האם הבלוגים מתו? שנת 2019 - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
האם הבלוגים מתו? או שהם ממשיכים לבעוט?
האם הבלוגים מתו יונית צוק הבלוגריסטית

האם הבלוגים מתו? שנת 2019

האם הבלוגים מתו זאת חתיכת שאלה, נכון? אבל היא לא כל כך נדירה, למען האמת.

אני פוגשת את השאלה הזאת כבר מספר שנים, וכל פעם מעניינות אותי התשובות, שאנשים כותבים, למה הם חושבים שהבלוגים מתו מצד אחד, ומצד שני למה הבלוגים ממש לא מתו.

השאלה הזאת תופסת אותי כל פעם בגרון, כשיש לי ימים קשים (הי, מה, גם לי יש ימים קשים, לא הכל ורוד כמו בפייסבוק או באינסטגרם….) ולאחרונה תהיתי, האם אני נמצאת בתוך איזה קונספציה שיצרתי לעצמי ושהקהילה המדהימה של הבלוגים יצרו לעצמם, או שבאמת, הבלוגים לא מתו? ובעצם, יודעים מה? זאת שאלה די טובה. אנחנו צריכים, לעיתים יותר קרובות, לחפור לעצמנו את המובן מאליו ולשאול את עצמנו – האם זה בכלל מובן מאליו?

אני לומדת, מאז ומתמיד, על עולם הבלוגים בעיקר ממה שקורה באנגלית, שם עולם הבלוגים מאוד מתקדם ואני מאוד מודה על כך, כי יש לנו עוד דרך לעבור עם הבלוגים. גם בלוגים עסקיים וגם בלוגים מקצועיים כהכנסה, זה תמיד מעודד אותי.

אז חיפשתי בבלוגים שמהם אני לומדת את התחום של שיווק באמצעות תוכן ואת עולם הבלוגים, והפלא ופלא כולם ענו בשלב כזה או אחר על השאלה הזאת. חיפשתי את הפוסטים האחרונים שמדברים על שנת 2019, כי אני רוצה להעביר לכם את התכנים הכי רלוונטים בתחום והנה מה שמצאתי:

 האם הבלוגים מתו ב2019? – התשובות של Quera

אתר Quera הוא אתר שמבוסס על חכמת ההמונים בכל הקשור לשאלות תשובות בתחומים שונים. יש הרבה תתי שאלות שקשורות לשאלה האם בלוגים מתו, ושווה לקרא את התשובות שם. מה שמעניין, בעיקר, זה שהתשובות שם על השאלה קיימות כבר משנת 2010. וואו.

האם הבלוגים מתו יונית צוק הבלוגריסטית

מצאתי שרשור של ש"ת די מעניין אפשר לראות אותו פה בלינק, ובעיקרו הם אומרים:

עדיין, ב2019 שווה לפתוח בלוג מהסיבות הבאות:

  1. בלוג מייצר תוכן שרלוונטי לקהל היעד, לא משנה מתי התוכן  נוצר, קרי התוכן הוא ירוק עד
  2. בלוג מקדם בחיפוש אורגני של גוגל בצורה הכי טובה את האתר, בזכות התכנים שנכתבים בו
  3. בלוג מניב לידים באמצעות ההרשמה לניוזלטר

כל הפרמטרים הללו לא קיימים ברשתות החברתיות, שלפעמים נדמה לנו שלקחו את הבמה של הבלוג. שווה לקרא את התגובות של בQuera, כי בלוגים נותנים דוגמאות יפות מחיי היום יום של הבלוג שלהם, כולל השפעה על גוגל אנליטיקס וכו'.

האם הבלוג מת? התשובה של Write to done

אהבתי את ההבחנה בתחילת הפוסט שהוא כתב בנושא, הוא כותב שבלוג מאוד השתנה, וזה נכון, אפשר לקרא פה על ההיסטוריה של הבלוגים בשביל הבין איפה התחיל הבלוג ולאן הוא הגיע היום.

בהתחלה הבלוג היה בלוג אישי, יומני היקר שלום, היום בלוג זה אתר אינטרנט לכל דבר, עם תוכן משתנה והזדמנויות שנוצרות בזכות הכתיבה והפלטפורמה הדיגיטלית האישית, קרי, העצמאית של הכותב.

האם הבלוגים מתו יונית צוק הבלוגריסטית

כדאי לקרא את כל הפוסט שלו, אבל מה שאני רוצה לציין זה את ההבחנה שלו של 4 סוגי בלוגים, שקיימים בשוק, והאם יש להם רלוונטיות ב2019:

בלוג אישי – בבלוג אישי אנשים כותבים את החוויות שלהם, את האמונות שלהם, את נסיון החיים שלהם. סוג זה של בלוג הוא בלוג תחביב, כמו חוג, שממלא מאוד בשמחה ובכיף ובקהילה מפרגנת. יש פוטנציאל לסוג כזה של בלוג להצמיח כנפיים לכותבי הבלוג. עם זאת, ב2019, יתכן ויהיה יותר קשה מבעבר להביא נרשמים לבלוג ולהרוויח ממנו כסף.
המוטיבציה העיקרית לפתוח סוג כזה של בלוג – הנאה, חיפוש עצמי, תיעוד אישי.

בלוג לבניית אוטוריטה מקצועית – מתאים לעסקים שרוצים בלוג שישווק אותם ואת העסק שלהם. בלוג שמייצר בידול מהמתחרים, בניית קוראים נאמנים וקהל לקוחות פוטנציאלי נאמן. הבלוג מייצר אפשרות להכנסה על ידי שיווק העסק על ידי הבלוג ויצירת קשרים והזדמנויות נוספות באמצעות הכתיבה בבלוג.
ההכנסה האפשרית מבלוג כזה, היא הכנסה לא ישירה מהתכנים, אלא באמצעות התכנים נוצרות אפשרויות והזדמנויות להכנסה. בעבר פירטתי על מקורות הכנסה מהבלוג פה בלינק.
המוטיבציה העיקרית לפתוח סוג כזה של בלוג – יצירת נכס דיגיטלי ירוק עד שמייצר הכנסה ובונה אוטוריטה.

בלוג ארגוני – במדינות דוברות אנגלית הדבר מאוד נפוץ, חפשו כל ארגון בנ"ל ותראו שיש לו בלוג. בארץ הדברים מתחילים להיכנס לאחרונה וזה מאוד משמח.
המוטיבציה העיקרית לפתוח בלוג ארגוני – יח"צ ומכירות. הבלוג הארגוני מייצר תוכן שמייצר מכירות.

בלוג נישתי – בלוג שנכתב על נושא מאוד ספציפי לקהל יעד מאוד ייחודי. הנושאים יכולים להיות מגוונים: אופנה, טיולים, בישול, אמהות, לייף סטייל, פיננסי, הייטק ועוד.
בלוגים נישתיים יכולים מאוד להצליח בתחום הבלוגינג ב2019, במיוחד אם הנישה היא מאוד ספציפית ומעמיקה.
המוטיבציה העיקרית לפתוח בלוג נישתי – הכנסה כלכלית מתכנית שותפים, סקירת מוצרים ייעודיים, מכירת מוצרים דיגיטלים בתחום.

 האם הבלוג מת – התשובה של  The Healthy Maven

עזבו, אל תקראו מילה ממה שהיא כותבת, פשוט תתענגו על התמונות שלה. וואו. ואז תקראו :).

מכל מה שהיא כתבה בפוסט שלה, אני מאוד אהבתי את החלק שבו היא התייחסה לסוגי התוכן שכדאי להשתמש בהם והשוואה בין רשתות חברתיות (פייסבוק ואינסטגרם) ובין בלוג. וכך היא כותבת (בתרגום חופשי כמובן):

האם הבלוגים מתו יונית צוק הבלוגריסטית

הקהל הוא מאוד מגוון , וכך סגנון צריכת התוכן שלו מגוונת.-יש קהל שיעדיף סרטוני וידאו, אחרים יאזינו לפודקאסט ואחרים, כמוכם, קוראים פוסטים כתובים בבלוג.  האם זה אומר שהבלוג מת? ממש לא, זה פשוט אומר שיש לנו יותר אפשרויות לפזר את התכנים שלנו על גבי צורות שונות של סגנונות הבעה. ואפשר את הסגנונות הללו למנן בצורות שונות. צריך להבין שאנשים משתמשים בפלטפורמות שונות בשביל לצרוך תוכן, ולכן, הבלוג זקוק לעוד רשת חברתית אחת, לפחות, בשביל להביא עוד קהל שיקרא את התכנים העמוקים בבלוג עצמו.

אז לא שווה פשוט להתחיל לכתוב במדיה חברתית? כן, למה לא? מדיה חברתית זה מקום נפלא לייצר תוכן, אבל, בעיני, הוא צריך להיות המקום השני לבלוג. אחד היתרונות של כתיבה בבלוג הוא היכולת שלכם לכתוב פוסטים ארוכים, עשירים בתוכן ולינקים, כי זה מאוד חשוב לקוראים ונותן ערך מוסף באפשרות להעמיק, מבלי להיות תלוי במבנה נתון מראש או בגחמות של אלגוריתם.

המדיה החברתית, זה כלי מצוין, בשביל להפיץ את הבלוג ואת המסרים ולהביא קהל קוראים נאמן, שימשיך לצרוך את התכנים בבלוג. המדיה החברתית היא מצוינת, אבל אסור לעסקים להסתמך עליה בלבד, לכן בלוג, שמוצאים אותו על ידי חיפוש מונחים בגוגל, ושמגיעים אליו על ידי ניוזלטר שנשלח לקוראיו הנאמנים הוא העוגן העיקרי של העסק, מבחינת תוכן.
בסופו של דבר תשאלו את עצמכם מה המטרה שלכם בכתיבת התוכן, בהפצה שלו ובהתאם תבחרו את הפלטפורמה שמתאימה.

האם הבלוגים מתו? מה יש למנטורים הגדולים בתחום לכתוב בנושא?

Darren Rowse – Problogger

"הבלוגים השתנו עם השנים,אבל עכשיו זה הזמן הכי טוב להתחיל בלוג. למה? כי בלוגים, הם עדיין הדרך הכי טובה לשים את עצמכם כנכס דיגיטלי עצמאי ברחבי האינטרנט. עכשיו זה הזמן "לנגוס ולקחת חתיכה מהאינטרנט" בשביל לייצר לכם בית שיהווה בסיס לתוכן שלכם על כל נושא שתבחרו לכתוב, לשרת כל קהל ולייצר איזה קהילה שתבחרו."

Andy Crestodina,Content Chemistry

"בלוגים אכן השתנו, במיוחד בחמש השנים האחרונות. עם זאת, הערך של בלוג ב2019 הוא הפיכת האתר התדמיתי העסקי מברושור ריק מתוכן לאתר של אוטוריטה מקצועית, דירוג מצוין בגוגל ולקוחות נאמנים. "

Content Marketing Institute

הארגון הכי מקצועי בתחום של שיווק באמצעות תוכן, הציג דו"ח שקשור לנושא טרנדים בתחום של שיווק באמצעות תכן דיגיטלי 2019, ובדו"ח נמצא כי 73% של B2B (עסקים שמשווקים לעסקים), השיווק באמצעות בלוג והמאמרים בו, הוא סוג התוכן האפקטיבי ביותר בהתחלת מסע לקוח פוטנציאלי.

חברת הטכנולוגיה IZEA

קרוב למחצית מאוכלוסיית משתמשי האון ליין קוראים בלוגים, והאחוז ימשיך להיות דומה, או אף יגדל.

יזם התוכן ומשפיען התוכן Neil Patel

אז מה למדנו – האם הבלוג מת ב2019?

אני חושבת שהדיון הוא מאוד חשוב וכמו שניתן לראות, מאוד אקטואלי ובועט.

מאוד אהבתי את התשובות שהפלטפורמה חיה ובועטת, וממשיכה לתת ערך רב לכותבים בה, עם זאת,  על מנת שהבלוג יצליח, זה תלוי בכותבי הבלוג, בשאלה האם יש להם תכנית מסודרת? הם הם מתמידים בתוכן? האם יש להם נישה מוגדרת? האם יש להם הגדרה של קהל היעד? האם הם יודעים לכתוב בצורה מקצועית בשביל שגוגל יאהב אותם? בקיצור – בלוגינג, כבר לא כמו ב2010 יכול לקבל בזרועות פתוחות כל אחד בשביל שיצליח. בלוג שרוצה להצליח ולהתבדל מהאחרים צריך ללמוד את המקצוע. בין אם זה בלוג שמשווק עסק או בלוג שהופך למקצוע מכניס.

מה מקצוע הבלוגינג כולל? איזה ידע כדאי שבלוג ידע, תוך כדי כתיבת הבלוג?

השאלות הגדולות שכדאי לשאול:

מה המטרה של הבלוג?

מי קהל היעד שקורא את הבלוג שלך?

אילו אפשרויות של רווח כלכלי אפשר לייצר מתוך הבלוג?

איך ניתן לאפיין את השוק שעליו הבלוג נכתב מבחינת קולגות ומתחרים?

ושאלות העומק שכדאי לענות עליהן:

למה אתם רוצים בלוג?

מה הסיפור שלו? ושלכם?

מי אתם בתור כותבים?

מה המטרה שלכם שאליה תרצו להגיע באמצעות הבלוג?

באילו אלמנטים של הפצה נח לכם להשתמש?

אילו פוסטים אורחים תכתבו ואילו פוסטים אורחים יכתבו לכם?

ועוד ועוד ועוד

ואילו, לדעתי החדשות הכי מסעירות בכל הדיון הזה – בלוג, בשביל שיצליח, עבור שיווק העסק או עבור הפיכותו לעסק, בעצמו, צריך לתפוס אותו כמקצוע לכל דבר. המקצוע הוא "יוצר תוכן בפלטפורמה שנקראת בלוג", ואת זה צריך ללמוד.

אפשר לבד, במיוחד מתאים לאנשים שהם אוטו דידאקטים ושיש להם זמן של פציעות וטעויות, (יש פה מספיק רפרנסים בפוסט מהם תוכלו ללמוד עצמאית)

ואפשר במסגרות מקצועיות, (כמו הפרלמנט למשל) לטובת עקומת למידה מהירה, תמיכה של הקהילה , בריינסטורמינג ונטוורקינג.

אני אשמח לדעת מה לקחתם מהדיון הזה ומה דעתכם בנושא.

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

10 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק