יש לכם בלוג? יש לכם שאלות לגביו? כל התשובות בנוגע לעולם הבלוגים
כל מה שרציתם לדעת על בלוגים
בלוגים מומלצים ששווה לכם לקרא

שאלות שונות בתחום הבלוגים: טראפיק, הפצה, כתיבה ועוד

במסגרת הקבוצה הסודית ביקשתי מחברה הקבוצה שיציגו את הבלוגים שלהם – את חלקם אתם יכולים לראות פה. ולהוסיף שאלה אחת שמטרידה אותו בתחום של הבלוגים. את השאלות ריכזתי בפוסט הזה וכמובן עניתי עליהן לטובת כלל הקוראים של הבלוג.  תהנו.

איך אפשר למנף את החשיפה של הבלוג, להגדיל את כמות הקוראים וההנעה לפעולה שלהם?

התשובה פה יכולה להיות שיעור שלם ורחב, אבל בגדול: החשיפה של הבלוג מונעת מתוך השבילים של ההפצה של הבלוג, קרי: מדיה חברתית, ניוזלטר, גוגל.

  1. בשביל שהחשיפה של הבלוג תגדל צריך לוודא שכל רכיבי הSEO בפוסטים ובעמודים כתובים בצורה נכונה וברורה. לכל עמוד תוכן או פוסט בבלוג יש רכיב נוסף שעוזר לגוגל לקרא אותו ולאנדקס אותו. כדאי למלא אותו היטב. מצרפת תמונת מסך איך זה נראה אצלי בפוסט.

כל התשובות לשאלות בנוגע לפתיחת בלוג ותחזוק בלוג

2. החשיפה מושפעת מהתדירות של כתיבת הפוסטים וההעלאה שלהם לאוויר. במידה והפרסום הוא פוסט פעם בחודש, אז קצב הקידום בגוגל יהיה איטי יותר, מאשר פרסום של פוסט פעמיים בחודש, ולכן אני ממליצה לכתוב פוסט אחד "מושקע" בחודש, ופוסט אחד יותר קליל, שקל לכתוב ולא לוקח יותר מדי זמן. תדירות הפרסום משפיע על הטראפיק.

3. הפצה, הפצה, הפצה – כשאנחנו מפיצים את הפוסטים של הבלוג ברשתות החברתיות, אל לנו להסתמך על הפצה בודדת ברשתות החברתיות, מכיוון ואחוז החשיפה של פייסבוק / אינסטגרם עומד על 2% בלבד. אפשר ואפילו רצוי להפיץ פוסט אחד מספר פעמים ברשתות החברתיות.

4. תהיו ברורים במסרים – קרי, אם המטרה היא מכירה או שיווק של מוצר- תוסיפו את ההערה הזאת בסוף הפוסט, במידה והכוונה היא שישאירו תגובות, תתיחסו לבקשה שלכם מהקהל, הוא לא אמור לנחש זאת. ולא, מפשט גנרי של "אשמח לקרא אתכם בתגובות" לא יזיז כלום לקוראי הבלוג. אפש רלכתוב משהו כמו: "עבדתי על הפוסט הזה 8 שעות כי היה לי חשוב להעיבר את המידע / מסר / תובנה / מחשבה, אני ממש אעריך אם תקדישו דקה אחת בלבד מזמנכם בכדי שאוכל לקרא איך הפוסט הנוכחי השפיע עליכם / עזר לכם / מה למדתם ממנו" או משהו בסגנון.

איך אפשר למנף את הבלוג לטובת העסק?

אחת השיטות של תוכן, שאנחנו יכולים למנף את הבלוג לטובת העסק היא – לראיין את הלקוחות שלנו או קולגות משלימים. אני מאוד אוהבת לראיין לבלוג כי זה נותן נופך נוסף, עוזר לקהל שלי ומרים את הלקוחות שלי, במידה ואני מראיינת אותם. במידה ויש לכם בלוג שמטרתו לשווק את העסק, תראו את הלקוחות, התהליכים ומאחורי הלקעים שלו, וכן, ראיונות של לקוחות שעברו אצלכם תהליך שמעוניינים לחשוף, להראות, להשמיע. לדוגמא: בלוג שמשווק אדריכל / מעצבת פנים – אפשר לראיין את הלקוחות לאחר תהליך השיפוץ/ בנייה. ראיון כזה יכול להיות לעזר להבאת לקוחות חדשים. בלוג שמשווק עסק של צילום: אפשר לראיין את המצולם ולשלב שאלות שרלוונטיות לשיח שתרצו לקדם, עסק של אימון אישי: לראיין את הלקוחות (אפשר אנונימי) לגבי השינוי שנעשה והתובנות לאורך הדרך. ממליצה להאזין לפודקאסט שלי וללמוד איך אני מראיינת את הלקוחות שלי / בלוגים שאינם לקוחות שלי, אבל שהלקוחות שלי יכולים ללמוד מהם דבר או שניים.

קשה לי מאוד להפיץ ולדחוף את עצמי ואת הבלוג

אחת הבעיות של ההפצה של הבלוג היא בעיה של אמונות שיש לנו בראש. כאשר אנחנו אומרים שיווק, הפצה זה לפעמים עושה לנו הרגשה לא נעימה, של אנשי מכירות סליזים. אז מה שאני מנסה לעשות עם הקהל והלקוחות שלי, הוא פשוט לשנות את זווית הראייה. אנחנו לא דוחפים שום דבר לאף אחד, מי שרוצה ונעים לו התוכן שלנו, נרשם לניוזלטר, ועוקב אחרינו ברשתות החברתיות. הקהל שעוקב מבקש בעצם שנעדכן אותו במה שיש לנו להציע / להראות/ להשמיע, ועל כן – ההפצה היא לא דחיפה, אלא להפך, היא הזמנה, היא להכניס את הקהל שמתדפק על הדלת הביתה, ולשבת איתו על כוס קפה ושיחה נעימה. ברגע שנבין שהשיווק זה שיח וההפצה זה הזמנה לבופה של כל טוב, יש מצב שנרגיש יותר טוב עם עצמנו ועם ההפצה של הבלוג.

נסו לחפש מקומות שבהם השיח הוא רלוונטי לנושא הבלוג, קבוצות רלוונטיות בפייסבוק או קהילה של אנשים שמתעניינים בתחום, ואז תרגישו עד כמה התכנים שלכם עם ערך מוסף לקהל, ואינו מתקבל כ"מכירתי" או כ"דחיפה" אלא כתוכן בעל ערך וחשיבות.

 

הכיוון שבחרתי לבלוג לפני שנה כבר לא מתאים לי, מה לעשות?

או, זאת שאלה! בלוג הוא בית, למחשבות שלנו, להגיגים שלנו, לתובנות שלנו. לפעמים בלוג הוא חלק מהדרך אותה אנחנו עוברים בתור אנשים, פרטיים, חוקרים, מבררים, מתפתחים. הבלוג הוא דינמי ומתפתח יחד איתנו. ולכן, אם הבלוג כבר לא רלוונטי אלינו, לתחומי העניין, לתשוקות, לתחביבים, לנושאים שמעניינים אותנו, זה הזמן לעשות בדיקה – מה כן מעניין? לאן הבלוג מוביל אותנו? האם זה הזמן לפתוח בלוג חדש או לשנות את זוית הראייה של הבלוג שלנו? מנסיון אישי אני חייבת לאמר שהבלוגים האישיים שלי כל הזמן שינו כיוון, כי בעשור האחרון, וואו כמה שאני השתניתי… ונתתי לזה דרור בבלוגים שלי. פתחתי על ימין ועל שמאל בלוגים שונים בתחומים שונים והיה לי גם בלוג שלחלוטין היה היומן האישי שלי, ושם היה שעטנז של תוכן שהמשותף הוא אני.

בבלוגים מקצועיים, רצוי להתמיד עם נושא הכתיבה, עם זאת, גם עסקים מתפתחים ולכן כדאי לכתוב על פי נושא העסק / קהל היעד שלו. ואם הוא משתנה, אז לשנות. לא לפחד. אפשר לחלוטין להגיד תודה על המצב החדש, המרתק, זה שהגעתם אליו, זה מוכיח שאתם בדרך של למידה והתפתחות קדימה. שאפו.

האם אפשר לכתוב בלוג, גם אם אין לי מטרה ספציפית לגביו?

בוודאי! אני אפילו ממש ממש ממש מבקשת מאנשים לכתוב ולכתוב את עצמם לדעת בבלוג, כי בעיני העשיה של הכתיבה, המחשבה, הרעיונות של "על מה לכתוב" מאפשרות לנו לחיות את המציאות שלנו ברובד יותר עמוק, מושקע, מסונכרן, מביע. כשאנחנו מסתובבים בעולם עם אחריות הבלוג על הכתפיים, אנחנו בעצם מתחייבים להתסכל על העולם עם פילטר של "מה יש לי לספר היום לעוקבים שלי?" ואז אנחנו חיים ביתר תשומת לב. שזה נהדר! בעיני, זאת יכולת שלפעמים אנחנו קצת שוכחים לפתח / להשתמש בה עם החיים העמוסים שלנו. ולכן, אני ממליצה, כשיש לי בלוג שרוצה לצאת לאוויר העולם, פשוט לשחרר את המטרה, או את תהספירה של כמה עוקבים או כמה מגיבים, פשוט לכתוב אותו קודם כל עבורך עצמך. אני בטוחה שהוא יביא אותך למקומות אישיים נהדרים.

במידה ואני בויקס או בסייט123, ואני אוהבת מערכת הפצה כמו רב מסר או סמוב או VIP+, מה כדאי לעשות?

ויקס וסייט123 הן פלטפורמות עם מערכת של ניוזלטר מובנות, עם זאת, הן פלטפורמות, קודם כל, לניהול תוכן, ולכן מערכות הדיוור החיצוניות, יהיו יותר עשירות מבחינת אפשרויות. התשובה היא בעיקר תלוי – תלוי בצרכים של יוצר התוכן מבחינת יכולות הדיוור, ובנוחות השימוש. קרי, במידה ויש לכם מנוי באחת ממערכות הדיוור החיצוניות, ואתם מרגישים שליטה מלאה במערכת, באוטומציות ובפיצ'רים השונים המתאפשרים בזכותם (בעיקר במידה ומדובר בעסק) אז תשאירו את מערכת הדיוור החיצונית ותעבירו את הנרשמים לבלוג ידנית או דרך אגרגציה בין המערכות, באם ניתן. ידנית? בדרך כלל ההרשמה לבלוג אינה אלפי נרשמים ביום…. אז כן, ידנית אם אי אפשר אוטומטית.

במידה ואין לכם צורך במערכת דיוור מורכבת או בתהליכי אוטומציות מורכבים ואתם לא מוצאים ערך, כרגע, במערכת דיוור חיצונית, אחלה, תשתמשו במערכת של הפלטפורמה עצמה.

איך אפשר לצאת מהאנונימיות ברשת למישהו שיש לו בלוג?

המעבר מלקרא ססטוסים בפייסבוק או אפילו ללא להיות פעיל ברשת לכתיבת בלוג, הוא מעבר מרתק בעיני, בהתפתחות של השיח הדיגיטלי. לפעמים, הוא לא פשוט למי שרוצה מאוד להצליח בבלוג, אבל העניינים של התקשורת הדיגיטלית ברשתות, קצת פחות חזקים אצלו. כמו כל דבר, תרגול, תרגול, תרגול. ועם זאת צריך להבין שלא צריך להיות כל הזמן, כל היום שם. תמצאו את הזמנים המדויקים לכם, פעמיים שלוש בשבוע להיות נוכחים, אבל נוכחים באמת, ברשתות החברתיות בשביל שיכירו אתכם.  ולא, לא חייבים לחשוף את כלללללללל החיים שלכם ברשתות, אלא תמצאו את הנושא שמתאים לכם להתחבר אליו ולשתף אודותיו.

לעיתים אני אפילו מציעה, אל תתחילו בשיתופים מהפרופיל האישי בפייסבוק או באינסטגרם אלא דווקא תתחילו מהשארת תגובות לאחרים, בין אם זה על התכנים שהם כותבים בנכסים הדיגיטלים שלהם, ובין אם זה בקבוצות שיח ייעודיות. כשפיתחתי את המחקר שלי אודות בלוג מתחביב למקצוע מכניס בתואר השני, אחד הדברים המעצימים שעזר לבלוגרית בשלב הראשון והשני, הוא הקהילה הדיגיטלית, התמיכה של הקהילה המוכרת, האינטימית, זאת שהיא בשיח איתה ביום יום, להתגבר על הפחד מחשיפה ולהתחיל לפתח את הבטחון העצמי שהדברים שיש לה לשתף הם בסדר גמור ואין כל רע בהם.

ולכל מי שעושה את המעבר הזה – שאפו! זאת הדרך וזאת רק ההתחלה. ככל שתשתפו, שתגיבו, שתפרגנו, כך מעגל הסובבים אתכם בדיגיטל ילך ויתרחב וזה רגע כל כך מרגש בחייו של בלוגר.

ואם יש לי רשימת תפוצה קטנה? איך אני מגדילה אותה?

קודם כל לנשום, גודל רשימת התפוצה לא מעיד על הצלחת הבלוג. לפעמים יש רשימות מאוד גדולות עם אחוזי פתיחה מאוד קטנים, לעומת ההפך – רשימות קטנות עם אחוזי פתיחה מעולים. כך, שמה שחשוב בעצם זה שהרשימה תהיה איכותית. קרי, פתיחות ולחיצות על הלינקים. הממוצע היום עומד על 25% של פתיחות המיילים. אבל יש ויש, קרי בלוגים של טיולים ובישול  – אחוזי הפתיחה גדולים יותר מאחוזי הפתיחה של בלוגים שעוסקים במדיה, שיווק ותקשורת. כך שזה מאוד אישי בסופו של דבר.

בשביל להגדיל רשימת תפוצה, במיוחד לעסק, כדאי לעשות פניות אישיות ללקוחות ולהזמין אותם להרשם לרשימת התפוצה. אפשר להכין PDF להורדה עבור הרשמה, כזה שנותן ערך, או וובינר שנותן ערך לקהל של הבלוג, ואפילו לאסוף את המיילים מהרשתות החברתיות- לבקש מהעוקבים המעוניינים להרשם לבלוג שישאירו את האימייל שלהם. מה שחשוב  הוא להבין שלהגדיל את רשימת התפוצה של הבלוג לוקח זמן, וכל עוד מספר המנויים תמיד גדול ממספר האנשים שביקשו להסיר את עצמם מהרשימה, אתם בדלתא חיובית.

האם בלוג חייב להיות נישתי? בתחום של העסק?

מאוד תלוי, במידה והתחום של העסק נושק ללייף סטייל, קרי תכשיטים, עיצוב, אדריכלות, ביגוד, אז הבלוג יכול להיות כמעין מגזין ללקוחות. תדמיינו את הלקוחות שלכם בתור פרסונה וחשבו מה היה מעניין להם לדעת עליכם, או איזה מידע מיוחד אתם יכולים לתת להם, מאחורי הקלעים של בעלי העסק, בשביל שיתחברו אליכם מתוך הדברים והתחביבים המשותפים.

בלוג עסקי הוא מעולה לעסקים שרוצים לשמור על קשר עם הלקוחות שלהם, להזכיר להם שאתם קיימים, שהעסק חי ונושם, ושיש לכם משהו בעל ערך לשתף עם קהל הלקוחות. כמו כן בשליחת הפוסט בניוזלטר, זה המקום לשתף את הפוסט וגם את המוצרים שיש לכם למכור להם. ברגע שיש תמהיל של ערך ומכירה, המכירה נעשית רכה יותר ללקוחות.

אין ספק, שבלוג עוזר לעסקים להגדיל את המכירות.

מה לענות למי ששואל "למה בלוג?" ואין לי מה לענות?

וואי כמה שהייתי שם. במיוחד עם הבלוג האישי שלי. התשובה שלי היא שהבלוגל עושה לי טוב, הוא מרגיע אותי, הוא מפתח אותי, הוא עוזר לי, הוא פשוט כיף לי. ממש כמו שלמישהו אחר ללכת למועדון או לשתות משהו עושה טוב, או לרוץ מרתונים, או אפילו לעשות סופ"ש ויפאסנה במדבר. לכל אחד דברים שונים עושים טוב, לי לכתוב בלוג עושה מעולה.  וזאת התשובה שאני קודם כל עונה לעצמי, ואז הרגשתי מן אישור פנימי כזה, שמאפשר לי פשוט להתחיל ולהשקיע בחוג הזה שהמצאתי לעצמי שנקרא "בלוג", פתאום נוצרה לי ההבנה שאני צריכה את המקום הזה שלי לכתיבה, ליצירה ולשיתוף. ואחרי שעניתי לעצמי, כבר לא היתה לי בעיה לענות גם לאחרים.

ואם יש עוד אנשים שלא מבינים, אז אני אומרת "אה נו, זה מן קטע כזה של העולם החדש".

יש לכם שאלות נוספות?

מעולה! אני קודם כל ממליצה לכם להציץ בקטגוריה שלמה של שאלות ותשובות, סביר להניח שיש תשובה לשאלה שלכם שם, ואם לא, אני יותר מאשמח שתרשמו בתגובות את השאלה ואני אענה עליה.

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

2 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק