איך מתחילים פודקאסט? פוסט אורח מאת טל מוסקוביץ - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
חת שתיים נסיון, שומעים?

איך מתחילים פודקאסט? פוסט אורח מאת טל מוסקוביץ

שמתם לב שיש לי פודקאסט? אני כבר מקליטה את העונה השנייה , בעונה הראשונה הסברתי על עולם הבלוגים, ובעונה השנייה אני מארחת אנשי מקצוע ובלוגים שעשו כמה צעדים קדימה עם הבלוג. זה נהדר, הפלטפורמה מאוד כייפית וגורמת לי להרבה שמחה. מעבר לזה, בטח הרמתם גבה ושאלתם את עצמכם, פודקאסט? למה?

בזכות תגובות כאלה!!! תראו את נילי המהממת הזאת מה היא שלחה לי יום אחד לפייסבוק שלי…


ועכשיו ברצינות.

העולם האינטרנטי עובר תהפוכה נוספת ובעתיד, החיפוש בדיגיטל יהיה חיפוש קולי, קרי, הילדים שלנו, אלה שלא מתכתבים בווטסאפ, אלא מקליטים אחד את השני ושולחים אחד לשני הודעות קוליות (לא רק הילדים שלנו, גם בת דודה שלי עושה את זה והיא מעל לגיל 25, וזה בנורמה ככה אצל הצעירים (אני לא מאמינה שכתבתי אצל הצעירים, מרגישה זקנה פתאום)), בקיצור, האינטרנט, עובר גם כן את השינוי הזה, במיוחד לאור העובדה שהרוב גולשים בסלולאר.

היי גוגל, סירי, ביקסבי, אלקסה – מכירים? מנועי החיפוש הקוליים שכבר קיימים. אז למה פודקאסט? כדי שהלקוחות שלנו ימצאו אותנו גם באמצעות החיפוש הקולי. בעברית זה כמובן עוד לא זה, אבל זה יהיה זה, וכשזה יהיה שם, אתם רוצים להיות חלק מהעולם הזה, נכון?

בעבר, התראיינתי בפודקאסטים שונים, שלפי דעתי, הם אלו שהנביטו אצלי את הרצון / צורך / השראה לעשות פודקאסט משלי. פשוט לקח לי קצת זמן עד שנפל האסימון. התראיינתי ב2016 בפעם הראשונה בפודקאסט אצל ליאור פרנקל, בקומיוניקאסט – פודקאסט על קהילות, בשפכטל, באבטיח כיס, בגם וגם, ובסיפורי קריירה.

כשהגעתי להתראיין בפודקאסט אצל שלי סבר ונטלי רוגל ברדיו החברתי הראשון, הבנתי שגם אני רוצה ושאפשר לעשות את זה בדרך הקלה יותר, קרי, מצאתי לעצמי בית ששם אני מקליטה. הבית שלי הוא הרדיו החברתי הראשון שאותו יזם עוז מזרחי, שווה לכם להאזין שם, יש יופי של תכניות. את התכנית שאני מקליטה אני ממירה לפודקאסט. קלי קלות.

אחרי שהתראיינתי אצל טל מוסקוביץ מהבלוג MindED חינוך בעולם החדש על בלוגים ועל למידה וחינוך, הבנתי שאני רוצה עמדת הקלטה כמו שלו. בשבילי, להקליט ברדיו החברתי הראשון זה תענוג, אבל פתאום נפל לי האסימון שלא חייבים אולפן הקלטות שלם, אלא שאנשים כמו טל, עושים את זה בקלות, קלי קלות, אז ביקשתי מטל שילמד אותי איך עושים את זה, וכמובן שאני משתפת אתכם, כדי שתוכלו ללמוד מזה ולהתחיל גם. תיהנו.

מעבר לעובדה שהוא לימד אותי איך מקליטים בציוד, הוא גם עזר לי לרכוש באמזון את כל הציוד, הכל אני מפרטת בפוסט הנוכחי. אבל לא הצלחתי להתאפק וביום של ההדרכה שלו, פרגנתי לו בפייסבוק שלי. שווה לקרא.

איך להתחיל להקליט פודקאסט? מאת טל מוסקוביץ

פעם, כשהייתי ילד, כל הלו"ז היומי שלי הושפע מהשעה שהתוכנית שאהבתי משודרת בטלוויזיה. אז עוד לא היה VOD, ההורדות ברשת היו בחיתולים. אם היית מפספס את הפרק, היית יכול להיעזר במקרה הטוב בתקציר המילולי של חבר שלך.

אבל אז קמו שירותי סטרימינג או On-Demand כדוגמת נטפליקס. היום אנחנו לא רצים כבר אחרי תוכן, התוכן זמין לנו מתי שנרצה. ככה זה בוידאו עם יוטיוב ונטפליקס, ככה זה גם בחומרים הכתובים (ספרים, בלוגים) שגם ככה אף פעם לא רדפנו אחריהם, ועכשיו גם פורמט הסאונד שצובר תאוצה ועדנה מחדש – פודקאסט הוא כמו הנטפליקס של הרדיו.

הפוסט הזה הוא ניסיון יומרני לכסות את כל מה שאני יודע על עולם הפודקאסטים, החל מאיך שומעים ועד לאיך מפיקים. רוב הסיכויים שלא אענה על כל השאלות הנפוצות אבל אני יודע שלפחות ניסיתי. בכל מקרה דאגתי להוסיף גם כמות נכבדת של מקורות מידע לקריאה נוספת. שנתחיל?

איך לפתוח פודקאסט - טל מוסקוביץ מתארח אצל יונית צוק הבלוגריסטית

מה זה פודקאסט? מתי כל זה התחיל?

בגדול, תוכנית רדיו שלא נמצאת על רצף שידורים אלא ניתן להקשיב לה בכל עת ובכל שעה דרך אפליקצייה ייעודית. אם יש לכם ספוטיפיי, גם עובד.

המילה "פודקאסט" נטבעה בשנת 2004 ועד 2019 יש כבר בכל העולם כ-700 אלף ערוצי פודקאסט, 29 מליון פרקים, מאה שפות. מדיום יחסית חדש, רענן, שפונה בעיקר לדור הY והלאה ותופס אותו בדרך הפקוקה לעבודה, בחדר הכושר ובשטיפת הכלים.

מוזמנים להאזין לפרק הבא בפודקאסט "עושים טכנולוגיה" שמספר עוד נתונים מעניינים על פודקאסטים.

למה פודקאסט?

זו פלטפורמה מאוד יעילה לתוכן, שיווק, בידור ולמידה שעושה דבר פשוט – משחררת לנו את הידיים והעיניים. בשביל פודקאסט אני צריך רק את האוזניים, וזו הסיבה למה רוב האנשים מקשיבים לו במכונית בדרכם לעבודה. אני אגב מקשיב לפודקאסטים גם כשאני הולך לקניות.

החיסרון, שהוא גם זמני, גוגל עדיין לא מאנדקסת ועוקבת אחרי הסאונד של הפודקאסטים (נכון גם לוידאו), ועד שהיא תתחיל לעשות זאת אנו צריכים לדאוג לSEO של עמודי הפודקאסטים באתר. לא טוב היות הפודקאסט לבדו, ולכן יוצרי פודקאסטים משקיעים גם בתקצירים כתובים מפורטים מספיק על מנת להיטיב עם הSEO.

מוזמנים להאזין לפרק בפודקאסט שלי עם רן לוי בו אנחנו מדברים על היתרון של פודקאסט על פלטפורמות אחרות, ושואלים גם מה העתיד של המדיום הזה. אם בא לכם להתעמק בסוגיה בדרך פילוסופית, תאזינו לפרק הראשון בפודקאסט "אסור להשוות".

למה החלטתי על פודקאסט בנוסף לבלוג?

אז כשנה וחצי לפני השקת הפודקאסט שלי עליתי עם בלוג חדש בנושא חינוך שעבר הרבה גלגולים והיום נקרא MindED. חשבתי הרבה זמן מהי האמירה, מה המסר שאותו אני רוצה למסור דרך הבלוג. כיום הוא מדבר בעיקר על חינוך בעולם החדש.

החלטתי להרחיב את היריעה של הבלוג שלי ולפנות למדיום חדש. גם בגלל קהל היעד, גם בגלל התפוצה הגדולה שלו, וגם בגלל שאני מתחבר מאוד לפלטפורמה. אני חובב פודקאסטים מושבע ויש לי שיטה משלי להאזנה נטולת FOMO.

בנוסף, אני מאמין בלמידה מתוך התנסות ודרך פרויקטים, וכזה דבר עוד לא עשיתי. אני חושב שדרך פודקאסט לומדים ומחזקים המון מיומנויות שקשורות בהפקה, ביכולת לספר סיפור, יכולות דיבור ויצירת תוכן. זה קסם לי לא פחות מהמניעים האחרים שהזכרתי.

איך פודקאסט מועיל לי? יש לי כבר בלוג

אז חברים, בלוגים לא הולכים למות בקרוב, בטח שלא על-ידי פודקאסטים. בלוגים כן מתפתחים והופכים לבית המאגד של תוכן בשלל צורות: תוכן כתוב (בלוגפוסטים), תוכן בוידאו (Vlog), תוכן בסאונד (פודקאסטים) ותוכן נוסף (למשל קורסים דיגיטליים).

ככל שתהיו קיימים ביותר פלטפורמות ככה תוכלו להיחשף ליותר אנשים, פשוט מאוד. אפשר לשלב בין פרק פודקאסט לבלוגפוסט בעלי מסר דומה שפשוט מונגש אחרת. 

עשיתי זאת למשל עם הסיפור שלי על תואר שני בחינוך – כתבתי בלוגפוסט מפורט עם הרבה מאוד טיפים והפקתי גם פרק בפודקאסט באותו נושא.
פרק אחר נוצר בהשראת שני בלוגפוסטים- שלי ושל מלי מרטון, שאותם עיבדנו לפרק פודקאסט על התמודדות עם כישלונות.

לקשר בין חדרי הבית שלכם (בין סוגי התוכן שאתם מייצרים) זה חכם, זה אפילו קל יותר מלהמציא או לכתוב משהו מאפס. זה הופך את הבית לשלם יותר, מואר יותר.

במה עבודה על פודקאסט דומה לעבודה על בלוג ובמה היא שונה?

יש בגדול שני סוגים של פודקאסטים: האחד הוא על בסיס ריאיונות (זה מה שאני עושה) והשני הוא פודקאסט בו המנחה מדבר לבד ומספר בדרך כלל סיפור בנושא מסוים (למשל עושים היסטוריה, עושים טכנולוגיה).

שני הסוגים מצריכים תכנון רב לפני ההקלטה. לדעתי הפודקאסט מהסוג השני מצריך עבודה מעט מעמיקה יותר שדומה לעבודה על פוסט בבלוג וכוללת כתיבה, תחקיר, מציאת מקורות, ולספר את הסיפור בדרך מעניינת.

מיומנויות הכתיבה שלי מתבטאות בעבודה על הפודקאסט. אני חושב באופן מעמיק על קהל היעד של הפודקאסט שלי לפני שאני מזמין מרואיין כזה או אחר, וגם בחשיבה על המסגרת של הריאיון עימו. צורת החשיבה דומה קצת לכתיבת פוסט.

איך מתחילים פודקאסט?

איך התחלתם לכתוב בלוג? קודם כל הסתכלתם על כמה עשרות בלוגים אחרים ושאבתם מהם השראה.

אם עדיין לא האזנתם לפודקאסטים הייתי ממליץ להתחיל משם. באתר הפודקאסטים הישראלי קיימים כמעט כל הפודקאסטים בעברית. ממליץ להאזין לכמה פודקאסטים, אפשר ללמוד מזה הרבה! תתמקדו בשאלות שהמרואיין שואל, בדרך בו הוא מתמקד בסיפור, ובכלל – איזה סוג תוכן מונגש בפודקאסט?

איך אתה מתכונן לכל פרק בפודקאסט?

אז קודם כל אני חוקר הרבה אחרי המרואיין הפוטנציאלי, על מנת ללמוד גם על מידת ההתאמה שלו לפודקאסט וגם להבין על מה אפשר לדבר איתו. אני קורא בבלוג שלו (והכי אוהב את עמוד האודות, תשקיעו בו), אני עוקב אחרי פרסומים שלו ברשתות החברתיות ואזכורים שלו בגוגל.

לאחר שאני מזמין אותו להתארח בפודקאסט אני מתאם איתו תאריך להקלטה ופותח קובץ גוגל דוקס משותף לשנינו שבו אני כותב את השאלות ואת החומר לפרק. אני מנסה לשתף פעולה באופן מלא עם המרואיין, ולכן חשוב לי גם להתכונן לפרק בעבודה משותפת.

יש מנחי פודקאסט שמאלתרים ולא מתכוננים לפני, בדרך כלל הם די מנוסים. אני עדיין לא הגעתי לרמה הזו, וגם כשאני מאלתר בהקלטה עצמה זה לא לגמרי מאפס, מכיוון שההכנה שלי עבור כל פרק היא עמוקה מאוד.

הכנה מעמיקה לפני הקלטה היא חשובה אבל יכולה גם להזיק, לקבע אתכם על תסריט מוכן מראש ולהפוך את כל הפרק למונוטוני. חושב לי להדגיש שיצירת פרקים אמורה להיות כיפית, אתם אמורים לשדר הרבה פאן כדי שהוא גם יעבור למאזינים. 

המטרה היא שיחה קולחת ומעניינת, וגם אם היא קצת סוטה מהנושא, גם אם הסדר קצת התבלבל – קודם כל אפשר לערוך, ודבר שני, זה כל הקסם. המדיום הזה הוא לא ממש פורמלי, אתם תשימו לב לזה בכמעט כל פודקאסט שתאזינו לו.

איך מתמידים בפודקאסט?

אופייני מאוד להרבה פודקאסטים לצאת לפגרות. חלק מהפודקאסטרים מחלקים את הפודקאסט ל"עונות", חלק פשוט מפסיקים להעלות פרקים לחודש או חודשיים. חשוב מאוד לתכנן את הוצאת הפרקים מבעוד מועד על מנת לא להגיע למצב הזה. זה האמת מאוד דומה לאסטרטגיית התוכן של הבלוג שלכם.

תדירות עליית הפרקים מאוד שונה בין פודקאסט לפודקאסט והיא תלויה בזמן שיש למגיש לעבוד עליו, בקהל יעד ובהרבה מאוד גורמים אחרים.
אם תוציאו פרקים בתדירות גבוהה מידי אתם תיצרו תחושת עומס אצל המאזינים שלכם, אתם רוצים בדיוק ההפך! שהמאזינים שלכם ישתוקקו לפרק!

אני למשל מעלה כ-2 פרקים בחודש לפודקאסט שלי, ובדרך כלל מקליט פרק הרבה לפני ההעלאה שלו כדי להשאיר לי זמן לערוך אותו. אני עושה זאת גם כדי לא להגיע למצב שבו מפאת קוצר זמן שלי אין לי פרקים להעלות. אני מקליט פרק יותר מחודש לפני שהוא עולה בפועל וככה יש לי זמן להכל.

איך מאזינים לפודקאסט?

אפליקציות ייעודיות הן בעצם הדפדפנים של עולם הפודקאסטים. לאפל יש אפליקצייה ייעודית שנקראת פשוט Podcasts, לאנדרואיד יש מבחר גדול: Castbox (המועדפת עלי), Google Podcasts ועוד הרבה. אפשר להאזין גם בספוטיפיי לפודקאסטים, אבל בניגוד לשאר האפליקציות היא כרגע לא מיועדת בשביל זה ולא כלולים בה פיצ'רים שהם חובה לכל מאזין, כמו למשל היכולת לשמוע בקצב מהיר יותר.

חשוב להדגיש שפודקאסטים הם אמנם חלק מהבלוג שלנו, אבל התקווה הגדולה שלנו היא שהמאזינים לא ייגשו לאתר שלנו לצורך האזנה. חווית ההאזנה האולטימטיבית היא דרך האפליקציות, דרכן אפשר פשוט לעשות follow ולהתעדכן על כל פרק חדש שעולה.

ועדיין, הנוכחות של פודקאסט בבלוג שלכם היא מאוד קריטית וחשובה מכיוון שכך לומדים המבקרים באתר שלכם שיש לכם גם פודקאסט. ככה המאזינים מתוודעים אליו לראשונה. לאתר יש מרכיב חשוב מאוד בחשיפת הפודקאסט והפודקאסט הופך את הבית שלכם למאיר יותר, זוכרים?

איך למדת להפיק פודקאסט? זה מסובך?

את כל מה שאני יודע למדתי מקהילת הפודקאסטרים הישראלית. יש שם אנשים נחמדים מאוד שעוזרים בכל דבר, החל מצדדים טכניים כמו איזה מיקרופון לקנות ואיפה לאחסן, ועד לדילמות בהקשרי תוכן.

היום אפשר להפיק פודקאסט בעלות יחסית נמוכה, אבל זה כן מצריך קצת ידע טכני. אני חושב שכל מי שהקים בלוג יכול להשתלט על כל הצדדים הטכניים גם בהפקת פודקאסט. זה יכול טיפה להלחיץ בהתחלה, אבל יש שפע של מדריכים באינטרנט, ושפע של אפשרויות לייעוץ בתשלום.

איפה אתה מקליט?

האמת אני אוהב לטייל עם הציוד שלי, ואני מקליט לסירוגין בתל אביב או בבאר שבע. אם יש לכם משרד משלכם זה מושלם בשביל זה, אפשר גם להקליט בחדר סגור ושקט אצלכם בבית. אני מתארח במקומות שקשורים לחינוך ויזמות חברתית ומשאילים לי חדר שקט לצורכי הקלטה :).

איך לפתוח פודקאסט - טל מוסקוביץ מתארח אצל יונית צוק הבלוגריסטית

איך בוחרים ציוד הקלטה? כמה זה עולה?

כל הציוד שקניתי היה מהמלצות רבות בקהילת הפודקאסטרים

אני ממליץ בחום לא לקנות ציוד לבד. פודקאסטרים מתחילים רבים כבר התייעצו איתי לגבי ציוד ואוכל לייעץ גם לכם באופן אישי ולעזור לכם לבחור את החבילה המושלמת שלכם.

אני קניתי ציוד מאוד בסיסי שהומלץ רבות בקבוצה, שכולל 3 מיקרופונים ומיקסר. הם מפיקים סאונד מעולה, וביחד עם קצת תיקים ופתרונות אחסון כל הציוד עלה לי כ1300 ש"ח.

לא אתעכב כאן על סוגי המיקרופונים השונים. אם אתם לא מקליטים באולפן הקלטה כלשהו אני ממליץ על מיקרופון דינמי. יש כאלה בעלי חיבור כפול, גם USB למחשב וגם XLR למיקסר או כרטיס קול. החיבור הכפול מאפשר גמישות והתרחבות טכנולוגית בעת הצורך.

אפשרי גם לעבוד ללא מיקסר ולחבר כמה מיקרופונים כUSB למחשב, אבל בכלל לא בטוח שהמחשב יסחוב את זה. לא ניסיתי זאת ורבים מחברי הקהילה דיווחו כי זה לא מומלץ. לכן רכשתי מיקסר/ ממשק קול.

אפשר לקנות עוד ציוד היקפי כמו מעמדים מתכווננים למיקרופונים ואביזרים נלווים, לא ראיתי צורך להשקיע בזה.

שמתי לינקים לציוד שקניתי בעקבות ההמלצה של טל:

(חילקנו את הרכישה באמזון למספר רכישות שונות, גם מטעמי מיסוי וגם משלוח) מיקרופונים (שימו לב קנינו 2 מיקרופונים דומים בשתי חבילות שונות), מיקסר, צריך גם אזניות, אני לא קניתי כי יש לי. אבל שימו לב שהכי כדאי להתייעץ עם הקהילה או עם טל לפני הרכישה, כי גם אחרי שהם הגיעו, הייתי צריכה את ההדרכה של טל, כי פחדתי להרוס משהו 🙂 אני ניצלתי את המבצעים של סייבר מנדיי ושל בלאק פריידי ולכן זה עלה לי בסביבות 1000 ש"ח כל השלישיה.

איך עורכים פודקאסט?

רוב הפודקאסטרים המתחילים עורכים בתוכנה Audacity שהיא חינמית. על מנת ללמוד להשתמש בה אני ממליץ על סרטוני יוטיוב, כמו זה.

הכי חשוב: אנחנו צריכים לדאוג לכך שאנחנו והמרואיין שלנו נשמע באותו ווליום, כי תחשבו איזה מעצבן זה כמאזין להגביר שהמרואיין מדבר ולהנמיך כשאתם מדברים. יש לכך כלים אוטומטיים.

הכלי הראשון הוא levelator שזו תוכנה קטנה וחינמית שמורידים ועושה בדיוק את זה – מאזנת את הקולות. השימוש מאוד פשוט: מורידים, גוררים, עושים כוס קפה וחוזרים.

הכלי השני הוא auphonic, שהוא שירות אינטרנט שעושה קסמים נוספים: מעבר לאיזון הקולות הוא גם מקטין רעשי רקע באופן אוטומטי ומאפשר לשלב שירותי speech to text. השירות של auphonic הוא חינם אבל מוגבל לעיבוד של שעתיים. פשוט תיצרו עוד כמה יוזרים, חבל שתשלמו.

כל הדיבור על ציוד ועריכה קצת מלחיץ אותי. אין דרך אחרת?

קודם כל, הזכרתי את האולפנים השונים של הפודקאסטים. בגדול, כל הציוד (ואם תרצו גם העריכה) עליהם, כל התוכן של הפודקאסט עליכם. זה פשוט יעלה לכם לא מעט כסף.

יש גם שלל של קורסים שלוקחים אתכם יד ביד, ותאמינו לי- זה לא כל כך מסובך. אודיובריין מציעים קורס אונליין, גם ליובל מלחי יש אופציות מעניינות וגם לסטודיו אגדות ולשלי סבר.

איך מפיצים את הפודקאסט לאפליקציות? מה זה RSS ומה עושים איתו?

אם אנחנו מדמים את האפליקציות השונות להאזנה כדפדפני פודקאסטים, אז כתובת הRSS היא כתובת הפודקאסט שלכם. הדפדפנים עוקבים אחרי הכתובת הזו ומתעדכנים דרכה בפרקים החדשים שלכם. את כתובת הRSS מקבלים מספק האחסון של הפודקאסט שלכם. ביסמוט ויפרח הסבירו את זה בפשטות, אז מוזמנים לקרוא את המדריך שלהן לRSS.

איפה מאחסנים פודקאסט?

כמו שאתם מאחסנים את הבלוג שלכם, גם פודקאסט צריך להיות מאוחסן איפשהו. בדרך כלל לא ניתן לאחסן פודקאסט יחד עם הבלוג שלכם, מכיוון שהאחסון של הבלוג הוא בדרך כלל אחסון אתרים, ופודקאסט מצריך אחסון משלו.

ספק האחסון של הפודקאסט מאפשר לכם לגשת לסטטיסטיקות האזנה לפודקאסט שלכם, שומר את קבצי האודיו של הפודקאסט, יוצר לכם אתר פשוט והדבר הכי חשוב – מייצא לכם את כתובת הRSS הנכספת.

יש אפשרויות רבות לאחסון הפודקאסט, Podiant, Podbean, Libsyn ועוד הרבה (תעשו לי טובה, אל תאחסנו בסאונדקלאוד). לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. גם בנושא זה נכתבו המון פוסטים בקהילת הפודקאסטרים ואני ממליץ לכם לקרוא בה ולא לבחור בשום אתר על דעת עצמכם.

יש גם אפשרויות נוספות למתקדמים שיש להם אתר בוורדפרס או שמתכננים להקים אתר לפודקאסט על תשתית וורדפרס, והיא לאחסן את הפודקאסט בצורה עצמאית ולהיעזר בתוסף לייצוא הRSS. זו הדרך בה אני מאחסן, והיא לא מומלצת למתחילים.

(זאת יונית) בשביל למצא את הRSS שלי בסאונדקלאוד, היכן שאני מאחסנת את הפודקאסט שלי (בתשלום) הייתי צריכה להיעזר בגוגל כי הRSS היה מוחבא…. אבל בסוף מצאתי אותו.

איך מפרסמים את הפודקאסט שלי לאפליקציות?

קודם כל, זה בחינם.

זה נעשה בעזרת כתובת הRSS שקיבלתם מאחסון הפודקאסטים שלכם, ויש ספקי אחסון שאפילו עושים זאת בצורה אוטומטית. האפליקציות החשובות הן Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts ותהליך רישום הפודקאסט באפליקציות הוא די פשוט. בלחיצה על כל שם של אפליקציה תוכלו לגשת למדריך שליחת הפודקאסט לאפליקצייה בצורה ידנית.

איך מטמיעים את הפודקאסט באתר?

לכל ספק אחסון שמכבד את עצמו יש קוד להטמעה של פרק פודקאסט בעמוד בבלוג שלכם, בדומה לדרך בה מטמיעים סרטון יוטיוב.

אפשרות נוספת היא תוספים ייעודיים להטמעת פודקאסט בפלטפורמות השונות. לגבי וויקס, ביסמוט ויפרח מדברות על זה פה.

מאיפה אוכל לשאוב השראה לחיבור בין פודקאסט לבלוג?

מוזמנים לראות את השילוב בין פודקאסט לבלוג באתר של ליאת לזר, שלי סבר, באתר שלי ואצל ליאור פרנקל.

יש כאלה שמקימים אתר ייעודי לפודקאסט שלהם ואני התרשמתי מאוד מעבודתן של הדר ביסמוט וכנרת יפרח, יוצרות הפודקאסט ביסמוט ויפרח, שיצרו אתר מהמם רק לפודקאסט. הן מעלות את הפרקים וגם סיכומים מורחבים בכתב. אם אתם מעוניינים לבנות אתר רק לפודקאסט, ככה צריך לעשות את זה.

איפה אוכל למצוא מידע נוסף?

אשמח לעזור לכם בכל שאלה נוספת. מוזמנים לכתוב לי במייל ובפייסבוק.

רן לוי וליאור פרנקל כתבו פוסטים מעולים משלהם על יצירת פודקאסטים, ותוכלו למצוא עוד כאלה גם בגוגל באמצעות השאלה "איך עושים פודקאסט". הקריאה היא חשובה, גם אם זה חוזר על עצמו, זה מעניק לנו ביטחון, לי זה עזר מאוד.

גם קהילת הפודקאסטרים פתוחה בפניכם, וגם אני אשמח לענות לכל שאלה שלכם 🙂

+++++++++++++++++++++++++++++

וואווווווווווווווווווווווווו איזה פוסט שווה טל כתב לנו. עשה לכם חשק לפודקאסט? אשמח לשמוע מה חשבתם על זה והאם יש סיכוי שיהיו עוד בלוגים שווים עם פודקאסטים נהדרים?

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

20 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק