איך משיקים בלוג או אתר אינטרנט? - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
מזל טוב, יש לכם אתר חדש, מה עכשיו?

איך משיקים בלוג או אתר אינטרנט?

מזל טוב! החלטתם לפתוח אתר אינטרנט או בלוג, עיצבתם, בניתם, כתבתם, יש כמה עמודי תוכן שאתם ממש גאים בהם, ועכשיו מה עושים?

עכשיו משיקים את האתר / בלוג כראוי.

אה, רגע, אתם לא יודעים איך? מעולה, בשביל זה אתם פה. בפוסט הנוכחי אסביר לכם מה צריך לעשות לפני שמשיקים אתר אינטרנט או בלוג על מנת שתוכלו לקבל את מלוא תשומת לב לתינוק החדש שלכם.

כמובן, שלא סתם חשבתי על הנושא הזה, אלא את הפוסט הזה אני מקדישה לשלוש נשים מקסימות שזכיתי לפגוש בפגישת ייעוץ אישית. נעה, הדר וטל – 3 אחיות עם בלוג אופנה אחד. הייתם צריכים להיות בפגישה איתן, פצצת אנרגיה מטורפת זה קטן עליהן. הבלוג הוא ממש ממש בחיתוליו, תעשו פרינט סקרין למה שאתם רואים עכשיו, כי אני בטוחה שבעוד שנה, שנה וחצי הוא יעבור מתיחת פנים ויראה אחרת לחלוטין. ככה מתחילים.

לפני השקת האתר

הכנת עמודים רלוונטים – אז, רגע, לפני שאתם משיקים את אתר האינטרנט שלכם, או את הבלוג, תחשבו – האם כל הפרטים הבסיסיים שאתם רוצים שיהיו שם בנוגע אליכם, לאתר שלכם או לבלוג כבר כתובים?

תסתכלו על עמוד האודות של האתר ותשאלו את עצמכם – האם הקהל מבין לאן הוא הגיע? ומה הוא קורא? ובעיקר מה עליו לעשות שם?

האם יש דפים שעוד לא בניתם, כי חסר לכם התוכן הרלוונטי? מצוין, שימו לב שיהיה שם טקסט שאומר "העמוד הזה בבניה, אני עוד עובד על התוכן שלו, אבל כשהוא יעלה לאויר אשמח לשלח לכם עדכון של התכנים ולכן מזמין אתכם להרשם לעדכונים" וכמובן לצרף טופס של ניוזלטר כמו שפירטתי בפוסט הזה. 

השקת אתר

תמונות – תמונות הן חלק מאוד חשוב באתר אינטרנט, ולכן כדאי לשים לב שוב על התמונות שצירפתם לאתר או לבלוג שלכם. בדרך כלל, כשבונים אתר אינטרנט או בלוג, לא כל כך שמים לב לתמונות, כי יש תחושה שחשוב למלא בתוכן והתמונות נלקחות מתוך מה שיש זמין. ובכן, תמונה היא ענין מאוד חשוב, במיוחד כשמדובר על בלוג או אתר מתחום הלייף סטייל. לא הייתי חוסמת אתר מלעלות לאויר בגלל תמונות, כי גם צילום זה ענין של למידה ונסיון. עדיף להעלות אתר עם תמונות שהן פחות טובות, אבל עם כוונה לשנות אותן או לשפר בהמשך, כמו שהרבה בלוגים עושים את זה.
טיפ קטן בנוגע לצילום: צילום באור יום. משדרג משמעותית את איכות התמונות.  ועוד טיפ קטן  – תמונות ג-ד-ו-ל-ו-ת ברוחב הטקסט.

בדרך כלל, בקורס הפרלמנט אני מראה את הדוגמה של אפרת ליכטנשטט, בעלת הבלוג אז מה את עושה כל היום, הבלוג שלה מתאפיין בכתיבה נהדרת ותמונות מאוד מאוד מעוררות מחשבה ותאבון. בזכות הבלוג שלה אפרת כיום עובדת בצילום קולינרי ויצירת תוכן ויזואלי לחברות מסחריות. עם זאת, תראו איך אפרת התחילה את הבלוג, ואיך היא צילמה ממש בהתחלה. קטע, נכון? כי בלוג זה ענין של התפתחות ואני מעדיפה שתעלו לאוויר עם מה שיש כרגע ושלא תתנו לתמונות לעכב אתכם, עם זאת, תחשבו בעתיד לקחת את התמונות צעד אחד קדימה.

הרשמה לניוזלטר – מכיוון וניוזלטר הוא המנגנון היחיד שמאפשר לכם לשמור את המיילים של הלקוחות הפוטנציאלים של העסק או את הפרטים של האנשים שיעקבו אחרי הבלוג שלכם, קריטי שתעלו לאויר עם מנגנון של איסוף מיילים. על כך כתבתי בעבר ואני ממליצה מאוד לקרא. לא בטוח שירשמו ישר בהתחלה של הבלוג או האתר, כי הוא ממש טרי ועוד לא הוכיח לקורא "ששווה" לו להשקיע את המייל שלו בכם, אבל העובדה שיש שם כבר מההתחלה טופס הרשמה מעיד על רצינות ועל מחויבות מצדכם לשמור על קשר.

מיקרו קופי – טוב, זה הסוד של הסודות. גם אם התמונות עוד לא משהו, והאתר נראה חדש כזה מהניילונים ועוד לא מבוסס, במידה ויש מחשבה על המיקרו קופי של האתר, זה כבר עושה את זה ליותר רציני. קרי, נראה לקורא הראשוני שהשקיעו מחשבה בפיתוח מערכת היחסים בין האתר או הבלוג לקוראים ושווה לקוראים להישאר ולקרא. מי שלא יודע, מיקרו קופי זה סוד המילים הקטנות של האתר, זה כל מה שכתוב בכותרות של הרכיבים, בטפסים, בכפתורים ובכל המקומות שמניעים את הקוראים לפעולה. תקראו על זה עוד פה ותלמדו, ותיישמו. זה התבלין הנוסף שעושה הבדל גדול מאוד.

השקת אתר 1

הכנת השטח – לפני השקת האתר, אנחנו רוצים שהקוראים שלנו שעוקבים אחרינו ברשתות החברתיות יבינו שיש עבודה מאחורי הקלעים. אנחנו נגרום להם להיות סקרנים במהלך התהליך של הכנת האתר. כך, כשנשיק את האתר הם יהיו חלק מהעניין ויפרגנו לאתר ולנו.
איך  מכינים את השטח? מעלים תמונות של מאחורי הקלעים של העבודה על האתר מימי צילומים, או מהזנת התוכן. כותבים סטטוסים בפיסבוק בהם מספרים על הכוונות שלכם לקראת האתר ועל העובדה שאתם אוספים חומר ותוכן לכתיבה. תכתבו על רמת ההתרגשות שלכם ועל הכוונות שלכם לעתיד. הכל ברמת החשיפה שמתאימה לכם. הרעיון הכללי הוא לא להפתיע כשעולה אתר חדש, אלא לחלוטין להביא את הידיעה על בניית האתר , עוד לפני שהוא עולה לאוויר. לא חייבים לחשוף אותו, זאת יכולה להיות הפתעה, אבל כן לגרום לקהל שעוקב אחריכם להתרגש ממש יחד אתכם בתהליך הזה. זה קצת מזכיר את מה שעשיתי כשבניתי את ההאבבלוגינג, שיתפתי במאחורי הקלעים את הקהל שלי, שהגיע ופרגן והיה כולו חלק מהענין תוך כדי תהליך הבנייה. זה הופך את האתר למשמעותי, לא רק לכם, כבעלי האתר, אלא גם לקהילה הפוטנציאלית שלכם.

השקת אתר 2

וידוא נראות בסלולאר – רוב האנשים גולשים היום בסלולאר, אני לא מחדשת לכם כלום, נכון? ולכן לפני שאתם עולים לאויר עם האתר ומשיקים אותו, צריך לוודא שכל העמודים נראים פיקס במובייל. רצוי שתדקו במספר סוגים של סלולאר בשביל לבדוק באגים. תלחצו על כל הכפתורים והלינקים ותראו שהכל עובד פיקס. בשפה מקצועית קוראים לזה QA, יש אנשים ששונאים את זה, אני אישית מכורה לבדיקות כאלה של הפינישים האחרונים, זה קטרזיס לא נורמלי לגלות באגים.

השקת האתר/ הבלוג

מזל טוב. יש לכם אתר באוויר ועכשיו אתם צריכים לפזר את הידיעה הזאת לכל עבר. בעיקרון, אנשים מתכוננים לרגע הזה כל כך, אבל זה קצת כמו חתונה, ארוע של 5 שעות שעובר ממש מהר, הרוב לא זוכרים אותו בכלל, ואז מתחילה העבודה לאורך החיים עצמם…. נכון? אז תזכרו שהשקת האתר זה אירוע חד פעמי שלאחריו צריך כל הזמן לתחזק את מערכת היחסים שלכם עם הקהל הקיים, החדש והישן.

תיקיית אוהדים  – גם את זה אני מלמדת בקורס הפרלמנט, כי הרבה אנשים לא חושבים על זה בכלל, ואני אומרת – צריך להיעזר במעגלים הראשונים שמכירים אותנו. לפני שמשיקים את הבלוג או אתר האינטרנט, תפתחו לכם תיקיה של אנשי קשר שהם בעדכם, משפחה, חברים, קולגות, הם הראשונים שיקבלו את ההודעה על האתר החדש שלכם שעלה לאוויר.

השקת אתר 4

כשעולה האתר לאויר, אתם כותבים מייל אותנטי ובו אתם מספרים למה פתחתם את האתר / בלוג, למי הוא מיועד ומה המטרה שלו וכמובן שימו לינק אליו. תבקשו מאותם אנשי קשר אוהדים שיכתבו לכם רעיונות נוספים את מי תוכלו לראיין לבלוג / על מי לכתוב / למי לפנות לטובת תכנים נוספים ואילו שיתופי פעולה אפשר לעשות לדעתם ועם מי.

תבקשו מהם עזרה בהפצה ובשליחת האתר / בלוג לאנשים רלוונטים בסביבתם.

כמו כן תכתבו להם שמעתה ועד תקופת זמן שתחליטו (אני עשיתי את זה במשך חצי שנה כשפתחתי את הבלוג האישי שלי) תשמחו לשלח להם עדכון בכל פעם כשעולה פוסט חדש בבלוג ובאתר ואם הם ימצאו מישהו רלוונטי לתוכן, שישלחו לו לינק.

תתפלאו כמה שאימיילים כאלה מחזקים את הקשרים שלכם עם האנשים בסביבה הקרובה. פתאום אנשים יגלו במה אתם עובדים / מה אתם עושים / מה אתם אוהבים.

הפצה במדיה חברתית – כמובן שצריך להפיץ את האתר החדש או הבלוג, השאלה לאיזה עמוד תשימו לינק? כשמשיקים אתר שמים לינק לעמוד הבית,  זוכרים את מה שכתבתם לחברים בתיקיית אוהדים? אותו הדבר רק לאוהדים שלכם בפייסבוק ובאינסטוש. ולא לשכח לבקש מהם שירשמו לעדכונים.

בנוסף, תכתבו כמה וכמה סטטוסים שונים בנוגע לאתר החדש, כאשר כל פעם תשימו לינק לעמודים אחרים באתר, פעם לעמוד הבית, פעם לפוסט כזה או אחר, פעם לעמוד מוצרים ושירותים או לעמוד אודות. כך שבמהלך הזמן, עד שתפרסמו פוסט חדש בבלוג, יהיה לכם מספיק עמודים אחרים להפיץ ברשתות החברתיות לקהל שלכם הקיים. אפשר בהחלט לבקש לשתף לקהל רלוונטי.

ניוזלטר – יש לכם 3 מנויים חדשים לאתר / לבלוג? מצוין! אל תחכו ל100 רשומים…. תתחילו כבר עכשיו לשלח להם ניוזלטר עם עדכונים מהבלוג. הם הקהל הראשון הנאמן שלכם. גם אם כתבתם כבר בפייסבוק או במקומות אחרים את התכנים והפצתם, הם אלה שמחכים ראשונים למה שיש לכם לתת להם באהבה. זאת גם הזדמנות לתרגל את מערכת שליחת הניוזלטר שלכם, אתם יכולים בהחלט לרשום שזאת הפעם השניה או הראשונה או השלישית שלכם בשליחת ניולזטר, ולכן אתם מבקשים קצת סבלנות אם הדברים נראים מצחיק.

חתימה במייל / בפרופילים במדיה חברתית / בווטסאפ – עכשיו אתם צריכים להתרגל שיש לכם אתר אינטרנט, ולכן בכל מקום שבו מבקשים את המידע אודותיכם, זה המקום להוסיף גם את כתובת האתר או הבלוג שלכם. תוסיפו לפרופילים שלכם במדיה חברתית, בווטסאפ, בחתימה של המייל, באודות של הפיסבוק. תזמינו את הקוראים שלכם להיכנס ל"בית" השני שלכם  – האתר או הבלוג. מצרפת לכם את תמונת הפרופיל של הווטסאפ שלי, תתפלאו כמה אנשים פנו אלי בזכות מה שכתבתי שם על הבלוג. כן, זה כולל גם הורים מהבית ספר של הבנות….

השקת אתר

אחרי השקת האתר / בלוג

מזל טוב, עברתם את המשוכה של קפיצה למים, עכשיו צריך לשחות. והרבה. להתמיד.

יהיו כאלה שיגיבו לאתר בהרמת גבה, במיוחד כשמדובר על בלוג וישאלו "למה זה טוב?" או "מה המטרה של זה?", אל תתנו להערות הללו לרפות ידיכם. גם כשיש תינוק חדש בבית לפעמים אנחנו שואלים את עצמנו "למה זה טוב?" חחחח, היו לי כמה לילות כאלה עם הבנות…. מזל שהן גדלו. וככה גם עם האתר והבלוג שלכם. הוא יגדל, אתם תגדלו, הקהל יתרגל, הקהל יאהב, יהיו כאלה שלא יאהבו וינטשו את הבלוג או האתר, זה בסדר, זה נורמלי וזה אפילו בריא.

השקה 6

מה שחשוב שהמטרה לשמה פתחתם את הבלוג תהיה כל הזמן מול העיניים שלכם. המטרה יכולה להיות כל דבר. גם את זה אני מלמדת, בסדנת בלוגינג למתחילים, על חשיבות הגדרת מטרה.

מה שחשוב כעת זה לא לוותר, לעצמכם בעיקר. להמשיך לכתוב, להפיץ במדיה חברתית, בניוזלטר ולהמשיך להתפתח יחד עם הבלוג.

יש לכם בלוג חדש שעלה לאויר? מוזמנים לשתף אותי.

יש לכם אתר שאתם רוצים לבנות ולא יודעים איך ומה ומי ומו? דברו איתי.

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

11 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק