5 סוגים של כותרות שמושכות את העין - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
5 סוגים של כותרות שמושכות את העין

5 סוגים של כותרות שמושכות את העין

כשלמדתי קופירייטינג, היו לי רעיונות מעולים לתוכן ולכותרות. היתי סופר יצירתית והיו לי רעיונות מפה ועד להודעה חדשה. שני דברים חשובים אני זוכרת מאותה תקופה:

1. לא להבהל מבית הקברות לרעיונות טובים, הוא יהיה יותר גדול מהמדף של הרעיונות הטובים, ולא להיות עם סנטימנטים מיותרים לרעיון, עד שהוא לא יהיה במדף ההצלחות.

2. לא להתחכם מעבר למה שצריך, כי כשמודעת הפרינט מוגבלת ל10 מילים, צריך להגיד את מה שיש להגיד, בצורה הברורה ביותר.

אני קוראת כרגע מספר ספרים במקביל, והיופי הוא שדברים משתלבים אחד בשני. ואז, אני אומרת לעצמי, יאללה  – נשתף עם קוראות הבלוג, שגם הן יהנו. (אגב, המלצה קטנה – צאו לחופשה משפחתית ונתקו את האינטרנט בסלולר, תתפלאו כמה זמן פתאום יתפנה לכם לקרא את כל ספרי הקינדל שרכשתם לאחרונה…)*

אז את הפוסט הזה אני בעצם חצי מתרגמת (את המקור ניתן למצא באתר המצוין של Jeff Bullas) , חצי מרחיבה משלי, מתוך מה שלמדתי, קראתי ודברים שאני פשוט יודעת.

5 סוגי כותרות שמושכות את העין

למה צריך לכתוב כותרת שמושכת את העין? כי על פי מחקרים, אנשים קוראים פי 5 את הכותרות מאשר את התוכן. מדהים לא? זה אומר שאנשים בעצם משתפים יותר דברים, שמצאו חן בעיניהם (רק לפי הכותרת), גם אם הם לא נכנסו לתוכן.
ואם אתן לא יודעות לכתוב כותרות שימשכו את העין, סביר להניח שלא יכנסו לפוסטים שלכן, לא חבל על המאמץ? תחשבו על קופירייטינג של כותרות במונחים של מקום בבאנר קטן, או טוויטר, או כותרת בעיתון של פעם, המקום הוא קטן והפואנטה צריכה להיות מאוד ברורה ומדויקת. ככה גם בכותרות של הפוסטים.

אז אלו כותרות מושכות את העין?

1. כותרת שכוללת רשימה: "חמשת הדברים שבלוגרים חייבים לדעת". ככל שהמספר יהיה  יותר גבוה, ("50 מילים שגוגל אוהב"), ככה הטראפיק יהיה גבוה יותר, כי זה אומר שהבלוגרית התאמצה לחפש את הדברים. היא משקיעה בפוסטים שלה, יש בשר לקרא. "12 פריטי לבוש שאסור לפספס לראש השנה", "30 מתכונים לראש השנה, מהמנה הראשונה ועד לקינוח".
 
2. הדרכות – איך לעשות. כולם מחפשים משהו בגוגל, איך לעשות משהו, איך לבנות, להתקין, למכור, לשווק, להפסיד, להרוויח – כולם מחפשים לעשות משהו. ולכן, זאת כותרת מצוינת גם מבחינת מנועי גוגל, וגם מבחינת הקוראים שמבינים שיש פה תוכן שיכול לעזור להם. "הדרכה: איך לתפור תיק בשלושים דקות" , "איך להעסיק ילדים מבלי להשתגע בבית?", "איך לגרום לבלוג להביא הכנסה".

3. הדברים הכי טובים או הדברים הכי גרועים ש
: כמובן ששלילה עובד יותר טוב, כי אנשים מנסים להמנע מטעויות, אבל גם החיובי יש לו מקום של כבוד. "10 המשפטים שיגרמו לקוראים לעשות אנפרינד לעמוד שלך", "12 דברים שאסור לעשות ליד החבר החדש", "8 סוגי שמלות שהכי כדאי ללבוש לפגישה ראשונה עם ההורים שלו (או שלה)", "איך להכין את הקינוח הכי טוב בעולם במינימום השקעה".
4. עובדות, סטטיסטיקות ומספרים – אנשים אוהבים עובדות, זה נותן להם חלקיקי מידע שעליהם הם יכולים לדבר בזמן ארוחת הצהרים, או לשתף. קראתי ספר שלם על "למה אנשים משתפים", ואחד הפרמטרים זה "עושר חברתי", ועושר חברתי עושים על ידי מיתוג עצמי. אנשים אוהבים להגיד :"אתה יודע שלפינטרסט יש את הטראפיק הרביעי בעולם מבין הרשתות החברתיות ושהגידול שלה היא הגדולה ביותר מבין כולן?" , שיתוף העובדה הזאת מוביל לערך עצמי גבוה (לאנשים שבתחום), ולקבלה חברתית/מקצועית. זה קורה בכל התחומים, לא רק בין אנשי מדיה. תחשבו כמה פעמים דיברתם על לידות והריונות בארוחת האוכל בעבודה, אני בטוחה שהעובדה ש"7 נשים מתוך 12 יולדות קיסרי" יכלה להשתלב יופי בשיחה, גם העובדה הזאת "30% מהזמן שלנו, אנחנו מתלבטים מה ללבוש, אז מה ללבוש היום?" יכולה להשתלב בשיחת יום יום כשמחמיאים למישהו על חולצה נהדרת, (הנתונים שלא על המדיה מומצאות לחלוטין, רק לטובת הדוגמא), ולכן, פוסטים שמדווחים על סטטיסטיקות, גרפים או מספרים בד"כ מהווים מדד טוב לשיתוף.
שימו לב כמה פעמים אנחנו משתפות כותרות כמו "58 אחוז מהאשכנזים משתכרים טוב יותר מהספרדים".  "שתית 7 כוסות של קפה ביום יכולה לגרום לבעיה רפואית קשה", אלו הן עובדות, מספרים. ולכן כותרות כמו "8 עובדות על שיפוץ עצמי של דירה" או "5 עובדות שלא ידעתם על המצאת הוואשי טייפ" יכולות להביא לטראפיק טוב.
5.תחזיות וטרנדים – ישנו מקצוע שלם שנקרא טרנדולוגים, הם נועדו לעזור למעצבים, למשווקים, לאנשי המקצוע להבין מה ההמון יאהב, מה יהיה הדבר הבא. כל אחד רוצה לדעת מה יהיה הפיסבוק הבא, הבלוג הבא, המוצר הנרכש ביותר, משחק הילדים הבא (זוכרים – פוקימון, טמגוצ'י, צבי הנינג'ה, חבורת הזבל וכו'? איך כל חורף צצים להם כפטריות השתגעויות כאלה ואחרות?). ולכן כותרות שכוללות תחזית לחורף/קיץ/אפליקציות הכי טובות/סטראטאפים יביאו יופי של קוראים. אפילו במזון זה יכול להיות, היה טרנד של פסיפלורה, לא יכלנו להמנע ממנה, הכל היה עם פסיפלורה, היה אוכל מולקולרי, בצק סוכר, קאפקיקקס, מקרונים… טוב, נעשיתי רעבה, אני מניחה שהבנתן את הפואנטה. לא סתם אוהבים לקרא בלוגים של השראות, שנותנים מידע על טרנדים בחו"ל, על תצוגות אופנה, על תחזיות של הדבר הבא. זה שם אותנו בענינים,  שוב, העושר החברתי.

איך לכתוב בלוג יונית צוק הבלוגריסטית

לסיכום:

לפעמים לכתוב פוסט שכולל כותרות כאלה, יכול להיות פתרון לא רע, כשאנחנו נתקעות בחוסר השראה לכתיבה. אפשר תמיד לכתוב על "7 הפוסטים הנצפים ביותר- ולמה כתבתי אותם", או "4 הפוסטים שלא קיבלו את הטראפיק שבאמת מגיע להם" ועוד.
לפוסטים של ההדרכות היתי אפילו נותנת מקום של כבוד בבלוג, כי אנשים מחפשים הדרכות, ובסופו של דבר, זה יכול להוביל לצעד הבא בהתפתחות של הבלוגרית.
עם זאת, שימו לב לא להזנות את הכותרות האלו. אם כל פוסט שלכן יתחיל בעשרת הגדולים, או בשמונים ההדרכות השוות ברשת, או בהטעיות הכי גדולות שנעשו – וואו, זה כבר יתיש את הקוראים. צריך לגוון. גם וגם וגם.
הפוסט תרם לכן?
תנו בתגובות :).אשמח לשמוע מה אתן חושבות, ואם יש לכן שאלות בנוגע לבלוגים ושיווק באמצעות בלוגים אשמח לתת עליהן מענה בפוסטים הבאים.

בנוסף, יש לבלוג הזה עמוד פיסבוק. לפעמים אני מלנקקת שם כל מיני קישורים שאני מוצאת אותם רלוונטים לתחום הבלוגים, תקשורת, פרסום, שיווק, אם זה מעניין אתכן (ברור שכן!), אז הפיסבוק פה.

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

3 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק