה נכון שהשיתוף פעולה יהיה, לא כל שיתוף פעולה צריך בבלוג, אפשר להציע שיתופי פעולה מחוץ לבלוג. בשיתוף הפעולה שלי עם פוקס הום שהוא כבר שיתוף פעולה יותר משנתיים, רוב התכנים באתר שלהם. אני באופן אשי פחות בעד למסחר את הבלוג שלי ומשתדלת פחות לעשות דברים מסחריים בתוך הבלוג, אני עושה אבל במשורה כי זה פוגם לי ביצירתיות של הבלוג.

הילה בן חנוך לוי -מהבלוגים תלתלים ופנסיה בסטילטו

תלתלים

1. מי הקהל שלי – בכל שיתוף פעולה בין הוא עבור חשיפה ובין אם הוא בתשלום הצד השני רוצה ומצפה שקהל רלוונטי חדש יכיר אותו ולפחות חלק ממנו, ירצה לעקוב\ליצור קשר\לקנות ממנו. כדי שנדע לזקק את שיתופי הפעולה שלנו לכאלה שמתאימים לקהל שלנו שבאמת ירצה להגיר גם את הצד השני קודם כל אנחנו צריכים להכיר אותו ולדעת איזה סוג פוסטים מדברים אליו ואיזה פחות.

 

2. תיאום ציפיות – זה ה-א ב של כל שיתוף פעולה או התקשרות. לקוח שמצפה שמחשיפה אחת יצאו לו מאות או אלפי מכירות לרוב אוחז בציפיה לא ריאלית. חשוב להסביר מה הוא צפוי לקבל מזה וכמובן, מה אנחנו.
שיתוף פעולה מוצלח הוא בהגדרה כזה שכל אחד מהצדדים מרגיש שכל הציפיות התממשו ואפילו מעבר להם אבל כדי שזה יקרה, חשוב מאוד להגדיר את אותן ציפיות כי אחרת גם אם אובייקטיבית הפוסט השיג ביצועים טובים, הצד השני עשוי להרגיש שזה לא היה מוצלח ועם רגשות כאלה קשה מאוד להתווכח בדיעבד.

 

3. לתעד את מה שסוכם – אולי זה עורכת הדין שבי שמדברת אבל בעיני חשוב מאוד לסכם בכתב את מה שסיכמתם. זה לא אומר שצריך עכשיו לחתום חזה של עשרה עמודים אבל בהחלט אפשר איזה מייל מסכם של כל הנקודות החשובות לכל אחד מהצדדים: מה כולל הפרסום, מתי יפורסם, כמה פרסומים יהיו, מה אתם תקבלו וכיו"ב.

 

4. לא להתבייש לבקש תמורה שהיא ראויה עבור הפרסום, אבל מצד שני חשוב לזכור שבעיני הצד השני התמורה היא פונקציה של הרווח שלו משיתוף הפעולה ולא בהכרח מרמת ההשקעה שלכם.

 

5. לא להגיד "כן" לכל דבר ולברור את שיתופי הפעולה לכאלה שמתאימים לסגנון ולשפה שלכם וגם לערכים.

 

וואו יצא פוסט קצת ארוך, אבל היו כבר ארוכים מזה.
אני מאוד מקווה שלקחתם ממנו הרבה, כי הוא בהחלט פוסט ששווה לקרא פעמיים ואף שלוש.
ואם עכשיו זה לא הזמן שלכם לפרוץ קדימה ולהפוך את הבלוג מתחביב למקצוע, או שזה אפילו לא המטרה של הבלוג שלכם, אל תשכחו שהכל בסדר. בלוג הוא פלטפורמה גמישה, שמטרתה להנגיש לנו את הבמה הראויה לצרכים שלנו לביטוי עצמי ומקצועי.
אשמח לקרא מה לקחתם מהפוסט הזה ועל מה תרצו שאכתוב עוד בבלוג שלי.

איפה אפשר להיפגש החודש?

סוף סוף הוא נפתח להרשמה – הפרלמנט 2019 – 2020 – יאאאא איזה התרגשות. קורס הדגל, זה שמוציא בלוגים לאויר העולם הגדול וגורם להם לפתוח, זה שהופך את התחביב למקצוע, זה שגורם לעסקים לעוף על עצמם בזכות הבלוג שלהם, זה שעושה את קהילת הבלוגים לכל כך משמעותית להם ולאחרים. הפרלמנט שלי, מחזור 7 נפתחה ההרשמה, ואני מתרגשת. מוזמנים לקחת חלק בפלא הזה.

ליווי אישי לששה חודשים – תכנית חדשה בה אני ואתם נפגשים באופן פרטני פעם בחודש לתהליך אישי של התפתחות בבלוג שלכם. נבנה לכם תכנית מסודרת של בניית התוכן, של הפצה, של נטוורקינג, של SEO וגול אנליטקיס וכל מה שאתם צריכים עבור הבלוג שלכם, אותו אני אעניק לכם. הליווי כולל פגישה פיזית פעם בחודש ועזרה שוטפת בווטסאפ. תכנית הליווי מיועדת ל10 אנשים בלבד (אותם אני מלווה פרטנית) וכעת יש מקום לעוד 4 אנשים. מוזמנים להרשם

אתם יכולים לבנות אתר או בלוג בשלוש שעות – כן, זה אפשרי לבנות אתר בשלוש שעות. אני עשיתי את זה, כמה פעמים וגם בוגר הקורס און ליין שלי עשו את זה. ומה אתכם? צריכים אתר? בלוג? נכס דיגיטלי משמעותי? כל הפרטים פה

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

9 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק