סדר פעולות בהכנת פוסט בבלוג - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
5 שלבים ברורים לכתיבת פוסט בבלוג
סדר פעולות בהכנת פוסט בבלוג יונית צוק הבלוגריסטית

סדר פעולות בהכנת פוסט בבלוג

הפוסט הזה מוקדש לפרלמנט הנהדר שלי השנה. פרלמנט משובח של נשים פשוט חרוצות, חכמות וכאלה שהגיעו עם רעב ללמוד. אני כל כך שמחה ומודה על הפרלמנט הזה, כי הוא מכריח אותי להיות מורה יותר טוב בעצמי. בפרלמנט הנוכחי, אני מכינה את השיעורים מהתחלה – מחדש, לאור הסילבוס לצד הדרישות של משתתפות הקורס. למה? כי אני חושבת שיש כל כך הרבה דברים חדשים שמתווספים לעולם הבלוגים והשיווק הדיגיטלי, שחובה לשנות את התכנים, כל פעם מחדש.

והפוסט הזה, בעצם מוקדש להן, כי בפעם הראשונה, שביקשו ממני בפרלמנט – להקדיש שיעור אחד הנדס און, קרי, לעבור שלב שלב בהכנת פוסט בבלוג.

זה נשמע כמעט טריוויאלי, אבל לא, אנשים לפעמים לא מודעים לכמה עבודה יש בהכנת פוסט בבלוג. אז יצרתי שיעור כזה, שהיה מדהים, ובגלל שזה תוכן שקריטי גם לקוראי הבלוג, אז אני כותבת את הפוסט הזה. כמובן, בפרלמנט הרחבתי איתן כל סעיף וסעיף, אבל בגדול זה הסיפור.

שלב ראשון: הכנת השטח לפרסום הפוסט בבלוג

אני מאוד מקווה שאתם לא חוויתם זוועות גיבוי כמוני, ויודעים שעל פי ההלכה, צריך לכתוב את הפוסטים של הבלוג שלנו על גבי מסמכי WORD , ויש לשמור את המסמכים הללו בתיקיה מסודרת שנקראת הבלוג >>פוסטים >> תיקיה לכל פוסט ובה – המלל על וורד, תיקייה של תמונות >>תיקיית תמונות מקור ותיקיית תמונות קטנות.

ובכן, למה לשמור על WORD, כי אם אנחנו נכתוב ישר למערכת הבלוג שלנו, ולא משנה איזה מערכת, זה יכול להעלם. פוף. למה? ככה. מכל מיני סיבות שאני כבר נכוויתי, למשל: עבדתי על המחשב הנייח, לא שמרתי את הפוסט כי הייתי בתהליך מטורף של השראה – בום הפסקת חשמל. לא משנה מה, גם אחרי דין ודברים, אין פוסט בבלוג. קאפוט.  או למשל, עובדת על הנייד (למדתי, שאם הנייח קאפוט בהפסקת חשמל, בנייד זה לא יכול להיות כי יש בטריה, אחלה). נכנסת לשעות הקטנות של הלילה, סומכת שיש שמירה אוטומטית של מערכת, סוגרת את המחשב, הולכת לישון, פותחת את המחשב – נחשו מה קרה????? אין פוסט.  לומדת.  לילה לאחר מכן, עובדת על אותו פוסט, שומרת, משאירה מחשב פתוח לכל מקרה, הולכת לישון, קמה בבוקר, מתחילה לעבוד על הפוסט, לוחצת על שמירה – בום מסך של הזנת יוזר וססמה, כי המערכת, אמנם היתה מול העיניים שלי, אבל, גם היא, הלכה לישון יחד איתי בלילה, ולא הראתה לי כל סימן לכך בבוקר. וכללללל מה שכתבתי בבוקר, הלך. קאפוט. גרררר איזה עצבים.

אז כן, צריך לשמור את המלל שכותבים על וורד. עדיף, ד"א בגוגל דוקס בכדי שתוכלו לעבוד על זה גם מהסלולר מבלי צורך לפתוח מחשב. קל, פשוט, אפשר לשמור טיוטא ולעבוד מכל מקום מקוון.

סיימתם את הפוסט? נפלא. אין צורך לערוך אותו מבחינה ויזואלית בוורד, סתם חבל על הזמן שלכם, את העריכות עושים בפוסט עצמו בבלוג.

לפני שאתם מעבירים את המלל לבלוג, תעתיקו את המלל לכתבן Notepad שאצלכם במחשב, כדי שהוא יוריד את כל הקודים שיש בוורד, גם אם אתם לא שמתם אותם שם באופן מודע. זה סתם לכלוך שמפריע לבלוג שלכם, ויכול לייצר בעיות. ואז תעתיקו שוב ותדביקו את המלל לבלוג עצמו.

שלב שני: עריכת הפוסט בבלוג

עריכת הפוסט בבלוג מתחלקת ל – 3 חלקים:

  • נראות ויזואלית של הטקסט
  • הוספת תמונות
  • תקציר הפוסט

בנראות הויזואלית של הטקסט חשוב לשים לב שהטקסט הופך לקריא. תחלקו לפסקאות, תוסיפו תתי כותרות, תבליטו מילים חשובות ורעיונות קריטים לקוראים, על מנת שהם "יתקעו" על המלל החשוב וימשיכו לקרא.

אחת העצות הטובות שאני יכולה לתת לכם בנוגע לנראות ויזואלית של הטקסט – תתרחקו טיפה מהמסך, אפילו תתרוממו מהכסא שלכם ותציצו על הטקסט, האם הנראות שלו נעימה לעין או שהכל נראה דחוס? ללא אוויר? ודי יוצר חומה של מילים? אם זאת חומה – סימן שלא ערכתם מספיק טוב ושאין תתי כותרות ורווחים בין פסקאות. על שיטת העריכה הויזואלית של טקסט הרציתי פעם בספרד, תוכלו לקרא את המצגת של ההרצאה פה. אם זה נראה סביר פלוס, זה הזמן להוסיף את הפיקנטריה – התמונות.

הולד איט – לפני שאתם מעלים תמונות לבלוג, חשוב מאוד להקטין אותן. נכון, יש פלאגאינים שאפשר לשים בבלוג והם מקטינים אותם אוטומטית, אבל למה להעמיס את האתר או הבלוג שלכם עם פלאגאינים מיותרים, שבאמת, אולי חוסכים עבודה של 10 דקות של הקטנת תמונות. אני ממליצה להקטין את התמונות ידנית ולהעלות אותן קטנות וחמודות לבלוג מבלי להעמיס פלאגאינים מיותרים על המערכת.

איפה כדאי להקטין? איך יודעים לאיזה גודל להקטין את התמונות?
עזבו אתכם מחישובים, תנו לפנדה לעבוד עבורכם בעניין הזה. ברצינות, באתר החינמי tiny.png אתם יכולים להכניס את התמונות הגדולות והוא מקטין לכם אותן, לרזולוצית מסך ולמשקל של אתרי אינטרנט. זה פלא אמיתי. במידה והתמונות שלכן מעבר ל5MB -תקטינו קודם לכן בכל תוכנת עריכה (אפילו התוכנה של התמונות של מיקרוסופט) לגודל של 4GB ואז תעלו לפנדה. אחרי שהעליתן 20 תמונות, תלחצו על הלוגו של המערכת בשביל שתוכלו לעלות תמונות נוספות.

איך מקטינים תמונות בבלוג יונית צוק הבלוגריסטית

זוכרים את התיקיות במחשב של הפוסט? אז לפה שייכות התיקיות של תמונות, יש תמונות מקור, שאותן אנחנו שומרים פעם בגודל המקורי ופעם שניה בעותקים מוקטנים, אחרי שמורידים אותם מהפנדה. למה? כי לפעמים תרצו לשלח תמונה שאהבתם בפוסט למקור אחר, או תרצו להדפיס אותה, ואז נדרש המקור.

אחרי שהקטנו את התמונות, מוסיפים אותן לפוסט עצמו.

איך מקטינים תמונות בבלוג יונית צוק הבלוגריסטית

מתי מוסיפים תמונה? בכל פעם כשגוללים את הפוסט שלכם, והתמונה הקודמת מתחילה להיעלם, שניה לפני שהיא נעלמת, שימו תמונה. נכון, זה משתנה ממסך למסך, ונכון, זה משתנה מנושא של בלוג לנושא של פוסט ולזרימה של התוכן. כלל האצבע הוא כזה: תמונה צריכה להוסיף למלל, תמונה צריכה להיות שונה מאחיותיה-התמונות הבאות אחריה בפוסט, תמונה צריכה לספר סיפור שמשתלב עם הסיפור בפוסט עצמו והיא צריכה לסקרן את הקוראים.

ואם אין לי תמונות? אז אפשר או למצוא בתמונות במאגרים (חינמיים או בתשלום), או להכין באנרים כמו אצלי בבלוג, שזה מלל על רקע צבעוני (לא חייבים רקע צבעוני, אפשר רקע לבן ולוגו) העיקר שיהיה משהו ויזואלי ששובר את המלל של הפוסט.

תקציר הפוסט: התקציר נמצא בעמוד הבית של הבלוג, אפשר לוותר על תקציר הפוסט ואז השורות הראשונות של הפוסט נמשכות אוטומטית לתקציר. אני לא אוהבת שהתקציר מושך אוטומטית, כי אני אוהבת לכתוב את התקציר בעצמי ולספר לקוראי הבלוג, למה כדאי להם לקרא את הפוסט, מה יוצא להם מזה בעצם.  איפה כותבים את התקציר? כל מערכת והמקום בו היא מבקשת לכתוב את התקציר. יש את זה בכל המערכות שאני ממליצה עליהן – SIte123, וורדפרס וויקס.

איך מקדמים בלוג בגוגל יונית צוק הבלוגריסטית
כך נראה הרכיב של הפוסט הנוכחי לפני ששיניתי אותו

שלב שלישי: התאמת הפוסט לגוגל SEO

סיימתם את העריכה? בשעה טובה. עכשיו זה הזמן לחלק שהוא קצת מרגיז, אבל אין ברירה – SEO, אם נרצה שהבלוג יקודם בגוגל, גם על זה צריך לחשוב. בכל מערכת יש את החלק של הSEO – יואסט בוורדפרס, וקריאת הפוסט בגוגל בויקס וב SITE123.

כמובן שחלק מהקידום של הפוסט בגוגל – קשור לתמונות, לאיך שאנחנו מגדירים את התמונות מאחורי הקלעים ובסימון תתי הכותרת בH2 או H3. עוד קצת על קידום בגוגל אפשר לקרא פה

חלק מסידור הפוסט זה לקבוע לאיזה קטגוריה הוא שייך, להוסיף תמונה ראשית, תגיות ולסדר את הלינק של הפוסט עצמו שייראה יפה.

זהו, עד כאן מנהלות – עכשיו מגיע החלק הכייפי באמת:

שלב 4: הפצת הבלוג

הפצת הפוסט זאת חגיגת אמת, וככה תתייחסו לעניין כשאתם מפיצים את הפוסט, לא עוד "יו, אני לא אוהב לשווק" , "אני מפחד לחפור", יצרתם משהו פרי עמלכם, יצירת אמת של ממש, יצירה של 100% מאפס, יש לכם על מה להתגאות ולכן תחגגו את ההישג הזה.

כשהפוסט באוויר תחגגו אותו ותפיצו אותו תחת כל עץ רענן. אבל שימו לב, בתפזורת ולא בבומבה לראש.

מה זאת אומרת?

תתחילו בשליחת פוסט בניוזלטר של הבלוג. למען הקוראים הנאמנים שלכם.

לאחר מכן תפיצו אותו בפייסבוק שלכם, לא להפיץ בקבוצות השונות ובעמודים שלכם באותו זמן, כי אז זה מספים, פייסבוק לא אוהב את זה (יש משהו שפייסבוק כן אוהב?!) ואתם עלולים גם לבזבז את ההפצה על אנשים שפשוט לא נמצאים שם כרגע.

תפיצו ברשתות חברתיות נוספות בהם אתם נמצאים, אפילו בסטורי באינסטגרם, בפיד באינסטגרם, בפינטרסט, בטלגרם, בווטסאפ, איפה שאתם נמצאים ואיפה שהקהל שלכם רוצה לשמוע אתכם. כתבתי המון פוסטים שקשורים להפצה של בלוג, אתם יכולים למצא אותם פה.

אז פזרו באהבה את ההפצה של הפוסט על גבי שבוע שלם, ותגיבו למגיבים שלכם בפוסט וברשתות החברתיות. זה חשוב, לא פחות.

שלב 5: כתיבת פוסט חדש

סיימתם פוסט, הפצתם, אל תנוחו על זרי הדפנה, כי הנה אני רואה את הקצה של הפוסט החדש שלכם בבלוג. תתחילו לכתוב אותו, הוא מחכה לכם, באהבה.

כמובן שיש עוד תתי סעיפים שונים לכל שלב ושלב, אבל בגדול, אלו הם השלבים, תכינו לעצמכם טבלאות וצ'ק ליסטים של התהליך על מנת שתוכלו לנהל את הבלוג בצורה הגיונית שראויה לכם ולקרואים שלכם.

למדתם משהו חדש? אשמח לשמוע

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

18 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק